Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ταξιδάκι στη Ρώμη για τα… πιτσουνάκια Βανδή και Μπισμπίκη

Κάτω από την πανσέληνο της Ρώμης χάρηκαν τον έρωτά...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς...

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 27 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Η υλική αναβάθμιση στον επαγγελματικό και τον οικονομικό...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Ραντεβού» με τη σύγχρονη τέχνη

❱❱ Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρωθυπουργός παρόντες στα εγκαίνια του Μουσείου Γουλανδρή

Από τον
ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη γειτονιά της «Espresso», ένα όραμα ζωής του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή αλλά και του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είδε να γίνεται πραγματικότητα χθες ο πρωθυπουργός, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. 

Περισσότερα από 600 έργα από το 1880 ως το 1980 βρήκαν μόνιμο τόπο διαμονής στην Αθήνα. Βαν Γκογκ, Μονέ, Πικάσο, Γκογκέν, Σεζάν, Ελ Γκρέκο, Τζιακομέτι, Σαγκάλ, Καντίνσκι, αλλά και Παρθένης, Μόραλης, Γκίκας, Τέτσης, Τσαρούχης και Φασιανός βρήκαν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο μουσείο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη συζυγό του ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου μουσείου, τους οποίους χαρακτήρισε πηγή ζωής και νέας αισθητικής, και δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει για μια πιο λεπτομερή περιήγηση στα εμβληματικά έργα σπουδαίων καλλιτεχνών.

8 f2 4912318

«Δικαίωση»

«Αληθινοί Ελληνες κοσμοπολίτες, ο Βασίλης και η Ελίζα Γουλανδρή διακρίθηκαν στην οικουμένη. Ομως δεν ξέχασαν ποτέ την πατρίδα και την καρδιά της, τον πολιτισμό. Στον γενέθλιο τόπο του, στην Ανδρο, ο Βασίλης ίδρυσε μαζί με την Ελίζα το πρώτο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Ελλάδα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

Συμπλήρωσε δε ενθυμούμενος τον πατέρα του:

«Πρόκειται για τη δικαίωση μιας επίμονης προσπάθειας, που κράτησε 27 ολόκληρα χρόνια. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε τη δημιουργία του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης το 1992, καθώς η δική του κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Βασίλη και της Ελίζας να βρεθεί ένας μόνιμος χώρος φιλοξενίας αυτής της σπάνιας συλλογής.

Ο αρχικός σχεδιασμός στο οικόπεδο της Ρηγίλλης ματαιώθηκε, όταν εντοπίστηκαν εκεί τμήματα του Λυκείου του Αριστοτέλη. Ακολούθησαν δυστυχώς νέες αναβολές στο πάρκο Ριζάρη και στο Μετς. Ετσι ούτε ο Βασίλης ούτε η Ελίζα ούτε ο πατέρας μου πρόλαβαν να δουν το όραμά τους να πραγματοποιείται».

8 f3 4912217

Ο Τασούλας, τρόμος των θεριακλήδων

8 f4 new 4685740

Σούζα οι βουλευτές στο καφενείο και στο εντευκτήριο, ύστερα από τις… φωνές που τους έβαλε ο πρόεδρος Κώστας Τασούλας για το τσιγάρο.

Ο ίδιος «δεν σηκώνει πολλά πολλά» στο θέμα αυτό, καθώς είναι φανατικός αντικαπνιστής, κι έτσι όπου βρεθεί θεριακλής διώκεται!

Υπουργοί, βουλευτές και λοιποί παρατρεχάμενοι λοιπόν συμμορφώθηκαν στους κανόνες Μητσοτάκη, Κικίλια και Τασούλα, αν και τα τασάκια στο μπαλκονάκι του εντευκτηρίου ήταν γεμάτα!

Τους έστησε λιγάκι ο Μανωλάκης…

g 2

Τουλάχιστον αυτό μας έλεγε χθες η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή ψέγοντας τον Εμανουέλ Μακρόν, που καθυστέρησε λιγάκι την ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η Φωτεινή, συμμετέχοντας στις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, περίμενε καρτερικά στην Ολομέλεια τον «Μανώλη», όπως τον αποκάλεσε η ίδια, προκειμένου να αρχίσει την ομιλία του.

«Ακόμη τον περιμένουμε τον Μανώλη μας εδώ στην Ολομέλεια. Ατακτούλης ο Μακρόν, κι όλοι εμείς σούζα» είπε χαρακτηριστικά η Πιπιλή.

Mια Ναόμι για τον Γιάνη

esr 0210 008 cmyk

Μα το κοκαλάκι της νυχτερίδας έχει ο Γιάνης Βαρουφάκης κι όπου βρεθεί γυναίκα την τραβά κοντά του; Χθες και η Καναδή δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβίστρια του αποκαλούμενου κινήματος εναντίον της παγκοσμιοποίησης Ναόμι Κλάιν «έγινε δικιά του» στέλνοντας μήνυμα συμπόρευσης με τους βουλευτές του ΜέΡΑ25, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις οικολογικές καταστροφές και στηλιτεύοντας τις συμφωνίες με πετρελαϊκές εταιρίες για εξορύξεις στις ελληνικές θάλασσες.

offer

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...