Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ο «Ασιάτης» Ελ Τσάπο!

❱❱ Ο Τσε Τσι Λοπ κινεί τα νήματα σε πολυεθνικό συνδικάτο εμπορίας ναρκωτικών και καταζητείται από 20 υπηρεσίες όλου του κόσμου!

Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ασία έχει για προστασία ένα «τάγμα» αθλητές kickboxing από την Ταϊλάνδη, μετακινείται με ιδιωτικό τζετ και έχει χάσει μέσα σε μια βραδιά, έτσι, για το κέφι του, 66.000.000 δολάρια σε καζίνο του Μακάο!

Ο Τσε Τσι Λοπ, γνωστός και ως «Ασιάτης Ελ Τσάπο», Καναδός πολίτης γεννημένος στην Κίνα, πιστεύεται ότι κινεί τα νήματα σε πολυεθνικό συνδικάτο εμπορίας ναρκωτικών που έχει δημιουργηθεί από τον «συνασπισμό» πέντε μεγάλων εγκληματικών ομάδων της Ασίας, τα μέλη του οποίου τον ονομάζουν «Εταιρία», ενώ είναι γνωστός στις αρχές ως «Sam Gor».

Σύμφωνα με την αστυνομία, το συνδικάτο τροφοδοτεί με τόνους μεθαμφεταμίνης, ηρωίνης και κεταμίνης τουλάχιστον δώδεκα χώρες από την Ιαπωνία μέχρι τη Νέα Ζηλανδία. Βασικό προϊόν τους, ωστόσο, είναι η μεθαμφεταμίνη.

Ο 55χρονος Τσε είναι τώρα ο βασικός στόχος της επιχείρησης Kungur, στην οποία συμμετέχουν περίπου 20 υπηρεσίες χωρών από την Ασία, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, με επικεφαλής την ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας.

Αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή προσπάθεια που έχει καταβληθεί ποτέ για την καταπολέμηση των ασιατικών συνδικάτων διακίνησης ναρκωτικών.

«Ο Τσε Τσι Λοπ ανήκει στη λίγκα του Ελ Τσάπο ή ακόμα και του Πάμπλο Εσκομπάρ» σχολιάζει ο Τζέρεμι Ντάγκλας, εκπρόσωπος της υπηρεσίας καταπολέμησης ναρκωτικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Πειθαρχία

Αυτό που διαφοροποιείται είναι η μεγάλη πειθαρχία που παρατηρείται στο υπερσυνδικάτο της Ασίας σε σύγκριση με τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής. Σε αντίθεση δε με τους ηγέτες των καρτέλ της Λατινικής Αμερικής, ο Τσε είναι διακριτικός και παραμένει ελεύθερος.

Ο γεννημένος στην Κίνα άνδρας, που έμπλεξε από νωρίς σε εγκληματικά δίκτυα, ταξίδεψε στον Καναδά το 1988 και άρχισε τη διακίνηση μεταξύ Βόρειας Αμερικής, Χονγκ Κονγκ, Μακάο και νοτιοανατολικής Ασίας. Συνελήφθη το 1998 στη Νέα Υόρκη και έφτασε να κινδυνεύει με ισόβια, ωστόσο ο δικηγόρος του επικαλέστηκε τα προβλήματα υγείας των γονιών, αλλά και τη διαταραχή στον πνεύμονα του 12χρονου γιου του και κατάφερε να εξασφαλίσει την επιείκεια των δικαστών, που τον καταδίκασαν μόνο σε εννέα χρόνια.

Το 2006 αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στον Καναδά, οπότε και ξαναέπεσε με τα μούτρα στη δουλειά που ήξερε να κάνει και την πήγε σε επίπεδα διεθνούς κολοσσού! Βρίσκεται υπό τη στενή παρακολούθηση των Αρχών και, ενώ πιστεύουν ότι το ξέρει, συνεχίζει τη δράση του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...