Ενοχοι Καρούζος και Σκαφτούρου!

❱❱ Η εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του Καρούζου και της πρώην συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματοςΚαταπέλτης ήταν στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου δικάζεται το αποκαλούμενο «Καρούζος Gate», καθώς πρότεινε την ενοχή του άλλοτε ισχυρού άνδρα στον χώρο των κατασκευών, Γιάννη Καρούζου, της πρώην συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρου και τριών ακόμη κατηγορουμένων για την εμπλοκή τους.

Λίγο πριν πέσει η αυλαία στην επεισοδιακή δίκη, που άρχισε πριν από περίπου έναν χρόνο και σημαδεύτηκε από τις αλληλοκατηγορίες που εξαπέλυσαν εκατέρωθεν οι άλλοτε αγαπημένοι σύζυγοι, η εισαγγελική λειτουργός ζητά την καταδίκη για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος για τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και ο Βίκτωρ Ρέστης.

Το ζεύγος Καρούζου είχε παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα στο οποίο αναφερόταν ότι το ξέπλυμα «τελούνταν κατ΄ επάγγελμα, καθώς φέρεται ότι είχαν διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, καθώς και την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων με τις οποίες δικαιολογούσαν τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, όπως επίσης με το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών ατομικών και εταιρικών λογαριασμών σε πιστωτικά ιδρύματα και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών».

Ακίνητα-φιλέτα

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο όμιλος Καρούζου με χρήματα προερχόμενα από φοροδιαφυγή προχωρούσε σε αγορές ακινήτων-φιλέτων, ενώ εξασφάλιζε δανεισμό από τράπεζες έχοντας δημιουργήσει σχεδόν για κάθε ακίνητο μία εταιρία. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι το ύψος των επισφαλών δανείων φτάνει τα 300.000.000 ευρώ, ενώ το ποσό της φοροδιαφυγής τα 30.000.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, που άρχισε τον Φεβρουάριο του 2017, ο Γιάννης Καρούζος και η σύζυγός του δεν αντάλλασσαν ούτε βλέμμα, αλλά επιτίθεντο ο ένας στον άλλο σε κάθε ευκαιρία.

Μάλιστα, ο Γιάννης Καρούζος είχε εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ σε βάρος της πρώην συζύγου του, φωτογραφίζοντάς την ως «εγκέφαλο» του σκανδάλου φοροδιαφυγής, εικονικών τιμολογίων και ξεπλύματος. Ο άλλοτε ισχυρός επιχειρηματίας, που κρατείται στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, εμφανιζόταν καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ η Ρεβέκκα Σκαφτούρου όσες φορές βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα δεν θύμιζε σε τίποτα το λαμπερό fashion icon του παρελθόντος.

Αίσθηση είχαν προκαλέσει κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και οι αναφορές του ίδιου του κατασκευαστή και του δικηγόρου του Γιώργου Παπαδάκη σε κουτιά γλυκών με διπλούς πάτους, που στέλνονταν σε πολιτικά και δικαστικά γραφεία! Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται σήμερα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ