Στο αρχείο οι κατηγορίες βιασμού κατά του Mr WikiLeaks

Τέλος στην έρευνα αναφορικά με την κατηγορία βιασμού σε βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ ανακοίνωσε ότι βάζει η σουηδική εισαγγελία, στέλνοντας την υπόθεση στο αρχείο και ανοίγοντας πιθανά τον δρόμο για την έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks στις ΗΠΑ.

Η αναπληρώτρια επικεφαλής εισαγγελέας Εύα-Μαρί Πέρσον δήλωσε πως τα στοιχεία της ενάγουσας κρίθηκαν αξιόπιστα και φερέγγυα, αλλά πως, έπειτα από σχεδόν μία δεκαετία, οι μνήμες των μαρτύρων ξεθωριάζουν.

Προκαταρκτική έρευνα

«Μετά τη διενέργεια εμπεριστατωμένης αξιολόγησης όσων προέκυψαν στη διάρκεια της πορείας της προκαταρκτικής έρευνας αξιολογώ πως τα στοιχεία δεν είναι αρκετά ισχυρά προκειμένου να αποτελέσουν τη βάση για την απαγγελία κατηγορίας» δήλωσε η Πέρσον σε συνέντευξη Τύπου.

Ο 48χρονος Αυστραλός πολίτης, ο οποίος κρατείται σε φυλακή στη Βρετανία εν αναμονή ακροαματικής διαδικασίας για την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να δικαστεί για πειρατεία κυβερνητικών υπολογιστών και παραβίαση ενός νόμου περί κατασκοπίας, είχε επανειλημμένα αρνηθεί την κατηγορία που είχε διατυπωθεί σε βάρος του το 2010.

Η κίνηση των σουηδικών εισαγγελικών Αρχών φαίνεται ότι διευκολύνει τη βρετανική Δικαιοσύνη, απομακρύνοντας το δίλημμα των βρετανικών δικαστηρίων, τα οποία θα έπρεπε ενδεχομένως να αποφασίσουν ανάμεσα σε δύο αιτήματα έκδοσης από τις ΗΠΑ και τη Σουηδία. Ωστόσο, η εισαγγελέας είπε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εφεσιβάλουν την απόφαση να τεθεί στο αρχείο η έρευνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ