Σοκαριστικές σκηνές από εξαγριωμένους χιμπατζήδες στην Ουγκάντα

Σαν να είναι βγαλμένος από τις ταινίες «Ο πλανήτης των πιθήκων» μοιάζει ο πόλεμος που έχουν κηρύξει τα τελευταία πέντε χρόνια οι χιμπατζήδες της Ουγκάντα στους ανθρώπους. Όχι μόνο σταμάτησαν να μας φοβούνται, αλλά διοργανώνουν καταδρομικές επιθέσεις με στόχο μικρά παιδιά, τα οποία ξεκοιλιάζουν.

Ο Βρετανός ειδικός στους χιμπατζήδες Ματ Μακλίναν αποκάλυψε στο «National Geographic» ότι η συμπεριφορά αυτή άρχισε το 2014 εξαιτίας της επέκτασης των ανθρώπινων οικισμών, οι οποίοι «εισέβαλαν» σε περιοχές των χιμπατζήδων. Η πρώτη επίθεση χιμπατζήδων έγινε το 2014 με θύμα τον δύο ετών Μουτζούνι Σεμάτα. Η οικογένειά του έτρωγε στον κήπο του σπιτιού της και, όταν η μητέρα απομακρύνθηκε για λίγο από το τραπέζι, μια ομάδα χιμπατζήδων βγήκε από τους θάμνους και άρπαξε τα δυο παιδιά της. Ο πατέρας προσπάθησε να τα κυνηγήσει, οι χιμπατζήδες άφησαν το ένα και πήραν μαζί τους τον Μουτζούνι.

little Mujuni Semata

Αργότερα το παιδί βρέθηκε νεκρό, με σκισμένα ρούχα και ένα βαθύ άνοιγμα στην κοιλιά του, που αποκάλυπτε τα εντόσθιά του. Τα επόμενα πέντε χρόνια οι χιμπατζήδες άρπαξαν και σκότωσαν ξεκοιλιάζοντάς τα τουλάχιστον άλλα τρία μικρά παιδιά, όπως η 18 μηνών Μακουλάτε Ρουκούντο, την οποία πήραν από το χωράφι στο οποίο δούλευε η μητέρα της.

Δεκάδες άλλα παιδιά γλίτωσαν από τις επιθέσεις με βαριά τραύματα. Οι χωρικοί πήραν εκδίκηση σκοτώνοντας χιμπατζήδες, μεταξύ των οποίων ένας με το όνομα Σαντάμ, που ήταν ο πιο αιμοδιψής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ