Έπαιζε βιολί ενώ της αφαιρούσαν όγκο από τον εγκέφαλο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι η πραγματική ιστορία μιας ασθενούς που υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από τον εγκέφαλο και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου η ίδια έπαιζε βιολί.

Η επέμβαση αυτή έγινε σε νοσοκομείο στο Λονδίνο και επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος γιατί οι γιατροί ήθελαν να βεβαιωθούν ότι θα διατηρήσει την ικανότητά της να κινεί το αριστερό χέρι της και μετά την επέμβαση, έτσι ώστε να παίζει βιολί και μετά την επέμβαση.

Πρόκειται για την 53χρονη Ντάγκμαρ Τέρνερ, η οποία χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο Kings College του Λονδίνου, μετά τον εντοπισμό όγκου στον εμπρόσιο λοβό, μια περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τις κινήσεις του αριστερού χεριού μας.

Ύποπτες περιοχές

Οι γιατροί του νοσοκομείου, αφού χαρτογράφησαν τον εγκέφαλο της 53χρονης, στη συνέχεια της άνοιξαν το κρανίο και κατάφεραν να αφαιρέσουν το 90% του όγκου, αλλά και να καθαρίσουν όλες τις ύποπτες περιοχές γύρω από αυτόν, όπου θα μπορούσε στο μέλλον να υπάρξει επιθετική δραστηριότητα.

Είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί επέτρεψαν κάτι τέτοιο σε ασθενή, ενώ στην ανακοίνωση του νοσοκομείου δεν προσδιορίστηκε ούτε το είδος της μουσικής ούτε και το κομμάτι που η ασθενής είχε επιλέξει να παίζει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

38χρονος λέει ότι τεμάχισε τη σύντροφό του, αλλά δεν τη… σκότωσε

Σάρκα και οστά στις σκοτεινότερες παρυφές του ανθρώπινου ψυχισμού δίνει η...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ