Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Φράνσον ο «εκλεκτός»

Ο 24χρονος μέσος της Νόρκεπινγκ έχει κλέψει την καρδιά των ανθρώπων της ΑΕΚ

Και το όνομα αυτού, Αλεξάντερ Φράνσον! Ο 24χρονος μέσος της Νόρκεπινγκ είναι ο «εκλεκτός» της ΑΕΚ για να καλυφθεί άμεσα το κενό στη μεσαία γραμμή. Ένας παίκτης που είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά στο κέντρο και να δώσει αυτά τα στοιχεία που χρειάζεται η «Eνωση» στο παιχνίδι της. Βεβαίως πρόκειται για μία πολύ δύσκολη περίπτωση, την οποία παλεύουν εδώ και καιρό οι «κιτρινόμαυροι», με το κόστος να είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η ΑΕΚ έψαχνε έναν μέσο με δημιουργικές ικανότητες που να μπορεί να παίξει κάθετα. Τον βρήκε λοιπόν στο πρόσωπο του Φράνσoν, ο οποίος είναι ένας παίκτης με πολύ καλή τεχνική, αρκετό τρέξιμο και με και χωρίς την μπάλα και δημιουργικές ικανότητες.

Ο Φράνσον ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα του από τη Νόρκεπινγκ σε ηλικία 19 ετών και μέσα σε μία τριετία πραγματοποίησε 85 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και σκόραρε 9 φορές. Οι επιδόσεις του κέντρισαν το ενδιαφέρον της Βασιλείας, η οποία δαπάνησε το ποσό του 1 εκατ. ευρώ (ήταν από τα μεγαλύτερα ποσά που είχαν δαπανηθεί για μεταγραφή παίκτη από τη Σουηδία) προκειμένου να αποκτήσει τον 22χρονο τότε μέσο.

Στην ελβετική ομάδα «μετακόμισε» τον Ιανουάριο του 2016 και στις δύο χρονιές που έμεινε εκεί έπαιξε σε 66 αγώνες σκοράροντας 3 φορές. Τον Δεκέμβριο του 2017, παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Λωζάννη, ώστε να αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες μια και είχε χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα της Βασιλείας.

Στις 4 του περασμένου Ιούλη, η Νόρκεπινγκ με μία αιφνιδιαστική κίνηση απέκτησε εκ νέου τα δικαιώματα του Φράνσον (δαπανώντας σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης 1 εκατ. ευρώ), ο οποίος με τις 18 συμμετοχές του και τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρωτάθλημα οδήγησε την αγαπημένη του ομάδα πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Ένας τίτλος ο οποίος δεν ήρθε, αφού την τελευταία αγωνιστική το «διπλό» της Νόρκεπινγκ επί της Χάκεν δεν ήταν αρκετό, καθώς και η ΑΙΚ επικράτησε εκτός έδρας της Κάλμαρ και κατέκτησε το πρωτάθλημα με διαφορά δύο βαθμών…

Εξάλλου, λύση στο πρόβλημα της στέγασης της πλειοψηφίας των τμημάτων της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ δίνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο διοικητικός ηγέτης της «Ενωσης» αναμένεται να παραχωρήσει στην Ερασιτεχνική κτίριο ιδιοκτησίας του, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό του Περισσού και στο γήπεδο της Ριζούπολης, για να στεγαστούν τα τμήματά της. Αναμένεται, μάλιστα, να αρχίσει άμεσα και η ανακαίνιση αυτού του χώρου ώστε να προχωρήσει και η μετακόμιση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...