Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Υπόκλιση στον τεράστιο Ελληνα

❱❱ Ο κορυφαίος συνθέτης δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας-αφιέρωμα στο έργο τουΑπό τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα πάνω από 30.000 κόσμος υποδέχτηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο, στη μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο έργο του. Ο ίδιος, καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και καταβεβλημένος από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, μπήκε στο στάδιο χωρίς να κρύψει στιγμή τη συγκίνησή του.

f3 6047 vardinogiani paylopoylos theodorakis 24062019

Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Σταμάτης Κόκοτας, η Ελένη Βιτάλη, ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννης Μπέζος, ο Αντώνης Ρέμος, η Πέγκυ Ζήνα, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Λάκης Χαλκιάς, o Γιάννης Ζουγανέλης, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Δώρος Δημοσθένους, η Ηρώ Σαΐα και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες προτού ανέβουν στη σκηνή για να ερμηνεύσουν τραγούδια του υποκλίθηκαν μπροστά του.

Την επιλογή των επαναστατικών τραγουδιών του έκανε ο ίδιος σε συνεργασία με την κόρη του Μαργαρίτα, θέλοντας να αφυπνίσει τον λαό, όπως ανέφερε στην επιστολή του, αποσπάσματα της οποίας διαβάζονταν κατά τη διάρκεια της βραδιάς από τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Δίπλα του από την πρώτη στιγμή της συναυλίας, που είχε τον τίτλο «Είσαι Ελληνας, αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά», βρισκόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδινογιάννη καθώς και ο Μίμης Πλέσσας.

Αν και ο Γιώργος Νταλάρας δεν είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι στη συναυλία, έδωσε τελικά το «παρών» και, μάλιστα, ήταν ο πρώτος από τους καλλιτέχνες που τραγούδησε!

Πολύ κοντά

Οπως είχε αποκαλύψει στην «Espresso» η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, «Ο Νταλάρας τα τελευταία χρόνια είναι πολύ κοντά με τον μπαμπά μου» κι εκείνος το απέδειξε στην πράξη. Στα πιο ενδιαφέροντα της βραδιάς ήταν η ερμηνεία του Βασίλη Λέκκα στο τραγούδι «Της ξενιτιάς», αλλά και όσα είπε για τον Μίκη Θεοδωράκη, που προκάλεσαν συγκίνηση στους χιλιάδες θεατές.

f7 6094 mitsias valtinos vitali kokotas 24062019

«Αν ένας λαός ξέρει να στέκεται όρθιος, είναι γιατί τον προστάζει η μουσική σου. Αν ένας καλλιτέχνης ανεβαίνει εδώ και φαίνεται χρήσιμος, είναι γιατί τραγουδάει τη μουσική σου, Μίκη» βροντοφώναξε από μικροφώνου.

Μεγάλη συγκίνηση όμως προκάλεσαν και η εμφάνιση του 81χρονου Σταμάτη Κόκοτα, ο οποίος τραγούδησε Θεοδωράκη με την αναλλοίωτη φωνή του, αλλά και η αφήγηση του Γρηγόρη Βαλτινού στο σημείο εκείνο της επιστολής του Μίκη που ανέφερε: «Με σφιγμένη καρδιά θα ήθελα με τα τραγούδια μου να βοηθήσω όλους τους συμπατριώτες μου να ενωθούν γύρω από αυτόν τον μέγιστο στόχο: να ξαναφέρουμε τα παιδιά μας στην πατρίδα».

f2 5968 koylianoy valaris 24062019

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, και ενώ η Ελένη Βιτάλη ήταν στη σκηνή, η ορχήστρα άρχισε να παίζει «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», με τους 25 ερμηνευτές να σιγοτραγουδούν μαζί με το εκστασιασμένο πλήθος, κλείνοντας έτσι μια από τις σπουδαιότερες συναυλίες που έχουν γίνει για τον εθνικό μας Μίκη.

Ρέμος – Βιτάλη έδωσαν και επίσημα τέλος στην κόντρα τους

Κόντρα τέλος! Αντώνης Ρέμος και Ελένη Βιτάλη ποζάρουν αγκαλιά στο Instagram, κάνοντας σαφές ότι όποια αντιδικία είχαν στο παρελθόν ανήκει στο παρελθόν! Ηταν το 2017, όταν η σπουδαία ερμηνεύτρια χαρακτήρισε τον συνάδελφό της κακό τραγουδιστή. «Βγαίνει ο Ρέμος και τα ρεμάκια του… Δεν έχω τίποτα με το παλικάρι, αλλά, κακά τα ψέματα, ούτε καλός τραγουδιστής είναι, τίποτα δεν είναι! Λέω ότι δεν είναι καλός τραγουδιστής, δεν λέω ότι δεν είναι καλός άνθρωπος» είχε πει τότε.

Αγαπήθηκαν

Αυτό είχε συνέπεια να δημιουργηθεί μια άτυπη κόντρα μεταξύ τους. Ωστόσο τον Μάρτιο του 2018 ο Αντώνης Ρέμος είχε εμφανιστεί στο νυχτερινό μαγαζί όπου εμφανιζόταν η συνάδελφός του, με τα media να θεωρούν πως η κόντρα των δύο καλλιτεχνών έληξε.
Κάτι που φαίνεται ότι έγινε… επίσημο το βράδυ της Δευτέρας, οπότε ο Αντώνης Ρέμος και η Ελένη Βιτάλη όχι μόνο βρέθηκαν μαζί στη μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο, αλλά πόζαραν και για μια σέλφι, με σχόλιο: «Οταν η αγάπη νικάει τα λόγια…».

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...