Ο CEO των McDonald’s Βρετανίας απολύθηκε διότι «έσπασε» τον κανονισμό της εταιρίας

«Ήταν λάθος μου» παραδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος των McDonald’s Στιβ Ίστερμπρουκ στο αποχαιρετιστήριο e-mail που έστειλε στο προσωπικό της εταιρίας μετά την αποπομπή του από τα καθήκοντά του εξαιτίας της ερωτικής σχέσης που είχε συνάψει με υπάλληλό του.

Το διοικητικό συμβούλιο έκρινε ότι ο 52χρονος, που ήταν επικεφαλής των McDonald’s Βρετανίας από το 2015, με ετήσιες απολαβές ύψους 14.000.000 ευρώ, «επέδειξε κακή κρίση» όσον αφορά τη σχέση αυτή, καθώς παραβίαζε τον κανονισμό της εταιρίας που απαγορεύει στους διευθυντές να έχουν ερωτικές σχέσεις με υφισταμένους. Ως εκ τούτου, αποχώρησε όχι μόνο από τη θέση του CEO αλλά και από το διοικητικό συμβούλιο.

«Δεδομένων των αξιών της εταιρίας, συμφωνώ με το διοικητικό συμβούλιο ότι για μένα είναι πλέον η ώρα να προχωρήσω» ανέφερε χαρακτηριστικά στο e-mail του προς τους εργαζομένους, λίγο προτού εγκαταλείψει το αρχηγείο της εταιρίας στο Σικάγο.

Διαζύγιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιστερμπρουκ, πατέρας τριών παιδιών, είχε πάρει προσφάτως διαζύγιο από τη Βρετανίδα σύζυγό του.

Ο Κρις Κεμτσίνσκι, 51 ετών, που μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος των McDonald’s USA, διορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, με άμεση ισχύ. Έγινε, επίσης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου των McDonald’s.

Σε μήνυμά του προς τους υπαλλήλους ο Κεμτσίνσκι ευχαρίστησε τον Ίστερμπρουκ, που τον έφερε στην εταιρία, και δήλωσε ότι αναμένει να συνεχίσει το αναπτυξιακό πλάνο της, που είναι εστιασμένο στους πελάτες.

Η εταιρία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τις συνθήκες που αφορούν την αποχώρηση του Ίστερμπρουκ, ο οποίος είχε πιστωθεί την αύξηση του τζίρου της επιχείρησης μέσω της απλοποίησης των μενού, της βελτίωσης της ποιότητας των συστατικών και της εισαγωγής πιο υγιεινών επιλογών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ