Αύξηση των χωρισμών εν μέσω… κουραμπιέδων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Έκρηξη διαζυγίων τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου έδειξε νέα έρευνα, κυρίως από μητέρες που αποφασίζουν να βάλουν τέλος στον προβληματικό γάμο τους κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το διαζύγιο είναι η πρώτη υπόσχεση που δίνουν στον εαυτό τους για το νέο έτος και μόλις ανοίξουν τα δικαστήρια σπεύδουν να την υλοποιήσουν.

Έρευνα του βρετανικού δικηγορικού γραφείου Richard Nelson, που διεξήγαγε η δικηγόρος διαζυγίων Αλμπέρτα Τέβι, έδειξε ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2020 οι διαδικτυακές έρευνες στο Google με θέμα «θέλω διαζύγιο» αυξήθηκαν κατά 230% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019. Αυξημένες κατά 100% ήταν και οι διαδικτυακές έρευνες με θέμα «γρήγορο διαζύγιο» και «διαζύγιο από τον σύντροφό μου».

Η συντριπτική πλειονότητα όσων έκαναν τις παραπάνω αναζητήσεις ήταν παντρεμένες μητέρες, οι οποίες πολύ γρήγορα πέρασαν στη δράση. Την πρώτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, όταν άρχισαν να λειτουργούν ξανά τα δικαστήρια, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της Τέβι, οι αιτήσεις διαζυγίων αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα του Δεκεμβρίου.

Η Τέβι εξήγησε στην «Daily Mail» ότι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά δίνουν τη χαριστική βολή στους γάμους διότι αυξάνουν το στρες και αναδεικνύουν τα προβλήματα, λόγω των αυξημένων κοινωνικών υποχρεώσεων, ιδιαίτερα με τα πεθερικά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν με τις μαρτυρίες τους στη βρετανική εφημερίδα η Χέλεϊ Κόπερ από το Κεντ και η Τζουντ Κλέι από το Χαμσάιρ. Και οι δυο είναι μητέρες μικρών αγοριών που αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων γιορτών. Η πρώτη κατέθεσε αίτηση διαζυγίου την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2019, ενώ η δεύτερη του 2017.

Η Χέλεϊ Κόπερ

«Πέρασα τις γιορτές μαζί με τον σύζυγό μου. Όταν τελείωσαν τα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς, ένιωσα ότι όλα όσα είχαν συσσωρευτεί μέσα μου (για τον γάμο) εξερράγησαν και άρχισα στο μυαλό μου να μετράω αντίστροφα για να προχωρήσω το διαζύγιό μου» δήλωσε η Κόπερ.

«Η εορταστική περίοδος και η έναρξη του νέου έτους είναι αφορμή να κάνουμε έναν συνολικό απολογισμό της ζωής μας και μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση, αν περάσεις δύσκολα τα Χριστούγεννα εξαιτίας ενός προβληματικού γάμου. Το διαζύγιο ήταν η πρώτη υπόσχεση που έδωσα στον εαυτό μου για το νέο έτος. Από τη στιγμή που την υλοποίησα, δεν κοίταξα πίσω μου» επισήμανε η Κλέι.

Η Τζουντ Κλέι

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα όσα προβλέπει η Δήμητρα Παπανικολοπούλου: Φλόγες οργής «σπέρνει» η Πανσέληνος

Σύμβολο καταστροφής και σκότους η έκλειψη της Σελήνης της 5ης Ιουλίου,...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαυρικίου κατά Καληώρα για το «Κλουβί με τις τρελές»

Χαμός και στο... βάθος νόμος στο «Κλουβί με τις...

Έγινε της… Τουνάρας το κάγκελο

Τουν-άρα και πάσης Ελλάδος προκαλεί άγριους τσακωμούς μεταξύ των...