Χάκερ άρπαξαν τα προσωπικά δεδομένα 4.000 ηθοποιών

Τα προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων πραγματικών ονομάτων, ημερομηνιών γέννησης, ακόμα και δακτυλικών αποτυπωμάτων χιλιάδων πορνοστάρ, διέρρευσαν όταν χάκερ χτύπησαν πορνοσάιτ. Όπως αποκαλύπτουν οι ερευνητές του vpnMentor, 4.000 ηθοποιοί που εκθέτουν τα απόκρυφά τους στο σάιτ έχουν πια εκτεθειμένα και στοιχεία, όπως πιστοποιητικά γάμου, διαβατήρια, τραπεζικές κάρτες κ.λπ.

Επίσης, η εταιρία ασφαλείας vpnMentor ανακάλυψε χειρόγραφα βιογραφικά των σταρ, στα οποία αναφέρονταν οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις, οι ελπίδες και τα όνειρά τους, αλλά και άλλες τους προτιμήσεις στη μουσική, στο φαγητό κ.λπ.

Σχεδόν 20GB κρυπτογραφημένων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων 875.000 εγγράφων, ανακαλύφθηκαν στις 3 Ιανουαρίου, με χώρες προέλευσης τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, το Ισραήλ, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Βραζιλία και το Περού.

Τράπεζα πληροφοριών

Η διαρροή έγινε από το P****Cash, ένα δίκτυο με πορνοκάμερες που είχε αποθηκεύσει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σε μια τράπεζα πληροφοριών χωρίς την κατάλληλη ασφάλεια. Στο δίκτυο συνεργατών του ανήκουν δημοφιλή πορνοσάιτ, όπως το Pornhub.

Σύμφωνα με την έκθεση των ειδικών ασφαλείας, τα έγγραφα ήταν από πολύ πρόσφατα μέχρι 20 ετών. Η εταιρία ασφαλείας επικοινώνησε με την P****Cash για να ενημερώσει για τη διαρροή και προειδοποιεί ότι με στοιχεία, όπως ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς πιστωτικών και ασφάλειας, «έχει κανείς στα χέρια του το πλήρες πακέτο κλοπής ταυτότητας», αλλά και την απόλυτη δυνατότητα εκβιασμού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ