Υπάρχει ζωή στον Άρη!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Λίγο προτού η NASA στείλει στον Άρη νέο ρομποτικό όχημα σε αναζήτηση ζωής, ένας καθηγητής Εντομολογίας πιστεύει ότι έχει ήδη βρει τις αποδείξεις για την ύπαρξη ζώντων οργανισμών στον κόκκινο πλανήτη.

Ο Γουίλιαμ Ρόμοσερ

Ο Γουίλιαμ Ρόμοσερ, επίτιμος καθηγητής Ιατρικής Εντομολογίας του πανεπιστημίου του Οχάιο, έχει περάσει πολλά χρόνια μελετώντας φωτογραφίες της NASA από τον Άρη και υποστηρίζει ότι σε αυτές έχει ανακαλύψει πολυάριθμα παραδείγματα εξωσκελετών και αρθρωτών αποφύσεων, που αρκούν για να αναγνωριστούν αυτοί οι οργανισμοί ως είδη που μοιάζουν με έντομα.

Κάμερα

Μάλιστα, σε κάποιες από αυτές τις εικόνες οι οργανισμοί αυτοί μοιάζουν σαν να έχουν στραφεί προς την κατεύθυνση της κάμερας. «Υπήρξε και υπάρχει ακόμα ζωή στον Άρη» αναφέρει ο Ρόμοσερ, σημειώνοντας ότι στις εικόνες διακρίνονται τόσο απολιθωμένα όσο και ζωντανά πλάσματα. «Υπάρχει προφανής ποικιλομορφία στα έντομα του Άρη, η οποία παρουσιάζει πολλά χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά των γήινων εντόμων, για παράδειγμα η παρουσία φτερών, το λύγισμα των φτερών, η ευελιξία πτήσης και πολλά στοιχεία στη δομή των ποδιών» εξηγεί, προσθέτοντας ότι «ένας εξωσκελετός και αρθρωτές αποφύσεις αρκούν για την αναγνώριση ενός αρθρόποδου».

Φωτογραφίες της NASA από τον Άρη που «δείχνουν» τις ερμηνείες του καθηγητή

Μάλιστα, ο Αμερικανός καθηγητής υποστηρίζει ότι κάποιες φωτογραφίες δείχνουν μέλισσες στις φωλιές τους και άλλες απολιθωμένα πλάσματα που μοιάζουν με φίδια.

Ο Ρόμοσερ, ο οποίος άντλησε υλικό για τη μελέτη του μέσα από τη βάση δεδομένων του Jet Propulsion Laboratory της NASA από διαφορετικές αποστολές της στον κόκκινο πλανήτη και κυρίως από το ρομποτικό όχημα «Curiosity», εκτιμά ότι η παρουσία τέτοιων οργανισμών στον Άρη υποδεικνύει την ύπαρξη ενός οικολογικού συστήματος ικανού να συντηρήσει ζωή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

38χρονος λέει ότι τεμάχισε τη σύντροφό του, αλλά δεν τη… σκότωσε

Σάρκα και οστά στις σκοτεινότερες παρυφές του ανθρώπινου ψυχισμού δίνει η...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ