Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Πάολα με τον Μίκη σε όλο τον κόσμο

❱❱ Γνώρισε την αποθέωση στα «Πρέσπεια» από 6.000 θεατές, ενώ θα γίνει και η μόνιμη τραγουδίστρια στην ορχήστρα του μεγάλου δημιουργού

Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Μπορεί να άκουσε τα… σκολιανά της γι’ αυτό της το εγχείρημα, ωστόσο η Πάολα κατάφερε να αποσπάσει το θερμό χειροκρότημα 6.000 θεατών στη συναυλία για τα 95 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2019».

«Συμμετοχή-ρεκόρ στα 30 χρόνια που διεξάγονται τα “Πρέσπεια”» λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεσμού Γιώργος Λιάνης και ο άνθρωπος που στήριξε την πρόταση η Πάολα να ερμηνεύσει Μίκη Θεοδωράκη. Ντυμένη όπως δεν μας έχει συνηθίσει (με μακρύ λευκό φόρεμα), η τραγουδίστρια έδωσε μια γεύση από τη βραδιά, ανεβάζοντας βίντεο με εκείνη στη σκηνή να ερμηνεύει το «Βρέχει στη φτωχογειτονιά» και να καταχειροκροτείται!

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον Γιώργο Λιάνη, ο οποίος αρχικά εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επιτυχία της διοργάνωσης και στη συνέχεια πήρε θέση στις επιθέσεις που δέχτηκε η λαϊκή τραγουδίστρια με αφορμή τη συμμετοχή της στο σχήμα που τραγούδησε –αρχικά στην Εδεσσα και στη συνέχεια στις Πρέσπες– Θεοδωράκη.

«Η Πάολα απέδειξε ότι μπορεί να τραγουδήσει με σεμνότητα τα πάντα. Και στα “Πρέσπεια” ο Μίκης και η Πάολα έφεραν τόσο κόσμο, που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Ο Θεοδωράκης για τις Πρέσπες και τη Φλώρινα είναι τα πάντα! Και η κόρη του Μαργαρίτα που απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του πατέρα της αποθεώθηκε!» μας λέει και σχολιάζει την ανάρτηση της Ελένης Βιτάλη, η οποία, ανεβάζοντας την αφίσα της συνεργασίας Πάολας – Βασίλη Λέκκα – Ελενας Φερεντίνου, έγραψε: «Τι είναι, ρε παιδιά, η (κανονικότητα) κανονική; Χε, χε, χε!»
«Η Ελένη έχει μια δική της οπτική γύρω απ’ το θέμα. Οταν όμως ο Θεοδωράκης αποφαίνεται και λέει “Παιδί μου, τραγουδάς άξια τα τραγούδια μου”, αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω» μας λέει ο δημοσιογράφος. Τι απαντά, όμως, στα δημοσιεύματα που θέλουν τον ίδιο να απενοχοποιεί την Πάολα του λαϊκού ρεπερτορίου και των μπουζουξίδικων;

Ο Γιώργος Λιάνης είναι κατηγορηματικός: «Δέχομαι ότι η Πάολα είναι μια τραγουδίστρια της νύχτας και αυτό της δίνει μια “σκοτεινάδα”, για να ερμηνεύσει Θεοδωράκη. Γιατί, οι άλλες τραγουδίστριες δεν ξεκίνησαν από εκεί; Από πού ξεκίνησε η Βιτάλη; Δεν ξεκίνησε από τα πανηγύρια; Από πού ξεκίνησε η Χαρούλα Αλεξίου; Δεν ξεκίνησε από τη Θήβα; Βεβαίως, τεράστιες και οι δύο. Αλλά γιατί δεν έχει το δικαίωμα ένα πλάσμα 33 ετών να ερμηνεύσει Θεοδωράκη, από τη στιγμή που το δικαίωμα αυτό της το δίνει ο ίδιος ο Θεοδωράκης;»

Οπως λέει ο Γιώργος Λιάνης, ακόμα και ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη, Γρηγόρης, που παρευρέθηκε στις «Πρέσπες 2019», έδωσε πολλά συγχαρητήρια στην τραγουδίστρια που ερμήνευσε τόσο παραστατικά το «Γελαστό παιδί», το οποίο είχε γραφτεί για τον πατέρα του.

Ωστόσο, η είδηση-βόμβα κρύβεται στη συνέχεια της κουβέντας μας: «Η Πάολα θα γίνει μόνιμη τραγουδίστρια στη Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” και θα ταξιδέψει με τα έργα του Μίκη σε όλη την υφήλιο!» αποκαλύπτει ο κ. Λιάνης.

Μυστική συνομιλία

Ο Γιώργος Λιάνης δίνει στην «Espresso» ακόμα μία είδηση: τη συνομιλία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μας με την τραγουδίστρια πριν από τα «Πρέσπεια».

«Ο Μίκης τής είπε: “Να πεις, παιδί μου, όλα μου τα τραγούδια, αλλά να μην πεις το “Σώπα όπου να ’ναι θα σημάνουν οι καμπάνες” και η Πάολα του έγραψε: “Μα, κύριε Θεοδωράκη, αν δεν πω αυτό το τραγούδι, που είναι το λατρεμένο μου, γιατί να πω τα άλλα; Και αν δεν το πω εγώ που είμαι ο φορέας της νέας γενιάς με νεανικό κοινό, πώς θα φτάσει και παραπέρα αυτό το τραγούδι;” Και ο Μίκης τής έγραψε σε μήνυμα: “Πες τα, παιδί μου”».

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....