Οι νεκροί θα κρατήσουν «ζωντανό» τον πλανήτη!

Το λιώσιμο των νεκρών στο νερό προβάλλει ως μια πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση σε σχέση με την καύση των νεκρών ειδικός από τις ΗΠΑ.

Υποστηρίζει ότι με αυτή τη διαδικασία θα απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα πολύ λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο το κλίμα και καταπολεμώντας την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Μιλώντας στο περιοδικό «National Geographic», η Νόρα Μένκιν, διευθύντρια του οργανισμού People’s Memorial Association στο Σιάτλ, ο οποίος ενημερώνει τους πολίτες για τις επιλογές που έχουν όσον αφορά την ταφή των δικών τους, περιέγραψε τη διαδικασία του λιωσίματος των νεκρών στο νερό, γνωστή ως αλκαλική υδρόλυση.

Η τεχνική προβλέπει τη βύθιση του νεκρού σε νερό και τη χρήση θερμότητας, πίεσης και χημικών για να λιώσει η σάρκα, ενώ τα οστά γίνονται τόσο εύθραυστα, που μπορεί να θρυμματιστούν όταν αφαιρεθεί το νερό. Ο,τι απομένει από τον νεκρό έχει τη μορφή στάχτης, ενώ το νερό που περίσσεψε, σύμφωνα με τη Μένκιν, καταλήγει σε χωράφια 20 πολιτειών των ΗΠΑ, όπου είναι νόμιμη η χρήση του ως… βιολογικού λιπάσματος.

Λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα

Η Μένκιν υποστήριξε ότι η αλκαλική υδρόλυση απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα 90% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με την καύση των νεκρών, την οποία θεωρεί λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον από την παραδοσιακή ταφή των νεκρών. Η ειδικός υπολόγισε ότι, αν οι καύσεις των νεκρών στις ΗΠΑ αντικατασταθούν από το λιώσιμο σε νερό, θα παράγονται περίπου 354.300 τόνοι λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα τον χρόνο. Στη δε Βρετανία, όπου το 78% των ανθρώπων επιλέγει την καύση, το διοξείδιο του άνθρακα θα μειωνόταν κατά 150.000 τόνους ετησίως.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ