Έρευνα-σοκ! Τα «έξυπνα» κινητά έχουν πολύ περισσότερα βακτήρια από το μπάνιο ενός σπιτιού

Τα smartphones έχουν περισσότερα βακτήρια από το μπάνιο ενός σπιτιού, αλλά παρ’ όλα αυτά πολλοί χρήστες τους όχι μόνο δεν τα καθαρίζουν ποτέ, αλλά συχνά τα βάζουν και στο στόμα τους, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Study Finds».

Η έρευνα βασίστηκε στην ανάλυση των συνηθειών 1.200 Αμερικανών οι οποίοι απάντησαν σε ειδικό ερωτηματολόγιο. Το 88% των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι πολύ συχνά παίρνουν μαζί τους το smartphone στην τουαλέτα.

Από τα χέρια

Αυτό σύμφωνα με τους ερευνητές σημαίνει ότι πάνω στο «έξυπνο» κινητό συσσωρεύονται βακτήρια από το μπάνιο, είτε μέσω της επαφής με αντικείμενα είτε από τα χέρια. Τα βακτήρια αυτά από το μπάνιο προστίθενται στα μικρόβια από τα άλλα δωμάτια, τα οποία καταλήγουν πάνω στο smartphone, με αποτέλεσμα συνολικά η συσκευή να είναι πιο βρόμικη και από το μπάνιο.

Την ίδια ώρα κατά μέσον όρο σχεδόν ένας στους τέσσερις (23%) χρήστες smartphone παραδέχτηκε ότι δεν το καθαρίζει ποτέ. Ειδικότερα «διαζύγιο» από την καθαριότητα της συσκευής έχει πάρει το 26% των αντρών και το 20% των γυναικών.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το 41% των ερωτωμένων ομολόγησε ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο χέρια ταυτόχρονα δεν διστάζει να βάλει το «έξυπνο» κινητό στο στόμα, μεταφέροντας σε αυτό τα βακτήρια της συσκευής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ