Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Μέγας Αλεξάνταρ!

Ο Πρίγιοβιτς ήταν πιο… εύστοχος από την ΑΕΚ (δύο δοκάρια) και ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι (2-0)Η ΑΕΚ είχε τα δοκάρια, αλλά ο ΠΑΟΚ τα γκολ! Ο 28χρονος Σέρβος φορ του ΠΑΟΚ Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μετουσίωσε σε γκολ και τις δύο καλές ευκαιρίες που είχε (29′ και 59′), χαρίζοντας στην ομάδα του μια σπουδαία και δίκαιη νίκη μέσα στη φλεγόμενη Τούμπα με 2-0 απέναντι στην ΑΕΚ, που ήταν άτυχη και προβλημάτισε αμυντικά. 

Σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους», οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» παρέμειναν προσηλωμένοι στην τακτική του Λουτσέσκου σε όλο το παιχνίδι και δικαιώθηκαν. Για τους γηπεδούχους ο πιο κινητικός ποδοσφαιριστής μεσοεπιθετικά ήταν ο Μπίσεσβαρ, που εξελίχθηκε σε πονοκέφαλο για την άμυνα των «κιτρινόμαυρων». 

Η ΑΕΚ είχε οριακά την υπεροχή στα πρώτα 25 λεπτά του ματς χάρη στον Λιβάγια και στους καλούς Μπακασέτα και Λόπεζ. Μάλιστα, ο Κροάτης φορ στο 20′ λίγο έλειψε να σκοράρει με μακρινό σουτ, που τράνταξε τη δεξιά δοκό του Πασχαλάκη. Αδύναμος κρίκος για την «Ενωση» αποδείχθηκε ο Λαμπρόπουλος, που από δικό του παιδαριώδες λάθος ο Πρίγιοβιτς βγήκε μόνος του μπροστά από τον Μπάρκα και τον «εκτέλεσε».

Ανέβασε ρυθμό

Ο «Πρίγιογκολ» στη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία που είχε (59′) χρίστηκε ξανά σκόρερ, δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του. Η «Ενωση» δεν πτοήθηκε από το δεύτερο γκολ, αλλά αντιθέτως ανέβασε ρυθμό επιθετικά. Ωστόσο, ο Μπακασέτας, που ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου, στάθηκε άτυχος και το ωραίο μακρινό σουτ του (62′) σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της «ασπρόμαυρης» εστίας. 

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Πέλκας (81′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (89′ Βέρνμπλουμ), Λημνιός (75′ Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Λόπες, Γαλανόπουλος (64′ Κλωναρίδης), Σιμόες (87′ Τσόσιτς), Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια, Πόνσε (70′ Γκάλο).

—-

Λουτσέσκου: «Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη»

f2 copy 0

Στην τεράστια βαθμολογική και ψυχολογική σημασία της νίκης αυτής στάθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος δήλωσε μετά το ματς: «Το σημαντικό για αυτό το αποτέλεσμα είναι οι τρεις βαθμοί. Φυσικά, υπάρχει και ο ψυχολογικός τομέας. Κάναμε μια νίκη που τη χρειαζόμαστε όλοι και ο κόσμος και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας απέναντι στην ΑΕΚ που είναι μια πολύ καλή ομάδα και αυτό από μόνο του ήταν πολύ σημαντικό». Από την πλευρά του ο τεχνικός της ΑΕΚ Μαρίνος Ουζουνίδης θεώρησε πως η εκτελεστική δυστοκία των παικτών του στέρησε από την ομάδα τη νίκη. «Το σημερινό παιχνίδι δείχνει κάτι πολύ απλό: Κερδίζει όποιος βάζει τα γκολ. Κάναμε πολλές ευκαιρίες, δεν σκοράραμε. Ο ΠΑΟΚ έκανε γκολ τις ευκαιρίες του και κέρδισε» ήταν συγκεκριμένα τα λόγια του Εβρίτη προπονητή.

—-

Το ήθελε πιο πολύ

Σχολιαζει
O Γιώργος Σηφάκης

Το ντέρμπι της Τούμπας το κέρδισε η ομάδα που το ήθελε πιο πολύ. Ο ΠΑΟΚ, χωρίς να είναι καλύτερος από την ΑΕΚ, ήταν πιο παθιασμένος. Οι παίκτες του και όλοι στην Τούμπα ζούσαν για αυτό το παιχνίδι. Η απώλεια του περσινού πρωταθλήματος τους είχε πεισμώσει και αυτό το έδειξαν μέσα στο γήπεδο. Από την άλλη, η ομάδα του Ουζουνίδη δέχτηκε το πρώτο γκολ από λάθος και ατύχησε στις δικές της ευκαιρίες, βλέποντας δύο φορές την μπάλα να σταματάει στα δοκάρια. 

Αυτό, πάντως, που μας έκανε φοβερή εντύπωση ήταν οι αντιδράσεις των παικτών μέσα στο χορτάρι: ούτε φωνές ούτε διαμαρτυρίες ούτε τίποτα μπροστά στον Ματίας Γκεστράνιους. Ειρήσθω εν παρόδω, η διαιτησία του Φινλανδού ρέφερι και των βοηθών του ήταν άριστη και αποδεικνύεται ότι όταν φοβόμαστε, καθόμαστε… σούζα, ενώ όταν είναι του… χεριού μας ο διαιτητής, βρίσκουμε και τα κάνουμε.

Στο ΟΑΚΑ τώρα, ο Παναθηναϊκός, αντίθετα με τη διοίκησή του, μέσα στο γήπεδο βγάζει υγεία. Ο Δώνης έχει καταφέρει να κάνει μία ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, πνίγει τον αντίπαλο με το πρέσινγκ και χαίρεσαι να τη βλέπεις. Τέτοιες εικόνες έχει ανάγκη ο Ελληνας φίλαθλος, αλλά δυστυχώς είναι η εξαίρεση στη μίζερη εικόνα των τελευταίων χρόνων. 

Πάμε και στην ουσία όμως, που είναι τι ποδόσφαιρο θέλουμε και το κυριότερο τι ποδόσφαιρο μπορούν να παίξουν οι ομάδες μας! Μέσα σε 72 ώρες, την εβδομάδα που τελείωσε, ο Αγιαξ, η Τσέλσι και η Μπέτις μάς δίδαξαν ότι αυτό που παίζουμε στην Ελλάδα είναι άλλο ποδόσφαιρο. Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει εδώ είναι ότι το ποδόσφαιρο εξελίσσεται, προοδεύει και αποκτά όλο και μεγαλύτερη απήχηση, την ώρα που το μόνο που μας νοιάζει είναι η διαιτησία και τα συμφέροντα των παραγόντων. 

Το ποδόσφαιρο είναι σε γενικές γραμμές δίκαιο, γι’ αυτό και οι ομάδες μας δεν πέτυχαν ούτε γκολ. Αυτή είναι η αλήθεια όσο σκληρή κι αν ακούγεται. Η ψαλίδα, αντί να μικραίνει, δείχνει να μεγαλώνει.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...