Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Πέλκας show!

Με ηγέτη τον 24χρονο, ο ΠΑΟΚ διέσυρε με 4-0 το φάντασμα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα Με… σόου του Δημήτρη Πέλκα, που πέτυχε δύο γκολ (Κουλούρης και Πρίγιοβιτς τα άλλα δύο), ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 4-0 τον Παναθηναϊκό, που παρουσίασε μόνο τις… φανέλες του στην κατάμεστη Τούμπα! Ετσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε το «7 στα 7» στην απόρθητη φέτος έδρα του, συνεχίζοντας το… κυνήγι της πρώτης θέσης.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» με τη βοήθεια και του κόσμου (άναψε πυρσούς) πήρε με την έναρξη της αναμέτρησης την πρωτοβουλία των κινήσεων και μόλις στο 8΄ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με απίθανο γκολ του Πέλκα. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ με φαλτσαριστό και καλοζυγισμένο πλασέ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα… συστημένη στο αριστερό παραθυράκι του Διούδη. Επειτα, οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ισορρόπησαν την κατάσταση, ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά.

Στο δεύτερο μέρος οι «ασπρόμαυροι» ήταν ξανά κυρίαρχοι και, όπως στο πρώτο μέρος, βρήκαν το γρήγορο γκολ. Συγκεκριμένα, ο Πέλκας με εκπληκτική ενέργεια απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και, τσιμπώντας την μπάλα πάνω από τον Διούδη, έκανε το 2-0 στο 51ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει και στο 66΄ ήρθε το… τελειωτικό χτύπημα, με τον «Δικέφαλο» να κερδίζει πέναλτι σε σουτ του Μαουρίσιο που βρήκε το χέρι του Ινσούα, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Κουλούρης το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 3-0 στο 68ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί και στο 77΄ ο Πρίγιοβιτς έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα (4-0) με σουτ μέσα από την περιοχή. Το γκολ, ωστόσο, έφερε νεύρα, με τον Μακ σε μια αψυχολόγητη ενέργεια (έπιασε από τον λαιμό τον Βιγιαφάνιες) να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα (79΄).

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας (58΄ Τσίμιροτ), Πέλκας, Μακ, Λημνιός (82΄ Κάμπος), Κουλούρης (73΄ Πρίγιοβιτς).

ΠΑΟ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Μολέντο, Ινσούα, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (85΄ Δώνης), Γιόχανσον (46΄ Χίλιεμαρκ), Καμπέσας, Αλτμαν (69΄ Χουλτ).

«Φανταστικό αποτέλεσμα, κοιτάμε το επόμενο ματς»

Γεμάτος ικανοποίηση ο Ραζβάν Λουτσέσκου, τόνισε μετά το παιχνίδι: «Το τελικό αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Παίξαμε έξυπνα με πολλή ένταση και πολύ καλή οργάνωση. Πήραμε το αποτέλεσμα χάρη στην τεράστια προσπάθεια των παικτών. Είναι προφανές ότι οι οπαδοί είναι χαρούμενοι, γιατί ήταν ένα καλό παιχνίδι και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Ωστόσο από αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε να ετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, ποτέ δεν πρέπει να επαναπαύεσαι»

Απογοητευμένος από την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν φειδωλός, αλλά ουσιαστικός στις δηλώσεις του. «Δεν είναι μόνο τα προβλήματα που ξέραμε ότι είχαμε στην επιθετική γραμμή, αφού εν τέλει είχαμε πολλά περισσότερα στην αμυντική. Οταν μετά από πλάγιο άουτ η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα δεν μπορείς να συζητάς κάτι άλλο» δήλωσε αποκαρδιωμένος ο Ελληνας κόουτς.

—-

Serial killers

❱❱ Ανσαριφάρντ και Φορτούνης «σέρβιραν» και εκτελούσαν στο Αγρίνιο, και ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 4-1

Από τον
Χάρη Δάντση

Δίδυμο-φωτιά! Ο «πρίγκιπας της Περσίας» Καρίμ Ανσαριφάρντ έλαμψε (και) στο Αγρίνιο οδηγώντας τον Ολυμπιακό στη νίκη με 4-1 επί του Παναιτωλικού, αλλά και στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ιρανός φορ του πειραϊκού συλλόγου έδωσε αρχικά έτοιμο γκολ -αφού προηγουμένως είχε ταλαιπωρήσει τον Μόρα- στον Φορτούνη, ενώ βρήκε και δίχτυα φτάνοντας τα επτά τέρματα (σε 10 ματς) στο πρωτάθλημα! Πρόκειται για την καλύτερη εκκίνηση της καριέρας του και βάζει πλώρη για πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας. Το σημαντικότερο είναι ότι στα τελευταία ματς, που η μπάλα «καίει», έχει καταφέρει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της «ερυθρόλευκης» επίθεσης, σημειώνοντας κρίσιμα τέρματα (όπως και την προηγούμενη αγωνιστική, κόντρα στον Απόλλωνα). Βέβαια, στο προχθεσινό ματς στο Αγρίνιο πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε και ο Φορτούνης. Από τα πόδια του (ύστερα από ασίστ του Μάριν) προηγήθηκαν οι Πειραιώτες και έδωσε εκ νέου προβάδισμα -μετά την ισοφάριση με αυτογκόλ του Ενγκελς στο 27′- στην ομάδα του στο 62′. Φορτούνης και Ανσαριφάρντ συνεργάστηκαν ουκ ολίγες φορές υποδειγματικά και βρίσκονταν με κλειστά μάτια, όπως στη φάση του 1-2. Ο Ελληνας διεθνής μεσοεπιθετικός είναι ο δεύτερος σκόρερ των «ερυθρολεύκων», έχοντας πετύχει έξι γκολ, ενώ μετράει και δύο ασίστ.

Για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών χρειάστηκε και η παρέμβαση του Τάκη Λεμονή. Η επιλογή του τεχνικού των πρωταθλητών να περάσει στη θέση του Πάρντο τον (εμπύρετο) ΟΤζίτζα άλλαξε τις ισορροπίες. Εξάλλου, σε τραγική βραδιά για τους Αγρινιώτες βρέθηκε ο Μόρας, ο οποίος φέρει ευθύνη (ειδικά στο τρίτο γκολ, με το κακό γύρισμα στον Κυριακίδη) στα τρία από τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε η ομάδα του. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Τζούρτζεβιτς (90+1′) με κεφαλιά-ψαράκι ύστερα από ασίστ του Ελαμπντελαουί.

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας, Ρότσα, Μαρινάκης (67’ Κλέσιο), Τσοκάνης, Πάουλο, Ρόσα (81’ Γιαννιώτης), Ντίας, Μάζουρεκ, Μοράρ (74’ Μαρκόφσκι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Σισέ, Κούτρης (69’ Φιγκέιρας), Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο (46’ Οτζίτζα), Φορτούνης, Μάριν, Ανσαριφάρντ (77’ Τζούρτζεβιτς).

—-

Αμεση ενίσχυση  

❱❱ Ο Χολσχάουζερ και ο Μασούντ είναι οι στόχοι της αεκ, που υποδέχεται απόψε την Κέρκυρα 

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα την Κέρκυρα (19.30), σε ένα παιχνίδι στο οποίο η νίκη είναι μονόδρομος για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ομως, μετά την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, το μυαλό όλων είναι στη μεταγραφική ενίσχυση.

Ψηλά λοιπόν στη μεταγραφική ατζέντα της ΑΕΚ παραμένουν και το όνομα του Ράφαελ Χολσχάουζερ (μικρή φωτό), αλλά και του Μασούντ. Ο Αυστριακός μέσος και στο παιχνίδι της Πέμπτης ηγήθηκε των προσπαθειών της ομάδας της Βιένης και αποτέλεσε ουσιαστικά τη μοναδική ουσιαστική απειλή και πηγή κινδύνων. Στην Ενωση θα κινηθούν για την απόκτησή του από τώρα, προκειμένου να τον εντάξουν άμεσα στην ομάδα, κι αν αυτό δεν γίνει εφικτό, να κλείσει από τώρα για το καλοκαίρι.

Ωστόσο, προτεραιότητες για τον Μανόλο Χιμένεθ αποτελεί η απόκτηση του αντι-Γιόχανσον, ενός παίκτη δηλαδή που θα μπορεί να προσφέρει δημιουργικά, αλλά και θα μπορεί να παίξει και ως κόφτης αντικαθιστώντας τον Αντρέ Σιμόες, καθώς και αριστερού εξτρέμ, με τον Ερνάνι να αποτελεί τον διακαή πόθο.

Αρέσει στον Χιμένεθ

Οσο για τον Μασούντ, η Ενωση, παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις στην υπόθεση του 33χρονου διεθνούς άσου, ο οποίος αρέσει πολύ στον Μανόλο Χιμένεθ. Η κόντρα του Ιρανού με τον Πανιώνιο φαίνεται ότι οδεύει σε… διαζύγιο, κι αν αυτό οριστικοποιηθεί, τότε στην ΑΕΚ θα κινηθούν για την απόκτηση του Μασούντ, ο οποίος δείχνει πως «ψήνεται» με την προοπτική της ΑΕΚ και θα αποτελέσει την ιδανική λύση για την αντικατάσταση του Πέτρου Μάνταλου.

Οσον αφορά το σημερινό ματς, με απόντες τους τραυματίες Βράνιες, Τσόσιτς, η ΑΕΚ θα παραταχθεί στον εντός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα έχοντας στο κέντρο της άμυνας τους Τσιγκρίνσκι – Λαμπρόπουλο, για πρώτη φορά έπειτα από 15 μήνες! Από εκεί και πέρα, ο Μανόλο Χιμένεθ σκέφτεται σοβαρά να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής και στον Κονέ. Τέλος σήμερα η ΑΕΚ θα μάθει τον αντίπαλό της στους «32» της διοργάνωσης.

offer

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...