Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Ο χαμός της Μαρίκας Αρκέντη έντυσε στα «μαύρα» την κοσμική Αθήνα

Υπόδειγμα συζύγου και μητέρας, η Μαρίκα Αρκέντη «πέταξε» στη γειτονιά των αγγέλων, καθώς έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο και σκόρπισε θλίψη στην κοσμική Αθήνα. Η λαμπερή γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Κυριακής 26 Απριλίου σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να το γνωρίζει κανείς, εκτός των οικείων της.

Άλλωστε, τον γολγοθά με την υγεία της (υπέφερε από καθολικό καρκίνο) τον πέρασε μόνη, πάντα με πίστη, υπερηφάνεια, αισιοδοξία και ένα χαμόγελο στα χείλη, χωρίς να αποκαλύψει ποτέ και τίποτα σε κανέναν, αφού ήταν η χαρά της ζωής και ο ορισμός της αξιοπρέπειας. Πίσω από τη φίνα και κομψή εμφάνισή της, με τα ακριβά ρούχα και κοσμήματα, έκρυβε μια γυναίκα με απίστευτη δύναμη, ντομπροσύνη και «τσαμπουκά».

Με έντονο joie de vivre, η Μαρίκα Αρκέντη αγωνίστηκε γενναία σχεδόν δύο χρόνια με τον καρκίνο, που την πήρε στην κυριολεξία μέσα από την αγκαλιά των δύο γιων της, Αλέξη και Αγγελου, και του αγαπημένου της συζύγου, του γνωστού επιχειρηματία Ανδρέα Αρκέντη, ο οποίος στάθηκε με αυταπάρνηση στο πλευρό της έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Εξαιρετικός και γενναιόδωρος άνθρωπος, «η καλύτερη μάνα και σύντροφος», όπως αναφέρουν στην «Espresso» όσοι τη γνώριζαν καλά, μια γυναίκα με μόρφωση, γούστο και ένα ζεστό χαμόγελο, γεμάτη ευγένεια για τους πάντες, ανεξαιρέτως οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής θέσεως. Λάτρευε τη μόδα, τα ταξίδια, το Μιλάνο, τη θάλασσα, το κολύμπι (χειμώνα – καλοκαίρι) στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, το σπίτι της στη Μύκονο και απομονωνόταν -ως γνήσιος Σκορπιός στο ζώδιο- στην πριβέ παραλία του ξενοδοχείου «Santa Marina», στον Ορνό.

«Είναι μεγάλη αδικία, τόσο νέα…» αναφέρουν οι φίλες της για την απώλεια της γλυκιάς, αγνής και καλόκαρδης γυναίκας. Τα social media συγκλόνισε ο αποχαιρετισμός της αγαπημένης της φίλης Βίκυς Βωβού, η οποία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: «Μία αγκαλιά ακόμα… ο καθένας μας… έτσι όπως νιώθαμε κοντά της μία ζωή… και έτσι όμορφη στις ψυχές όλων. Κυρία, μανούλα, σύζυγος, φίλη. Καλή αντάμωση, Μαρικάκι μου. Σε ευχαριστώ!» Άλλωστε, η Μαρίκα και ο Ανδρέας Αρκέντης, μαζί με τον Αρη και τη Βίκυ Βωβού πέρασαν τη χρυσή δεκαετία των 90s ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο: από τη Σαρδηνία έως το Μαϊάμι.

Κόρη παλιάς, αριστοκρατικής οικογένειας, ιδιοκτητών του εργοστασίου της κονσερβοποιίας Πελαργός από το Ναύπλιο, σε νεαρή ηλικία η Μαρίκα Καραμέλη έκλεβε την παράσταση με τις εμφανίσεις της στις 9 Μούσες και στο 9+9. Η ίδια γνώρισε και ερωτεύτηκε τον άνδρα της ζωής της και έμοιαζαν πλασμένοι ο ένας για τον άλλο, δυστυχώς όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Την τελευταία της λαμπερή κοινωνική εμφάνιση την πραγματοποίησε πριν από μερικούς μήνες στο πάρτι γενεθλίων της αγαπημένης της φίλης Ναλίτας Καρρέρ, χωρίς να υποπτευθεί κανείς από τους εκατοντάδες καλεσμένους το παραμικρό για το «μυστικό» της και τη μάχη που έδινε για ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια επιθυμεί το τελευταίο «αντίο» να δοθεί σε στενότατο οικογενειακό κύκλο.

κυκλακι f12 ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΚΕΝΤΗΣ ΜΑΡΙΚΑ ΑΡΚΕΝΤΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...