Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Εγραψε ιστορία

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τη Μίλαν και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ

Από τον
Χάρη Δάντση

Θρυλική πρόκριση! Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση υπέταξε 3-1 την Μίλαν στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» και της πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ στην 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων στην ισοβαθμία (με 10 βαθμούς στη δεύτερη θέση)!
Το διακύβευμα του παιχνιδιού ήταν τόσο μεγάλο που ο Πέντρο Μαρτίνς δεν θέλησε να πειραματιστεί, επιλέγοντας για την αρχική ενδεκάδα τους γνωστούς 10 και τον Γιάννη Φετφατζίδη για να καλύψει το ένα από τα δύο φτερά της επίθεσης. Αλλωστε, εκτός λόγω τραυματισμών ήταν οι Ναουέλ και Χριστοδουλόπουλος. Από την άλλη ο Τζενάρο Γκατούζο μπορεί να μην είχε στη διάθεσή του τον Σούσο, αλλά παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο όλα τα υπόλοιπα (μεγάλα) αστέρια του. Η ομάδα του Πειραιά θέλοντας νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά προσπάθησε να αιφνιδιάσει από τα… αποδυτήρια, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον
Γκερέρο με τη συμπλήρωση 10 δευτερολέπτων! Με πίεση ψηλά, καλή κυκλοφορία της μπάλας (54% υπέρ η κατοχή και επιτυχημένες τις 238 από τις 266 πάσες) και τον Φορτούνη να κινείται συχνά – πυκνά σε θέση φορ οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν τους Ροσονέρι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Ρέινα (είπε όχι σε φάουλ του Φορτούνη στο 44′). Παράλληλα άντεξαν στην έντονη πίεση που δέχθηκαν από τους παίκτες του Γκατούζο όταν ανέβασαν στροφές, με τον Σα να φωνάζει «παρών» όποτε χρειάστηκε (18′ Ιγουαΐν, 19′ Σαπάτα, 21′ Κουτρόνε). Φουριόζοι μπήκαν και στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες, καταφέρνοντας να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Σισέ στο 60′! Δέκα λεπτά αργότερα (70′), ύστερα από σουτ του Γκιλιέρμε και κόντρα του Σαπάτα έγινε το 2-0, όμως η χαρά κράτησε λίγο για τους γηπεδούχους, καθώς στο 72′ ο αρνητικός πρωταγωνιστής της φάσης του δεύτερου
τέρματος των Ιταλών μείωσε σε 2-1. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν εκείνος που μίλησε τελευταίος, με τον Φορτούνη να γράφει το τελικό 3-1 με πέναλτι (χρεώθηκε στον Αμπάτε για κράτημα στον Τοροσίδη), πικραίνοντας και τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, που βρέθηκε στο γήπεδο.
Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης οι φίλοι του πειραϊκού συλλόγου παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό κορέο που παρέπεμπε στη δημοφιλή ξένη σειρά «La Casa de Papel», δείχνοντας επτά άτομα με τις στολές και τις μάσκες των πρωταγωνιστών, έτοιμους να… κλέψουν το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ. Στο τέλος του αγώνα μπήκαν φίλαθλοι στο γήπεδο, κάτι που ίσως δημιουργήσει πρόβλημα από την UEFA.
Στο άλλο ματς η Μπέτις ήταν πολύ καλύτερη στην έδρα της Ντουντελάνζ, το 0-0 όμως της αρκούσε για να πάρει την πρωτιά του 6ου ομίλου αήττητη.

Διαιτητής: Μπενουά Μπαστιάν (Γαλλία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά (79′ Τοροσίδης), Γκιλιέρμε, Φορτούνης, Φετφατζίδης (69′ Νάτχο), Ποντένσε (85′ Μπουχαλάκης), Γκερέρο.

ΜΙΛΑΝ (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Αμπάτε, Σαπάτα, Ροντρίγκεθ (85′ Χαλίλοβιτς), Κεσιέ, Μπακαγιοκό, Τσαλχάνογλου, Καστιγέχο, Ιγουαΐν, Κουτρόνε (78′ Λασάλτ).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...