Μπόμπιρας γεννήθηκε με στραβά πόδια και κατάφερε να σταθεί όρθιος

Στα επτά του περπάτησε πρώτη φορά στη ζωή του ο Τσιέν από το Βιετνάμ, ο οποίος γεννήθηκε με στραβά πόδια. Με τη βοήθεια φιλανθρωπικής οργάνωσης για παιδιά υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Αυστραλία, χάρη στην οποία σταμάτησε να μπουσουλάει, όπως ήταν αναγκασμένος να κάνει ως τώρα.

Ο Τσιέν γεννήθηκε σε απομακρυσμένο χωριό του Βιετνάμ με στρεβλοποδία, μια πάθηση που έχει ως συνέπεια τα πέλματα του μωρού να είναι στραμμένα προς το εσωτερικό των ποδιών. Σε οποιαδήποτε αναπτυγμένη χώρα το πρόβλημα θα μπορούσε να διορθωθεί στη βρεφική ηλικία χάρη σε νάρθηκες από γύψο που κρατούν ίσια τα πέλματα.

Ωστόσο στο χωριό του Τσιέν δεν υπήρχε γιατρός, ενώ η πάμπτωχη οικογένειά του δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να τον πάει σε γιατρό κάποιας πόλης. Για να μετακινείται ο μικρός αναγκαζόταν να μπουσουλάει και όσο μεγάλωνε το πρόβλημα στα πόδια χειροτέρευε. Στο σχολείο, όταν δεν σερνόταν, τον κουβαλούσαν στην πλάτη τους οι συμμαθητές του.

Έρανος

Η ζωή του Τσιέν άλλαξε όταν έμαθαν γι’ αυτόν άνθρωποι της φιλανθρωπικής Children First Foundation. Ύστερα από έρανο συλλέχθηκε το ποσό για να ταξιδέψει στην Αυστραλία όπου υποβλήθηκε επιτυχώς σε εγχείρηση στο νοσοκομείο του Μπέργουικ, St John of God Hospital. Μετά την επέμβαση έκανε τα πρώτα βήματά του και τους επόμενους 6-12 μήνες θα μπορεί ακόμη και να τρέχει.

24 φ2 22574636 7820359 Chien had never walked before the surgery in Australia but has s m 23 1577065673479

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ