Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Mαρτυρικό φινάλε

H Eθνική τελείωσε με ήττα (0-1) από την Εσθονία το ταξίδι στους ομίλους του Nations League

Από τον
Χάρη Δάντση

Εθνική… απογοήτευση! Η Ελλάδα ηττήθηκε 1-0 από την Εσθονία για την 6η και τελευταία αγωνιστική μεταξύ συγγενών και φίλων στο (σχεδόν άδειο) ΟΑΚΑ τερματίζοντας τρίτη στον 2ο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εμφάνισε προβλήματα μεσοεπιθετικά, τόσο στη δημιουργία όσο και στα τελειώματα των φάσεων κόντρα σε μια ομάδα που είχε παθητικό ρόλο.

Με εννιά αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης κόντρα στη Φινλανδία παρέταξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Αγγελος Αναστασιάδης, διατηρώντας στην ενδεκάδα μόνο τους Παπασταθόπουλο και Ζέκα. Αλλωστε το ματς, όντας βαθμολογικά αδιάφορο καθώς η Εθνική μας δεν είχε ελπίδες για την 1η θέση, προσφερόταν για δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα. Στο πρώτο ημίχρονο οι διεθνείς μας είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να παίξουν από τα «άκρα» και τη δεξιά πλευρά όπου κάλυπταν οι Μπακάκης, Μασούρας (στο ντεμπούτο του) και απείλησαν κυρίως με μακρινά σουτ. Οι Εσθονοί ωστόσο πήραν προβάδισμα στο σκορ κόντρα στην ροή του παιχνιδιού μετά από γύρισμα του Ζένιοφ και αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου στο 44′. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αναστασιάδης έριξε στο ματς τον Τοροσίδης, ο οποίος έγραψε την 100ή συμμετοχή του (πιάνοντας στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας τον Μπασινά) με το εθνόσημο και μετέπειτα τους Φορτούνη και Μάνταλο. Οι καλύτερες στιγμές για τη «γαλανόλευκη» ήταν το δοκάρι στην εκτέλεση φάουλ του αρχηγού του Ολυμπιακού στο 62′ και το ανάποδο ψαλίδι του Καρέλη που απέκρουσε ο Λέμπετς στο 84′.

Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ο Σεργκέι Μπέκερ, ο οποίος είχε οριστεί ως πρώτος βοηθός από την UEFA. Ο Ουκρανός ρέφερι κατέρρευσε τη στιγμή που έβγαινε από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει μαζί με τα άλλα μέλη του διαιτητικού τιμ και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Διαιτητής: Γεβγέν Αρανόφσκι (Ουκρανία)
ΕΛΛΑΔΑ (Αγγελος Αναστασιάδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46′ Τοροσίδης), Παπασταθόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γιαννούλης, Σάμαρης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (71′ Μάνταλος), Μασούρας (57′ Φορτούνης), Μπακασέτας, Καρέλης.
ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Λέμπετς, Καμς, Ταμ, Βίμαν, Ζενιόφ (81′ Πικ), Λεπίστου (68′ Αντόνοφ), Σάπινεν (86′ Ογιάμα), Λουτς, Καλάστε, Ντιμίτριεφ, Μπαράνοφ.

Δύσκολη κλήρωση στα προκριματικά του Euro

Οριστικά στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας θα βρεθεί η Εθνική Ελλάδας για τα προκριματικά του Euro 2020, ύστερα από την πτώση της στην 31η θέση της ειδικής βαθμολογίας. Τη θέση της «γαλανόλευκης» στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας πήρε η Σκωτία που κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 4-0 της Αλβανίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά την κλήρωση στις 2 Δεκεμβρίου, θα κληθεί να αντιμετωπίσει 3 θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους στον όμιλο, όπου προκρίνονται οι 2 πρώτοι. Επίσης, η Εθνική έχασε την ευκαιρία να προκριθεί ως πρώτη στο φάιναλ φορ του Nations League και δεν μπορεί να ελπίζει έχοντας πάρει 6 βαθμούς από Φινλανδία και Ουγγαρία με συντελεστή τερμάτων 3-4. Ωστόσο, υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να αλλάξει η κατάσταση, σε περίπτωση που οι Σκωτσέζοι στην αναμέτρηση της Τρίτης με το Ισραήλ νικήσουν με τουλάχιστον 4 γκολ διαφορά ή χάσουν με 7 γκολ διαφορά! Υπάρχει ακόμα ένα σενάριο, το οποίο προβλέπει η Κύπρος να κερδίσει με τουλάχιστον 4 γκολ διαφορά τους Νορβηγούς και ταυτόχρονα η Βουλγαρία να μη χάσει από τη Σλοβενία, κάτι τέτοιο, όμως, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να συμβεί.

Η Ελπίδων ενισχυμένη με Κουλούρη

Την τελευταία της ζαριά για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παίζει η Εθνική Ελπίδων το βράδυ της Τρίτης (20.00, ΕΡΤ3)! Μετά την ήττα στην Τούμπα από την Αυστρία (0-1), η «γαλανόλευκη» αποστολή αναχωρεί ενισχυμένη σήμερα για τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης. Έπειτα από συνεννόηση του Αγγελου Αναστασιάδη με τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο Ευθύμης Κουλούρης έμεινε εκτός από τον αγώνα με την Εσθονία, ώστε να ενσωματωθεί στην Εθνική Ελπίδων.
Ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ είναι φυσικά «υπερόπλο» στη φαρέτρα του Νικοπολίδη. Χαμόγελα προκαλεί στον ομοσπονδιακό τεχνικό και η επιστροφή του Πασαλίδη στο κέντρο της άμυνας. Αντίθετα, αυτό που προβληματίζει είναι πως ο Τσιμίκας νιώθει κάποιες ενοχλήσεις, όμως αν εν τέλει δεν τα καταφέρει, ο Κυριακόπουλος είναι μια εξίσου αξιόπιστη λύση.

Εντυπωσιακή η Νέων, 5-3 τη Ρουμανία

Πρόκριση με πεντάρα για την Εθνική Νέων! Το σύνολο του Γιάννη Γκούμα νίκησε 5-3 τη Ρουμανία στη Στάρα Ζαγκόρα της Βουλγαρίας, έφτασε τους έξι βαθμούς στον 13ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τσέκαρε το εισιτήριο για την Elite Round. Ο Ιωαννίδης στο 20′ και στο 46′, ο Τσαούσης στο 34′ με πέναλτι, ο Μπότος στο 74′ και ο Εμμανουηλίδης στο 84′ ήταν οι σκόρερ της Γαλανόλευκης. Τα γκολ της Ρουμανίας σημείωσαν οι Σέφερ (21′, 90’+9′) και Πέτρια (78′). Επόμενος και τελευταίος αντίπαλος για την Εθνική Νέων είναι η διοργανώτρια του ομίλου Βουλγαρία, αύριο στο Σλίβεν, σε ένα ματς που έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιάννης Γκούμας): Νικοπολίδης, Λυρατζής (87′ Βιταλιώτης), Τσαούσης (68′ Λιάβας), Μιχαηλίδης, Νεοφυτίδης, Εμμανουηλίδης, Μελιόπουλος, Ιωαννίδης, Μπότος (87′ Κουτσουπιάς), Δούμτσης (60′ Γαϊτανίδης), Διαμάντης.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...