Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Η ώρα του εισαγγελέα για τον Φουρθιώτη

Ολοκληρώνεται με γρήγορους ρυθμούς η μία από τις τρεις έρευνες των εισαγγελικών Αρχών ως προς τον Μένιο Φουρθιώτη και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να κληθεί ο παρουσιαστής για να δώσει ανωμοτί κατάθεση.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ν. Στεφανάτος, που χειρίζεται την έρευνα, έχει αποστείλει ερωτήματα σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία, με σκοπό να εξακριβώσει σε ποιες από αυτές ο Φουρθιώτης είχε κάνει αιτήσεις διαπίστευσης, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, η οποία είναι πλαστή, σύμφωνα με την Ενωση.

Οι απαντήσεις έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στο γραφείο του εισαγγελέα, ενώ αναμένονται άμεσα, μεταξύ άλλων, και τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, με στόχο να λάβει διαπίστευση για να εισέρχεται ως δημοσιογράφος της ΕΣΗΕΑ στο Κοινοβούλιο, αν και τελικά η αίτησή του απορρίφθηκε.

Στόχος των εισαγγελικών Αρχών είναι να εξακριβωθεί αν πρόκειται για μία πράξη που τελέστηκε μία φορά ή αν είχε εξακολουθητικό χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως όλα θα «τρέξουν» σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα στις επόμενες ημέρες ο παρουσιαστής θα κληθεί να απαντήσει στις καταγγελίες για τη χρήση πλαστής ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ.

Εκβίαση

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η διενέργεια των άλλων δύο προκαταρκτικών εξετάσεων από τη Δικαιοσύνη για τα δημοσιεύματα αναφορικά με τον παρουσιαστή και το πρόγραμμα «Συν-Εργασία».

Σε ό,τι αφορά την έρευνα για τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρας εκβίασης, που σχετίζεται με την είσοδο του Μένιου Φουρθιώτη στο γραφείο του τότε υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάιδω Ζούγρη έχει διαβιβάσει τη δικογραφία στη Δίωξη Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ., η οποία θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προτού την επιστρέψει στην εισαγγελική λειτουργό.

Βέβαια, ο Μένιος Φουρθιώτης δεν βρίσκει… ησυχία, αφού γύρω στις 10:30 τη νύχτα της Παρασκευής κάλεσε την Αμεση Δράση και κατήγγειλε ότι η σκοπιά έξω από το σπίτι του, στα βόρεια προάστια, δέχθηκε πυροβολισμούς από άγνωστο άτομο.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στη μονοκατοικία του παρουσιαστή στον Διόνυσο βρήκαν πολλούς κάλυκες από πυροβόλο όπλο, πιθανότατα καλάσνικοφ. Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο άγνωστος δράστης να πυροβολεί έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη.

Θα επιστρέψει 50.000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τηλεπαρουσιαστής θα κληθεί να επιστρέψει στον Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) χρηματικό ποσό που φτάνει έως και τα 50.000 ευρώ, για τους «χρυσούς μισθούς» των 60.000 ευρώ τον μήνα που είχε δηλώσει ψευδώς ότι έπαιρνε, προκειμένου να επωφεληθεί του προγράμματος «Συν-εργασία» και στη συνέχεια να αποσπάσει τεράστια ποσά από την κρατική επιχορήγηση.

Οπως έγινε γνωστό, η εταιρία στην οποία ανήκει ο Μένιος Φουρθιώτης θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που απαιτούνται, διότι ο ΕΔΟΕΑΠ επιβάλλει εισφορά σε όλο το ποσό που δηλώνεται ως μισθός και όχι επί ενός ορίου, όπως γίνεται στον ΕΦΚΑ, ο οποίος αναγνωρίζει ως ανώτατο ποσό τα 6.500 ευρώ. Παράλληλα, ο Μένιος Φουρθιώτης θα κληθεί να καλύψει από την… τσέπη του τα έξοδα της πρόσφατης νοσηλείας του σε ιδιωτική κλινική, με δεδομένο το γεγονός ότι οι αρμόδιοι ελεγκτές του ΕΔΟΕΑΠ δεν τα δικαιολόγησαν, αλλά τα απέρριψαν κατευθείαν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...