Πόλεμος μεγατόνων στα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας

❱❱ Μπάχαλο στο γνωστό δικηγορικό γραφείο του Κολωνακίου με μηνύσεις, ασφαλιστικά μέτρα και ενδεχόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένωνΜια δικηγορική εταιρία με ετήσιους τζίρους που φέρεται ότι αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ, μια μήνυση για παραβίαση συστημάτων ασφαλείας και ενδεχόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων και δύο γυναίκες συνέταιροι, οι οποίες έχουν επιδοθεί σε μια αδυσώπητη διαμάχη, συνθέτουν το δικαστικό θρίλερ που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Πρωταγωνίστριες του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει με φόντο τη γνωστή δικηγορική εταιρία Κανελλοπούλου – Παπαθανασίου και Συνεργάτες με έδρα το Κολωνάκι είναι η διαχειρίστρια εταίρος (με ποσοστό 68%) και σύζυγος του πανίσχυρου άνδρα της ΤΙΤΑΝ Νέλλου Κανελλόπουλου, Λη, και η συνεταίρος της Δέσποινα Παπαθανασίου.

Η πενταετής -και μέχρι πρότινος αγαστή- συνεργασία μεταξύ των δύο επιτυχημένων δικηγόρων, οι οποίες συνέστησαν τον Σεπτέμβριο του 2013 την εταιρία που δραστηριοποιείται στην είσπραξη «κόκκινων» δανείων, είχε ημερομηνία λήξης. Οι δύο δυναμικές γυναίκες βρίσκονται πλέον αντιμέτωπες τόσο σε αστικό όσο και σε ποινικό επίπεδο. Στα δικαστικά τετ α τετ των δύο πλευρών στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, το «παρών» στο πλευρό της συζύγου του δίνει και ο Νέλλος Κανελλόπουλος, συνοδευόμενος μάλιστα από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Η αρχή της διαμάχης

Η πρώτη ρήξη ανάμεσα στην πασίγνωστη στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας δικηγόρο Λη Κανελλοπούλου και τη συνέταιρό της φέρεται ότι επήλθε τον Νοέμβριο του 2018, με αποτέλεσμα η δεύτερη να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων υποστηρίζοντας ότι εκδιώχθηκε παρανόμως από την εταιρία.

Οπως ισχυρίζεται, η διαχειρίστρια της απαγόρευε κάθε πρόσβαση στο γραφείο παίρνοντας ακόμα και τα κλειδιά της (!), ενώ δεν είχε κάρτα εισόδου ούτε πρόσβαση σε e-mail και εταιρικούς λογαριασμούς.

Κατά τη συζήτηση της επίμαχης αίτησης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου τον περασμένο Ιανουάριο η Δέσποινα Παπαθανασίου εξασφάλισε από την έδρα μέσω του συνηγόρου της Νίκου Αγαπηνού προσωρινή διαταγή που υποχρέωνε την αντίδικό της να σέβεται το καταστατικό της εταιρίας, αφήνοντας στην ίδια ελεύθερη πρόσβαση στο γραφείο της, όπως είχε και κατά το παρελθόν.


Τα γραφεία της δικηγορικής εταιρίας Κανελλοπούλου – Παπαθανασίου και Συνεργάτες στο Κολωνάκι. Ένθετη: Ο Νίκος Αγαπηνός

Ομως, όπως καταγγέλλει, όταν επέστρεψε στον εργασιακό της χώρο δύο ημέρες μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής, διαπίστωσε ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής της είχε… «χακαριστεί» και είχε αφαιρεθεί ένα αρχείο με μυστικούς κωδικούς που αφορούσαν τόσο εταιρικές όσο και προσωπικές της υποθέσεις! Μάλιστα, τα επίμαχα αρχεία αφορούσαν ακόμη και συναλλαγές πελατών και οφειλετών, τα οποία είχαν παραβιαστεί, όπως διαπίστωσαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που διενήργησαν σχετική έρευνα.

Η ίδια κατέθεσε μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία γνωστοποίησε στη Λη Κανελλοπούλου, ενώ, όπως υποστηρίζει στην αίτηση επίσπευσης της μήνυσής της, «η διαχειρίστρια εταίρος (…) υποτιμώντας τη σοβαρότητα της υπόθεσης, τυφλωμένη από τη μεταξύ μας αντιδικία, χρησιμοποιεί την ως άνω μήνυση (…) προκειμένου να με αποκλείσει από την εταιρία και τα νόμιμα δικαιώματά μου ως εταίρου…».

Η «απάντηση» της συζύγου του Νέλλου Κανελλόπουλου ήταν να καταθέσει αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής που άφηνε στη Δέσποινα Παπαθανασίου ελεύθερη είσοδο στο γραφείο της, πετυχαίνοντας μάλιστα τη μεταρρύθμισή της. Με τη νέα προσωρινή διαταγή μπαίνει… φραγμός στις ώρες που η μειοψηφούσα εταίρος μπορεί να έχει πρόσβαση στο γραφείο της (!) και συγκεκριμένα της επιτρέπει να εργάζεται στην εταιρία και να έχει πρόσβαση στα e-mails της τις καθημερινές από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο δικόγραφό της η Λη Κανελλοπούλου αναφέρει ότι η μήνυση που κατέθεσε η συνεταίρος της αποτελεί μέρος του… σχεδίου της για την ποινικοποίηση της εταιρικής διαφοράς τους.

Προσφυγή

Ηδη από τον περασμένο Δεκέμβριο η μειοψηφούσα εταίρος Δέσποινα Παπαθανασίου έχει προσφύγει στον Δικηγορικό Σύλλογο ζητώντας τη λύση της δικηγορικής εταιρίας με τη διαδικασία της Διαιτησίας. Ομως, ακόμα και εάν η εν λόγω διαδικασία ολοκληρωθεί, είναι αμφίβολο αν θα βάλει τέλος στη σκληρή και πολυμέτωπη δικαστική διαμάχη των δύο γυναικών. 

«Είναι λυπηρό να συναντά κανείς δικηγόρους να εμπλέκονται σε μια τέτοιου είδους δικαστική διαμάχη, που δεν ανταποκρίνεται ούτε στο κύρος αλλά ούτε και στο επίπεδό τους» τόνισε στην «Espresso» o δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα μπορούσε να είχε λυθεί αρμονικά, διασφαλίζοντας στις δύο πλευρές τα οικονομικά δικαιώματά τους.

Η ηλιοκαμένη και αντισυμβατική Κανελλοπούλου

Μονίμως ηλιοκαμένη η δυναμική δικηγόρος, σύζυγος του αντιπροέδρου του ομίλου ΤΙΤΑΝ Νέλλου Κανελλόπουλου, λατρεύει τον ήλιο και τη θάλασσα, την υγιεινή διατροφή και τη γυμναστική.

Αντισυμβατική, ιδιαίτερη, με προσωπικό στιλ τόσο στο ντύσιμο όσο και στη συμπεριφορά, απόμακρη και πολύ επιλεκτική στις κοσμικές της εμφανίσεις, σε αντίθεση με τις συνυφάδες της, τη σύζυγο του Παύλου Κανελλόπουλου, Χρύσα, και τη Θέμιδα Ζουγανέλη, σύζυγο του Τάκη Κανελλόπουλου. Η Αμαλία Κανελλοπούλου – Λη, όπως όλοι την ξέρουν, αντιμετώπισε με δύναμη και σθένος το προσωπικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν από περίπου δύο χρόνια και βγήκε νικήτρια.

Φύλακας άγγελος

Στο πλευρό της ήταν πάντα φύλακας άγγελός της ο σύζυγός της Νέλλος Κανελλόπουλος, με τον οποίο είναι αχώριστοι και τη λατρεύει, καθώς δεν έχουν παιδιά, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα βρίσκεται πάντα μια γυναίκα.

Οι παλαιότεροι θαμώνες της πλατείας Κολωνακίου θυμούνται στα 90ς τη Λη Κανελλοπούλου να «οργώνει» το Κολωνάκι με τη μεγάλου κυβισμού μηχανή και τη rock εμφάνισή της με δερμάτινο μπουφάν και παντελόνι. Πολλοί στους κοσμικούς κύκλους κάνουν λόγο και για τη διαφορά ηλικία της Αμαλίας Κανελλοπούλου με τον σύζυγό της. Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια γιόρτασε τα γενέθλιά της στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή πριβέ και χωρίς φλας, παρουσία σύσσωμης της επιχειρηματικής ζωής.

Το ζεύγος είναι χειμώνα καλοκαίρι μόνιμοι θαμώνες της πλαζ του Αστέρα αλλά και της Μυκόνου, όπου διατηρούν πολυτελή εξοχική κατοικία λίγο πάνω από τη Χώρα, στην περιοχή Τούρλος, και εκεί απομονώνονται ακόμα και τον χειμώνα. Αγαπούν και οι δύο τις τέχνες και τα γράμματα, καθώς ο Νέλλος Κανελλόπουλος είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, συνεχίζοντας το έργο των θείων του για την ανάδειξη του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ραντεβού και δοκιμαστικά στον Σκάι για το νέο ριάλιτι «Makeover» που θα αναλάβει η Έλενα Χριστοπούλου

Αυτοί που κάνουν τους σταρ να λάμπουν είναι έτοιμοι για... μεταμορφώσεις...

Εξελίξεις στις «Άγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1! Ο Κωνσταντής ανακαλύπτει τη Δρόσω στην Τρούμπα

Spoilers που κόβουν την ανάσα! Όσο προχωρούν οι «Άγριες μέλισσες» στην...

Κοντά στη συγκατοίκηση βρίσκονται η Φαίη Σκορδά και ο Νίκος Ηλιόπουλος

Μια μετακόμιση μπορεί να αποτελέσει και... προάγγελο συγκατοίκησης για τη Φαίη...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευρυδίκης Παπαδοπούλου: «Ο Τριαντάφυλλος είναι κομπλεξικός» – «Μόλις δω τον Παναγιώτη Βασιλάκο θα κάνω εμετό» (video)

H Ευρυδίκη Παπαδοπούλου και ο Τριαντάφυλλος ήταν το πρώτο ζευγάρι που αποχώρησε από το show «J2US» το Σάββατο. Κατά τη διάρκεια του σχολιασμού του από...

Espresso Girl: Μαρία Βαρσαμα

Διδάκτωρ με φιλοδοξίες Με πλούσιο επιστημονικό έργο, ασχολείται με τα κοινά στον Ευοσμο και λατρεύει τη zumba Η Μαρία, εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση, έχει και εντυπωσιακό...

Παιδόφιλος έπεισε ανήλικη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες και την ανάγκασε να χαρακώσει τα χέρια της

Τον τρόμο έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Ρόδου η καταγγελία-σοκ των γονιών μιας 12χρονης για την άκρως επικίνδυνη δράση ενός παιδόφιλου, ο οποίος...

Συγκλονίζει ο πατέρας της 23χρονης φοιτήτριας που ξεψύχησε στην άσφαλτο σε τροχαίο στην Αμαλιάδα

Θρήνος επικράτησε χθες στην Αμαλιάδα, καθώς η τοπική κοινωνία είπε το τελευταίο αντίο στην 23χρονη φοιτήτρια η οποία τα ξημερώματα του Σαββάτου άφησε την...

Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ σκότωσε κατά λάθος τον συνάδελφο και αδελφό του στο Πέραμα

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Ελληνική Αστυνομία από την ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία που γράφτηκε προχθές τη νύχτα, όταν ένας 21χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ...

Δουλέμπορος μετέφερε λαθρομετανάστες στην Καβάλα με όλα τα… κομφόρ

Τις ανέσεις μιας Πόρσε Καγιέν, η οποία είχε κλαπεί πριν από μερικές ημέρες από τη Θεσσαλονίκη, απολάμβαναν δύο μετανάστες. Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, προχθές...

Χολιγουντιανή καταδίωξη παπά «Σουμάχερ» στο Αγρίνιο!

Σκηνές βγαλμένες από χολιγουντιανή ταινία εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στους δρόμους του Αγρινίου, όπου οι αστυνομικές Αρχές άρχισαν να καταδιώκουν έναν ραλίστα... ιερέα. Σύμφωνα...

Ξανθιά καλλονή πόζαρε γυμνή χωρίς να σεβαστεί τα θύματα του ναυαγίου «Ηράκλειον» στα Χανιά

Άφωνοι έμειναν οι περαστικοί από το μνημείο του ναυαγίου «Ηράκλειον» στην πλατεία Τάλω στα Χανιά, βλέποντας μια ξανθιά, αιθέρια ύπαρξη να ποζάρει προκλητικά στον...

OPAP ARENA από ψηλά-Αποκλειστικά πλάνα από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Ο υπεύθυνος του έργου Πάνος Παναγιωτίδης αποκαλύπτει στον ΟΠΑΠ πότε θα είναι έτοιμο και εξηγεί γιατί θα αποτελεί «καυτή» έδρα Το όνειρο των φίλων της...

Ραντεβού και δοκιμαστικά στον Σκάι για το νέο ριάλιτι «Makeover» που θα αναλάβει η Έλενα Χριστοπούλου

Αυτοί που κάνουν τους σταρ να λάμπουν είναι έτοιμοι για... μεταμορφώσεις στον Σκάι από τον προσεχή Ιανουάριο! Το κανάλι του Φαλήρου, μάλιστα, δίνει γην και...