Έσωσαν τον άνδρα που ζούσε με το πρόσωπό του ακουμπισμένο στους μηρούς του

Νέα ζωή κατάφεραν να χαρίσουν γιατροί στην Κίνα σε έναν 46χρονο άντρα, ο οποίος επί δύο δεκαετίες ζούσε με το πρόσωπό του ακουμπισμένο στους μηρούς του. Ο ασθενής, γνωστός ως «διπλωμένος άντρας», κατάφερε τελικά να σταθεί σε όρθια θέση, όταν οι γιατροί αποκατέστησαν την κυφωτική του πλάτη.

Ο Λι Χούα είχε διαγνωστεί με αγκυλωτική σπονδυλίτιδα το 1991, σε ηλικία 18 ετών. Ύστερα από σειρά επεμβάσεων υψηλού ρίσκου στη διάρκεια της χρονιάς, ο Χούα κατάφερε να σταθεί εντελώς όρθιος για πρώτη φορά ύστερα από 28 χρόνια.

Οι γιατροί που τον είχαν αναλάβει ελπίζουν, μάλιστα, ότι θα καταφέρει να περπατήσει χωρίς υποβοήθηση μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί τόσο πολύ την τελευταία 5ετία, που το ύψος του δεν ξεπερνούσε τα 90 εκατοστά εξαιτίας της τόσο έντονης κύφωσής του, ενώ δυσκολευόταν να φάει και να πιει.

Η ζωή του άλλαξε όταν γνώρισε τον καθηγητή Τάο Χιουρέν, επικεφαλής του ορθοπεδικού τμήματος του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου της Σενζέν, ο οποίος είχε αναλάβει και άλλες περιπτώσεις «διπλωμένων» ασθενών, καμία όμως τόσο σοβαρή όσο η δική του.

«Δεν θα είχα θεραπευτεί χωρίς τον δρα Τάο. Είναι ο σωτήρας μου και η ευγνωμοσύνη μου για εκείνον είναι όση και για τη μάνα μου» δήλωσε ο Χούα, ο οποίος, όντας ανίκανος να εργαστεί, στηριζόταν στη βοήθεια της ηλικιωμένης μητέρας του όλα αυτά τα χρόνια.

Οι γιατροί χρειάστηκε να σπάσουν τμηματικά τη σπονδυλική του στήλη και μετά να την ισιώσουν, ενώ κάτι αντίστοιχο έκαναν και στα μηριαία οστά του, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρος ο λόγος.

22296702 7796705 Mr Hua has stood straight for the first time in 28 years a 2 1576490942395

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ