Θα γίνει πατέρας με «δανεικό» όρχι από τον αδελφό του

Τη δυνατότητα απόκτησης απογόνων θα έχει στο μέλλον ένας 36χρονος Σέρβος, ο οποίος γεννήθηκε χωρίς όρχεις, χάρη στο μόσχευμα που δέχτηκε από τον δίδυμο αδελφό του.

Η μεταμόσχευση όρχεως, η τρίτη του είδους της παγκοσμίως, έγινε, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», από διεθνή ομάδα χειρουργών. Με τον προσφάτως μεταμοσχευμένο όρχι του, ο λήπτης θα μπορέσει να αποκτήσει δικά του παιδιά, τα οποία μάλιστα θα έχουν το ίδιο DNA με εκείνον, δεδομένου ότι με τον αδελφό του είναι ομοζυγωτικοί δίδυμοι.

Ηθικό ζήτημα

Οι μεταμοσχεύσεις όρχεων είναι εξαιρετικά σπάνιες, δεδομένου ότι εγείρουν ηθικό ζήτημα, καθώς οι δωρητές οργάνων είναι συνήθως νεκροί. Ως εκ τούτου οι λήπτες δεν μπορούν να πάρουν τη συγκατάθεση των δωρητών για να τεκνοποιήσουν με το δικό τους σπέρμα. Στην προκειμένη περίπτωση το εμπόδιο αυτό δεν υφίστατο, καθώς δότης και λήπτης είναι αμφότεροι εν ζωή και έχουν πανομοιότυπο DNA.

Και οι δύο αναρρώνουν καλά, με τα επίπεδα τεστοστερόνης του λήπτη να έχουν φτάσει τα φυσιολογικά επίπεδα. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα μπορέσει να τεκνοποιήσει μέσω σεξουαλικής επαφής, αλλά με τη μέθοδο της εξωσωματικής, καθώς οι χειρουργοί δεν βρήκαν επαρκή ιστό για τη δημιουργία του αδένα που μεταφέρει το σπέρμα από τον όρχι στο πέος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ