Εργαζόμενοι κατηγορούν την Disneyland για μισθούς πείνας

Τη σκοτεινή πλευρά του πιο «ευτυχισμένου μέρους στη Γη», όπως είναι το σλόγκαν των θεματικών πάρκων της Disneyland, φέρνει στο φως ομαδική αγωγή εργαζομένων εις βάρος της Walt Disney, την οποία κατηγορούν για μισθούς πείνας.

Μόλις σβήσουν τα φώτα και κλείσουν πίσω τους τις πόρτες του «Μαγικού Βασιλείου», δεκάδες εργαζόμενοι της Disneyland στο Αναχαϊμ της Καλιφόρνιας δεν επιστρέφουν στα σπίτια τους, αλλά… στα αυτοκίνητα στα οποία ζουν, αφού δεν αντέχουν οικονομικά το κόστος ενοικίασης διαμερίσματος. Στην αγωγή που κατατέθηκε εκ μέρους 400 εργαζομένων στην Disneyland και στις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρίες, οι ενάγοντες ζητούν να τους καταβληθεί η διαφορά ανάμεσα στον μισθό που παίρνουν και τον μισθό που θα έπρεπε βάσει νομοθεσίας να παίρνουν, καθώς επίσης και αποζημιώσεις.

«Πολλοί υπάλληλοι αναγκάζονται να ζουν στα αυτοκίνητά τους ή να κοιμούνται σε καναπέδες φίλων, επειδή οι μισθοί τους δεν φτάνουν για να πληρώσουν νοίκι στην πόλη του Αναχαϊμ. Είναι θλιβερό θέαμα. Πολλές φορές πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στο φαγητό για τις οικογένειές τους και στη βενζίνη για μπορέσουν να έρθουν για δουλειά» αναφέρει η ενάγουσα Κάθλιν Γκρέις, η οποία εργαζόταν στα Starbucks του θεματικού πάρκου και αμειβόταν με 12,7 ευρώ την ώρα, βάσει συμβολαίου που είχε συνάψει ο όμιλος Sodexo με την Disney.

Ψηφίστηκε νόμος

Από τον περασμένο Νοέμβριο έχει ψηφιστεί νόμος στο Αναχαϊμ, σύμφωνα με τον οποίο οι εργαζόμενοι των resorts πρέπει να αμείβονται με 13,4 ευρώ την ώρα, ποσό που θα αυξάνεται κατά 0,90 ευρώ κάθε χρόνο έως το 2022. Σύμφωνα με την ομαδική αγωγή, την οποία αποκάλυψε το Daily Beast, η μισθολογική αύξηση δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ