Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Αρκετοί καλλιτέχνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως αποκαλύπτει η Άννα Φόνσου

Μαύρο Πάσχα θα περάσουν πολλοί ηθοποιοί στην Ελλάδα του 2020 καθώς, λόγω του κορονοϊού αλλά και της δεκάχρονης οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Μη έχοντας άλλη λύση, αναγκάζονται να προσφεύγουν είτε στον πρόεδρο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, είτε στην «ψυχή» του ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού» Αννα Φόνσου προκειμένου να εξασφαλίσουν είδη πρώτης ανάγκης, ακόμη κι ένα πιάτο φαγητό!

«Εμείς ως ΤΑΣΕΗ προσπαθούμε σε αυτές τις πολύ δύσκολες καταστάσεις να απαλύνουμε τον πόνο πολλών συναδέλφων μας, οι οποίοι έχουν μείνει χωρίς εργασία και, δυστυχώς, έτσι αναμένεται να συνεχίσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα» λέει στην «Espresso» ο Σπύρος Μπιμπίλας, αποκαλύπτοντας πως προσφέρονται τρόφιμα σε 150 οικογένειες ηθοποιών που έχουν τεράστια ανάγκη για βοήθεια.

Φ2 27

«Μέσα σε αυτά τα 150 άτομα στα οποία πηγαίνουμε τρόφιμα είναι και γνωστά ονόματα ηθοποιών. Όμως σήμερα, ας μη γελιόμαστε, ακόμα και οι καλλιτέχνες που θεωρούνται πρώτα ονόματα έχουν πολύ χαμηλούς μισθούς. Σκεφτείτε, λοιπόν, τι ζημιά παθαίνουν τώρα, λόγω του κορονοϊού, αφού δεν μπορούν να δουλέψουν καν» συνεχίζει ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ.

«Ξέρουμε ότι ακόμα κι αν ανοίξουν οι άλλες δουλειές και οι επιχειρήσεις, για τους ηθοποιούς το πιο πιθανό είναι να μην ανοίξουν τα θέατρα, να μην πραγματοποιηθούν τα φεστιβάλ, ενώ το ίδιο προβλέπεται και για το ερχόμενο φθινόπωρο. Μέχρι και τηλεοπτικές σειρές έχουν ακυρωθεί και είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν ξανά γυρίσματα. Οπως αντιλαμβάνεστε, θα έρθει ακόμα μεγαλύτερη κρίση στον χώρο των καλλιτεχνών και κυρίως των ηθοποιών» καταλήγει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Φ3 ΞΕΓΥΡ 1

Άννα Φόνσου: «Δεν μπορεί να βγαίνει ο Καρύδης και να λέει ότι πεινάει!»

Από την πλευρά της, και η πρόεδρος του ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού» τονίζει πως τα πράγματα είναι πολύ άσχημα αυτή τη δύσκολη περίοδο. «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους ηθοποιούς και την ανεργία. Ολοι οι ηθοποιοί είναι μετέωροι. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα ξαναδουλέψουν και πότε θα ξαναδουλέψουν. Κανείς δεν ξέρει αν θα γίνουν σίριαλ, αν θα ανοίξουν τα θέατρα τον επόμενο χειμώνα» δηλώνει στην «Espresso» η Αννα Φόνσου, η οποία δεν διστάζει να θίξει και μια περίπτωση συναδέλφου της, που μάλλον τη θορύβησε.

«Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που ξενίζουν! Δεν μπορεί να βγαίνει ο Ντίνος ο Καρύδης (σ.σ.: φωτό) και να γράφει στο ίντερνετ “πεινάω, βοηθήστε με”. Είναι ντροπή. Γιατί η λέξη “ηθοποιός” σημαίνει και αξιοπρέπεια. Εγώ γι’ αυτό δημιούργησα το “Σπίτι του Ηθοποιού”, για να έχουν τα πάντα οι ηθοποιοί. Δικό τους είναι αυτό το ίδρυμα, δεν είναι δικό μου. Το να βγαίνουν όμως κάποιοι και να λένε “δεν έχω για το γάλα του παιδιού μου”, ενώ ο Σπύρος Μπιμπίλας τρέχει νύχτα μέρα για να τους εξυπηρετήσει όλους, δεν το δέχομαι».

Φ4 11

Όσο για το πώς αντιμετωπίζουν οι φιλοξενούμενοι στο ίδρυμα τον κορονοϊό, η Αννα Φόνσου επισημαίνει: «Στο “Σπίτι του Ηθοποιού” είμαστε κλεισμένοι όλοι μέσα. Τα παιδιά έχουν επίγνωση του κινδύνου. Ο καθένας είναι στο δωμάτιό του και κάνουμε όλα όσα είναι απαραίτητα για την πανδημία. Είναι μια μπόρα που ευελπιστούμε ότι θα τελειώσει και θα είμαστε και πάλι δυνατοί».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...