Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Η ηθοποιός Αγγελική Φράγκου μοιράζει απλόχερα χαμόγελα στις παιδιατρικές κλινικές

Η ηθοποιός Αγγελική Φράγκου υποδύεται τη «θεία Λένα» και μοιράζει χαμόγελα σε άρρωστα παιδάκια στους θαλάμους των παιδιατρικών κλινικών της Αττικής.

Πρόκειται για μια θεατρική δράση που συνεχίζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης. Τίτλος της, «Η “θεία Λένα” πάει όπου υπάρχουν παιδιά». Κατά τη διάρκεια των γιορτών που διανύουμε, λοιπόν, η ηθοποιός θα επισκεφθεί περισσότερα από εννέα νοσοκομεία «ζωντανεύοντας» τα νοσταλγικά παραμύθια της «θείας Λένας», που τα παιδιά στην Ελλάδα πρωτάκουσαν στη δεκαετία του ’50.

Μιλώντας στην «Espresso», η Αγγελική Φράγκου μοιράζεται μαζί μας τη συγκίνησή της και τη μεγάλη χαρά της όταν αντικρίζει τα χαμόγελα των μικρών παιδιών μέσα στις κλινικές:

«Στόχος μας με αυτή τη δράση είναι να παρηγορήσουμε τα αισθήματα που προκαλεί η ασθένεια, να ανακουφίσουμε τη διαμονή του παιδιού στο νοσοκομείο και να ενθαρρύνουμε τη θετική συναισθηματική και ψυχική κατάσταση του νοσηλευόμενου παιδιού. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που έχω την τύχη να λαμβάνω και να δίνω τόση αγάπη στα παιδιά. Η παράσταση διαρκεί μισή ώρα και αποτελείται από τρία παραμύθια. Αφού η παράσταση τελειώσει, κάνουμε μια μικρή συζήτηση σχετικά με το τι μας έκανε εντύπωση από τα παραμύθια. Μετά ζωγραφίζουμε όποιο παραμύθι μάς άρεσε. Στο τέλος όλες οι ζωγραφιές των μικρών μας θεατών θα γίνουν έκθεση ζωγραφικής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά».

Φ4
Η «θεία Λένα» στο Αττικόν

Η ηθοποιός, που με δύναμη ψυχής βρίσκεται δίπλα στα άρρωστα παιδάκια, αντιμετωπίζει αρκετές δύσκολες καταστάσεις μέσα στα νοσοκομεία: «Η δυσκολότερη στιγμή για εμένα ήταν όταν παίξαμε στον θάλαμο αιμοκάθαρσης. Είναι παιδιά που τα φάρμακα τούς προκαλούν υπνηλία και δεν μπορούν να δουν την παράσταση, άλλες φορές πονάνε ή δεν έχουν καλή διάθεση. Πολλές φορές θα παίξεις για ένα παιδί, άλλες φορές θα πάρουν θάρρος να έρθουν, αφού έχει ξεκινήσει η παράσταση. Δεν μπορείς να μετρήσεις τον αριθμό των παιδιών, μόνο μπορώ να μετρήσω τις δυνάμεις μου για να δημιουργήσω περισσότερες, ώστε να καταφέρω τον στόχο μου, να είναι η παράστασή μας και η παρουσία μας στα νοσοκομεία μία βάση χαράς, ασφάλειας και ζεστασιάς για τα νοσηλευόμενα παιδιά» μας λέει.

Φ3
Με τους γιατρούς στο Ασκληπιείο

Οι δράσεις της «θείας Λένας» στα νοσοκομεία θα συνεχιστούν, δίνοντας χαμόγελα και ελπίδα στα μικρά παιδιά: «Σημαντικό για εμάς είναι που έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε κοντά στα παιδιά όλο τον χρόνο και όχι μόνο τις γιορτές. Έχουμε επισκεφθεί και επισκεπτόμαστε το Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, το Παίδων “Αγία Σοφία”, το Αττικόν, το ΚΑΤ, το Σισμανόγλειο, το Ασκληπιείο Βούλας, το Ωνάσειο, το Παίδων Πεντέλης, τη Φλόγα, το Τζάνειο, τον Σύλλογο “Ελπίδα” και θα συνεχίσουμε μέχρι τις 30 Απριλίου 2020».

Η Αγγελική Φράγκου, παράλληλα με τις δράσεις της στα νοσοκομεία, πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι», στην Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Φ2 1
Η «θεία Λένα» στο Ασκληπιείο Βούλας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...