Όταν (στα 30s) Αμερικανίδα «ξελόγιασε» τον Εδουάρδο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Έπειτα από 84 χρόνια, η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, καθώς η περίπτωση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ έχει εντυπωσιακές ομοιότητες με την περίπτωση του βασιλιά που παραιτήθηκε από τον θρόνο το 1936 για να παντρευτεί την «ανεπιθύμητη» από τη βασιλική οικογένεια γυναίκα που αγαπούσε.

Όπως ο Χάρι, τη δεκαετία του ’30 ο Εδουάρδος Η «ξελογιάστηκε» από μια Αμερικανίδα. Η Γουάλις Σίμπσον, όπως και η Μαρκλ, ήταν διαζευγμένη. Σε αντίθεση με τη σύζυγο του Χάρι, που έχει στην πλάτη της ένα διαζύγιο, η Σίμπσον είχε πάρει δύο διαζύγια. Το συντηρητικό παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν αποδέχτηκε ποτέ τη Σίμπσον και θεωρούσε αδιανόητο ο βασιλιάς Εδουάρδος να παντρευτεί μια διαζευγμένη. Κι αυτό διότι ο βασιλιάς της Βρετανίας είναι και επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, η οποία τότε απαγόρευε το διαζύγιο.

Όταν στις 20 Ιανουαρίου 1936 ο Εδουάρδος ανέβηκε στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και θεωρούνταν ένα είδος «ροκ σταρ» της εποχής. Λίγους μήνες αργότερα, στα τέλη του 1936, ο Εδουάρδος ανακοίνωσε ότι παραιτούνταν από τον θρόνο, καθώς η οικογένειά του του απαγόρευσε να παντρευτεί τη Σίμπσον. Ο γάμος τους έγινε στις 3 Ιουλίου 1937 στη Γαλλία και έμειναν μαζί έως τον θάνατό του, το 1972.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα όσα προβλέπει η Δήμητρα Παπανικολοπούλου: Φλόγες οργής «σπέρνει» η Πανσέληνος

Σύμβολο καταστροφής και σκότους η έκλειψη της Σελήνης της 5ης Ιουλίου,...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαυρικίου κατά Καληώρα για το «Κλουβί με τις τρελές»

Χαμός και στο... βάθος νόμος στο «Κλουβί με τις...

Έγινε της… Τουνάρας το κάγκελο

Τουν-άρα και πάσης Ελλάδος προκαλεί άγριους τσακωμούς μεταξύ των...