Άνοιξε στην Ιαπωνία το πρώτο γραφείο εύρεσης εργασίας για ρομπότ

Το πρώτο γραφείο εύρεσης εργασίας για ρομπότ στον κόσμο άνοιξε την Τρίτη στην Ιαπωνία και αναμένεται να επεκταθεί στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στη Βρετανία, στη Σουηδία και στο Ισραήλ εντός του επόμενου έτους.

Πρόκειται για την εταιρία MusashiAI, η οποία δίνει την ευκαιρία σε εργοστασιάρχες να προσλάβουν ρομπότ με υψηλή τεχνητή νοημοσύνη για να αντικαταστήσουν ανθρώπους στη δουλειά.

Ο ιδιοκτήτης εργοστασίου δεν αγοράζει τα ρομπότ, αλλά, όπως θα συνέβαινε αν προσελάμβανε κάποιον άνθρωπο για εργάτη, θα πληρώνει τα ρομπότ με την ώρα.

Εναλλακτικά, θα καταβάλλει ένα χρηματικό ποσό στη MusashiAI μετά την ολοκλήρωση ενός συγκεκριμένου πρότζεκτ. Όταν τελειώνει η εργασιακή σχέση του εργοστασιάρχη με τα ρομπότ, αυτά θα επιστρέφουν στις εγκαταστάσεις της MusashiAI, ώστε να είναι διαθέσιμα για πρόσληψη από άλλα εργοστάσια.

Η MusashiAI δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της ιαπωνικής Musashi Seimitsu, που είναι θυγατρική της Honda Motor Corporation, με την εταιρία Ran Poliakine από το Ισραήλ.

Έλλειψη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της MusashiAI επεσήμανε ότι τα «έξυπνα» ρομπότ τους δεν προορίζονται μόνο για τις δουλειές που είναι δύσκολο να κάνουν οι άνθρωποι και υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού, αλλά φιλοδοξεί να αντικαταστήσουν πλήρως τους εργάτες σε εργασίες που απαιτούν επαναλαμβανόμενες κινήσεις, στον έλεγχο ποιότητας των προϊόντων, στη μεταφορά προϊόντων εντός του εργοστασίου, αλλά στην καταγραφή των υλικών.

Υπόσχεται, δε, ότι τα ρομπότ θα παραδίδονται στα εργοστάσια πολύ γρήγορα και θα αρχίζουν να εργάζονται αμέσως μόλις φτάσουν, καθώς θα είναι κατάλληλα προγραμματισμένα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ