Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 19 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Παρόλο που δεν θα λύσετε οριστικά κάποια σημαντικά...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Αλέξης Λιβανάς: Ο μηχανόβιος «Κότζακ»!

❱❱ Ο Αλέξης Λιβανάς μιλά για τη μεγάλη καψούρα του με τα δίκυκλα και την αγάπη του για την υποκριτική, με την οποία συναντήθηκε τυχαία 
❱❱ Ο ρόλος στο «Οσο έχω εσένα», τα γυρίσματα για το «Ου φονεύσεις» και η θεατρική πρεμιέρα τουΑπό τον
Θάνο Μακρογαμβράκη

Με ιδιαίτερη μαεστρία καταφέρνει να συνδυάζει δύο μεγάλες αγάπες στη ζωή του, την υποκριτική και τις μοτοσικλέτες, ο ηθοποιός Αλέξης Λιβανάς ή Κότζακ, όπως τον αποκαλούν οι θαυμαστές του.

Επί πολλά χρόνια ήταν οδηγός σε αγώνες motocross, ωστόσο ανάμεσα στα εργαλεία του συνεργείου μηχανών που διαθέτει στους Αμπελοκήπους κρατάει το σενάριο του επιτυχημένου σίριαλ «Οσο έχω εσένα».

Οπως αποκαλύπτει στην «Espresso», η υποκριτική κατείχε πάντα μια σημαντική θέση στην καρδιά του, ωστόσο ο τρόπος για να την εκφράσει βρέθηκε από σύμπτωση!

f4 dsc 498801

«Ηταν το 2007 για το σίριαλ “Για την καρδιά ενός αγγέλου” στον Alpha όταν ο φίλος μου και πρωταγωνιστής Γιώργος Νινιός μού πρότεινε να κάνω έναν μικρό ρόλο. Εκανα έναν φυλακόβιο, ο οποίος θα έκανε κακό στον πρωταγωνιστή, γιατί είχε πουλήσει το παιδί του» λέει. Από τότε ο ένας ρόλος διαδέχτηκε τον άλλον και ήταν πολλές οι φορές που κλήθηκε να ντουμπλάρει ηθοποιούς οι οποίοι έπρεπε να οδηγούν μηχανές μεγάλου κυβισμού, σύμφωνα με το σενάριο.

«Το πιο πρόσφατο ήταν για το σίριαλ ”Η επιστροφή” στον ΑΝΤ1, όπου ανέλαβα, αντί του πρωταγωνιστή, να οδηγήσω μια εντούρο μηχανή, κάνοντας σούζες και άλματα στο δάσος όπου γυρίστηκε η σκηνή. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι έτρεχα σε αγώνες motocross έως το 2013. Εχω διακρίσεις στο Πελοποννησιακό Πρωτάθλημα, στο Αττικό Κύπελλο Scrambel και σε άλλους μικρούς θεσμούς. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχω φτάσει έως την τέταρτη θέση».

Αυτή την περίοδο ο Αλέξης Λιβανάς εμφανίζεται στο αγαπημένο σίριαλ του Σκάι «Οσο έχω εσένα», σε σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου και σενάριο Ρένας Ρίγγα.

f3

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τη συνεργασία αυτή. Αρχικά, έχω μπει ως guest, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, θα βγουν κι άλλα επεισόδια για μένα. Εξαιτίας του παρουσιαστικού μου, που είναι λίγο σκληρό, κάνω έναν προπονητή πυγμαχίας. Εναν κωμικοτραγικό τύπο, με βαριά πελοποννησιακή ομιλία, κάπως λαμόγιο, που στήνει αγώνες, παράνομα στοιχήματα και παίζει βρόμικα. Στο σίριαλ προπονώ τον ηθοποιό Παναγιώτη Καρμάτη. Πρόσφατα έκανα γυρίσματα και για το σίριαλ “Ου φονεύσεις” του Πάνου Κοκκινόπουλου, στο οποίο υποδύομαι έναν φυλακόβιο».

Σημαντική ήταν την περσινή σεζόν η συνεργασία του Ελληνα Κότζακ με το επιτυχημένο σίριαλ «Ελα στη θέση μου». «Εκεί ξεκίνησα να κάνω τέσσερα επεισόδια και έφτασα τα 30! Με εμπιστεύτηκε ο σεναριογράφος Γιώργος Κρητικός να κάνω τον Ζήση Σκουτέλα, έναν τοκογλύφο, μπράβο της νύχτας και συνεργάτη του Μάκη Ζούβα (Αναστάσης Κολοβός). Μια ωραία συνεργασία, μέσα από την οποία έκανα αρκετές φιλίες, όπως με τον Παύλο Ευαγγελόπουλο, τον Χάρη Γρηγορόπουλο, τον Αναστάση…»

Ο Αλέξης Λιβανάς, εκτός από το επάγγελμα του ηθοποιού, για το οποίο κάθισε στα θρανία θεατρικού εργαστηρίου, ώστε να αποκτήσει γνώσεις και εφόδια, εργάζεται και ως μηχανικός μοτοσικλετών. Μάλιστα, διαθέτει δικό του συνεργείο. 

«Από νέος αγαπούσα την υποκριτική, αλλά η καψούρα για τις μηχανές ήταν πολύ μεγαλύτερη. Είχα κόλλημα με τις μηχανές, γι’ αυτό, ως μηχανικός, απέκτησα το δικό μου συνεργείο. Εχω ρυθμίσει έτσι τις δουλειές μου και προσπαθώ να είμαι σε όλα συνεπής, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα είτε στο μαγαζί είτε στα γυρίσματα και στις πρόβες». Αυτές τις μέρες ο Αλέξης Λιβανάς ετοιμάζεται να κάνει και θεατρική πρεμιέρα. «Ετοιμάζουμε μια πολύ ωραία δουλειά, μια κωμωδία που λέγεται “Δεν έχουμε στον ήλιο μπίρα”. Παίζουμε ο Κώστας Παπαγεωργίου, που γράφει το έργο, ο Γιάννης Παπαθανάσης κι εγώ, ενώ το συγκρότημα Φίλοι για Πάντα έχει αναλάβει τη μουσική επένδυση. Οι χώροι στους οποίους θα παίζουμε θα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο» καταλήγει ο ηθοποιός-αναβάτης.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...