Ρομπότ στο… θρανίο!

❱❱ Το Stimey θα έχει τον ρόλο να παρακινεί μαθητές δημοτικών στην Ελλάδα να ακολουθήσουν τις θετικές επιστήμεςΤέλος στις προτροπές των δασκάλων προς τους μαθητές να διαβάσουν τα μαθήματα που έχουν σχέση με τις θετικές επιστήμες θα βάλει ένα… ρομποτάκι, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε δημοτικά σχολεία της Ελλάδας και θα αναλάβει να παρακινεί τα παιδιά! 

Γύρω στα 300 από τα 2.000 ρομπότ Stimey που έχουν σχεδιαστεί για την Ευρώπη θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη, όπως αποκάλυψε ο υπεύθυνος σχεδίασης και ανάπτυξης τεχνολογικών εφαρμογών της Ακαδημίας Ρομποτικής ΠΑ.ΜΑΚ. Δημήτρης Αγγελούδης.

«Το Stimey παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Orizon 2020” και έχει στόχο να παρακινήσει τα παιδιά να ακολουθήσουν τις θετικές επιστήμες. Έρχεται ως συμμέτοχος σε μια ομάδα μαθητών και τους καθοδηγεί, παρακινώντας τους να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες των θετικών επιστημών, όπως Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία. Θα είναι ο βοηθός των μαθητών που θα αλλάζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο συνεργάζονται και θα τους δημιουργεί θετικά συναισθήματα και εντυπώσεις όταν κάνουν δραστηριότητες και ασκήσεις για τις θετικές επιστήμες» επισημαίνει στο ka-business.gr. 

Το Stimey έχει πάρει το τρίτο παγκόσμιο βραβείο καλύτερης σχεδίασης τεχνολογικών εφαρμογών στην εκπαίδευση. Δύο χιλιάδες τέτοια ρομπότ έχουν σχεδιαστεί από τις πέντε χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Λευκορωσία, τη Φινλανδία και τη Γερμανία, ενώ 300 από αυτά θα ενταχθούν σε δημοτικά σχολεία της Ελλάδας!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ