Ο «τζίρος» της μαφιόζικης Ντραγκέτα ξεπερνά τα 21,650 δισ. ευρώ!

Σε «πολυεθνική του οργανωμένου εγκλήματος» έχει εξελιχθεί η μαφία της Καλαβρίας στην Ιταλία, καθώς τα παράνομα έσοδά της κάθε χρόνο ξεπερνούν τον ετήσιο τζίρο μερικών από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες του πλανήτη.

Η Ντραγκέτα, όπως ονομάζεται η μαφιόζικη οργάνωση της Καλαβρίας, εδώ και χρόνια έχει ξεπεράσει σε έσοδα, επικινδυνότητα και ισχύ τη Μαφία της Σικελίας, η οποία είναι γνωστή ως Κόζα Νόστρα, σύμφωνα με την ιταλική Δικαιοσύνη. Η παράνομη δραστηριότητα της Ντραγκέτα, όπως έχουν διαπιστώσει Ιταλοί εισαγγελείς, έχει περάσει τις τελευταίες δεκαετίες τα ιταλικά σύνορα και έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.

Μόνο από τις εγκληματικές δραστηριότητές της στην Ιταλία το 2018, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλούνται η «Washington Post» και ο «Guardian», ο ετήσιος «τζίρος» της καλαβρέζικης μαφίας ξεπερνά τα 21,650 δισ. ευρώ. Το ποσό αντιστοιχεί στο 4% του ΑΕΠ της Ιταλίας και είναι μεγαλύτερο από τα ετήσια έσοδα της Deutsche Bank και των McDonald’s. Η μόνη πολυεθνική εταιρία με την οποία μπορεί να συγκριθεί η Ντραγκέτα από οικονομικής άποψης με βάση τα δηλωμένα έσοδά της που δημοσιεύει το «Fortune 500» είναι η Starbucks.

Ο πραγματικός «τζίρος» της μαφιόζικης οργάνωσης πιστεύεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς στα εγχώρια έσοδά της πρέπει να προστεθούν και τα έσοδα από τη δράση της σε άλλες χώρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ