Απόλυτη δικαίωση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απόλυτη δικαίωση

Η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει την «Αγια-Σοφιά» ως τοπόσημο για την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας

Πολλοί προσπάθησαν, αλλά κανείς πλέον δεν μπορεί να φράξει τον δρόμο της ΑΕΚ προς το... σπίτι της. Τοπόσημο της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας και ταυτισμένο με την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης χαρακτηρίζει η απόφαση (αρ. 347/2017) της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας την «Αγια-Σοφιά», δικαιώνοντας απόλυτα τους ανθρώπους της «Ενωσης». 

Το σκεπτικό της απόρριψης της αίτησης των «56», με την οποία ζητούσαν την αναστολή της έγκρισης δόμησης αλλά και της άδειας δόμησης για την κατασκευή του νέου γηπέδου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η βλάβη που αφορά στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ καθ' εαυτή δεν είναι δυνατόν να οδηγήσει στη χορήγηση της αιτούμενης αναστολής. Τούτο δε διότι στην ίδια περίπου θέση υπήρξε και λειτούργησε από πολλών δεκαετιών γήπεδο της ομάδας αυτής, το οποίο αποτέλεσε ταυτοχρόνως και τοπόσημο της περιοχής και στοιχείο της μητροπολιτικής αθλητικής υποδομής της Αθήνας (πρβλ. ΣτΕ 2153/2015 Ολομ.), με αποτέλεσμα η φυσιογνωμία της περιοχής, πολεοδομική και οικιστική, να έχει ήδη διαμορφωθεί από μακρού με δεδομένη την ύπαρξη και τις επιπτώσεις λειτουργίας του. Περαιτέρω, και σε κάθε περίπτωση, ο ισχύων σήμερα χωροταξικός σχεδιασμός προβλέπει, κατά τα ανωτέρω, την ανακατασκευή του γηπέδου, που είναι, επομένως, υποχρεωτική».

Για τα δέντρα

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται και στο θέμα των περίπου 90 δέντρων, εντός του άλσους αλλά και περιμετρικά του εργοταξίου, που απαιτείται να κοπούν για την ολοκλήρωση του γηπέδου.

Και σε αυτό η δικαίωση των ανθρώπων της ΑΕΚ ήταν πανηγυρική. Ετσι λοιπόν το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση και διέταξε την κατάπτωση του παραβόλου, επιβαρύνοντας δηλαδή τους 56 που προσέφυγαν με τα δικαστικά έξοδα!

Στα μεταγραφικά, πλησιάζουν Μασούντ, Μοράν, ενώ αποχωρεί από την Πόρτο ο Ερνάνι. Παράλληλα, ο νέος τεχνικός της Λας Πάλμας, Πάκο Χέμεθ, ξεκαθάρισε ότι δεν επιστρέφει ο Αραούχο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ