Νίκη Κυριακοπούλου: «Ο έρωτας σε κάνει πιο... δημιουργικό»

ΚΩΔΙΚΟΣ 13

Υπερήφανη Σαλονικιά, κάτοικος Πανοράματος και πολύ πιο γλυκιά από τα φημισμένα τρίγωνα της συμπρωτεύουσας. Αυτή είναι η Νίκη Κυριακοπούλου. Η μελαχρινή καλλονή που φωτογραφήθηκε για λογαριασμό της «Espresso», δικαιώνοντας πανηγυρικά όσους με θέρμη υποστηρίζουν ότι οι ομορφότερες γυναίκες της χώρας είναι «made in Thessalonica».

Η 20αχρονη Νίκη μας εκμυστηρεύτηκε ότι έκανε αυτή τη φωτογράφηση καθαρά και μόνο για τον εαυτό της, ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Αν εξελιχθεί σε κάτι παραπέρα, θα το σκεφτώ προσεκτικά και θα αποφασίσω. Ξέρω μέχρι πού μπορώ να φτάσω, ξέρω τα όρια μου και αν τελικά μου δοθούν οι ευκαιρίες να το συνεχίσω, ναι θα το κάνω μέχρι εκεί που το θεωρώ εγώ σωστό».

Αναφορικά με τις σπουδές της η εντυπωσιακή Νίκη μας λέει: «Αυτή την περίοδο σπουδάζω στα ιατρικά εργαστήρια στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Θέλω να πάρω το πτυχίο μου και να δώσω κατατακτήριες στην Ιατρική Σχολή. Φυσικά, ακόμη είμαι φοιτήτρια, αλλά με ενοχλεί που δεν μπορώ να βοηθήσω άμεσα τους ασθενείς. Μου αρέσει πολύ όταν βοηθάω τον κόσμο που το έχει ανάγκη. Αγαπώ πολύ τον κλάδο της Ιατρικής και τον θεωρώ πολύ ενδιαφέρον. Θέλω να μαθαίνω συνέχεια όλα όσα αφορούν τον ανθρώπινο οργανισμό και τις αιτίες που προκαλούν τις ασθένειες, γιατί μέσα από τη γνώση θα καταλάβω και θα βοηθήσω αργότερα όσους νοσούν».

Ευαίσθητη και συνειδητοποιημένη, η 20χρονη Σαλονικιά θα ήθελε να έχει τη δύναμη και την εξουσία για να στείλει όσο περισσότερα κονδύλια γίνεται σε παιδιά που έχουν ανάγκη, ενώ θέλει όταν τελειώσει με επιτυχία τις σπουδές της να βρει τον ιδανικό σύντροφο και μαζί του να δημιουργήσει μια δεμένη, ευτυχισμένη και υγιής οικογένεια, με πρότυπο τη δική της.

Η ίδια θεωρεί πως είναι δύσκολο να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και μας λέει χαρακτηριστικά: «Είναι δύσκολο να συνδυαστούν και τα δύο μαζί, γιατί σίγουρα σε ένα από τα δύο θα βγεις χαμένος. Ισως για μένα πρωταρχικός στόχος είναι η προσωπική ισορροπία».

Οταν δεν διαβάζει για τη σχολή της και έχει ελεύθερο χρόνο, η Νίκη προσπαθεί να ξεκουράζεται και να ασχολείται με πράγματα που την κάνουν να νιώθει πιο όμορφα. Ετσι δεν είναι λίγες οι φορές που βγαίνει από το σπίτι απλώς για να απολαύσει μια ξέγνοιαστη βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ενώ της αρέσει να πηγαίνει για φαγητό με τις φίλες της. Με τι καταπιάνεται όμως όταν μένει σπίτι; Η ίδια μας λέει: «Δεν παρακολουθώ πολλή τηλεόραση γιατί δεν βρίσκω ενδιαφέρον σε αυτά που προβάλλουν. Ομως παρακολουθώ ανελλιπώς Λαζόπουλο και μερικές ξένες σειρές στο Nova. Περιμένω πώς και πώς να βγει στο σινεμά το "Sex and the city". Με την κουζίνα δεν έχω καλές σχέσεις, αλλά δεν ανησυχώ γιατί όταν έρθει η στιγμή που θα πρέπει να μαγειρέψω είμαι βέβαιη ότι θα γίνω τέλεια μαγείρισσα, αφού θα λειτουργήσει το... κληρονομικό χάρισμα».


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ
MAKE UP: ΙΩΑΝΝΑ ΚΥΡΙΖΑΚΗ

Η Νίκη Κυριακοπούλου θέλει να γίνει γιατρός, γιατί της αρέσει να βοηθάει τους συνανθρώπους της.