Σαφάρι για αγριογούρουνα

❱❱ Σύσταση κυνηγετικών ομάδων για την αντιμετώπισή τους! Επιδρομές σε αστικές περιοχές και πρόκληση τροχαίων ατυχημάτωνΗ ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων και τα προβλήματα που προκαλούν συχνά, όπως τροχαία ατυχήματα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ή κάνοντας επιθέσεις σε ζώα και ανθρώπους, αναγκάζουν τις Περιφέρειες να πάρουν δυναμικά μέτρα.

Έτσι, πρόκειται να αρχίσουν σαφάρι συγκροτώντας με τη συμμετοχή και κυνηγών συνεργεία, τα οποία θα περιορίσουν τις επιδρομές των αγριογούρουνων που κινούνται κοντά σε αγροτικές περιοχές.

Ομάδες αγριογούρουνων φτάνουν συχνά και σε αστικές περιοχές, όπως τα προάστια της Θεσσαλονίκης και ο Διόνυσος στην Αττική. Αμέτρητα είναι τα τροχαία που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες εξαιτίας αγριογούρουνων που κινούνται ομαδικά σε επαρχιακούς κυρίως δρόμους τις νυχτερινές ώρες.

Το συγκεκριμένο είδος αγριογούρουνου είναι στις περισσότερες περιπτώσεις υβρίδιο με χοίρο και χαρακτηρίζεται από φρενήρη ρυθμό αναπαραγωγής, κάτι που σημαίνει ότι μοιραία οι αγέλες θα προσεγγίζουν πόλεις για να βρουν τροφή, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ασφάλεια των κατοίκων.

Υπερπληθυσμός

Τα «συνεργεία δίωξης» θα στελεχώσουν υπάλληλοι δασαρχείων και κυνηγοί, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος, και θα εστιάσουν αρχικά στις περιοχές όπου παρατηρείται υπερπληθυσμός αγριόχοιρων, ενώ προβλέπεται και η παρέμβαση σε αστικό περιβάλλον, όχι βέβαια με όπλα, αλλά με εγκλωβισμό και απομάκρυνση των ζώων. Παράλληλα, στόχος είναι να μην εξαπλωθεί η αφρικανική πανώλη των χοίρων που καταγράφηκε στη Βουλγαρία.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ