Παρασκευή 13|12|2019
ΑΡΧΙΚΗ CELEBRITY NEWS Απειλές της Μαρίας Ελένης στην κόρη της Μάρθας: «Όταν πεθάνουν οι γονείς...

Απειλές της Μαρίας Ελένης στην κόρη της Μάρθας: «Όταν πεθάνουν οι γονείς μου, θα δεις τι θα πάθεις»

«Βόμβα» στα θεμέλια της οικογένειας, που πάσχιζε να κρατήσει ενωμένη η Ζωή Λάσκαρη, έβαλαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας οι δύο κόρες της, Μάρθα Κουτουμάνου και Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, ανταλλάσσοντας βαριές κατηγορίες με επίδικο την περιουσία που τους άφησε η μητέρα τους, με αποκορύφωμα το sms που φέρεται ότι έστειλε η Μαρία Ελένη στην κόρη της Μάρθας, προειδοποιώντας την «θα δεις τι θα πάθεις όταν πεθάνουν οι γονείς μου».

  • Από την
    Ντέμη Ντάβαρη

Δεν λέει να κοπάσει η άσβεστη έχθρα ανάμεσα στα δύο παιδιά της αξέχαστης ηθοποιού, που υπέβοσκε και πριν από τον θάνατό της, αλλά γιγαντώθηκε όταν εκείνη έφυγε από τη ζωή, όπως αποκαλύφθηκε χθες στο δικαστήριο.

Παρά την παραίνεση της προέδρου του δικαστηρίου, και ενώ ο κλοιός των δυσβάσταχτων χρεών σφίγγει ασφυκτικά γύρω τους, θέτοντας σε κίνδυνο όλα όσα κληρονόμησαν από τη μητέρα τους, οι δύο αδελφές δεν φάνηκαν διατεθειμένες να βρουν συμβιβαστική λύση. Καταθέτοντας ως μάρτυρας στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει υποβάλει η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου σε βάρος της αδελφής της, ο πατέρας της Αλέξανδρος Λυκουρέζος υποστήριξε πως η πλευρά Κουτουμάνου αρνείται κάθε επικοινωνία, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες να βρεθεί αγοραστής για τη μεζονέτα στο Πόρτο Ράφτη, όπου διέμενε η οικογένεια μέχρι τον χαμό της ηθοποιού.

Το ακίνητο και η θυρίδα

«Υπάρχει μια περιουσία από τη μητέρα τους. Υπάρχει ένα σπίτι στο Πόρτο Ράφτη, μια μεζονέτα όπου μέναμε εκεί μαζί. Το αντικείμενο της αίτησης είναι το οίκημα και μια θυρίδα στην Τράπεζα Πειραιώς» εξήγησε ο γνωστός ποινικολόγος, επισημαίνοντας πως «αν δεν αξιοποιηθεί η περιουσία, μιλάμε για οικονομική καταστροφή και για τα δύο παιδιά».

«Υπάρχουν μεγάλες πιέσεις από χρέη – έπρεπε να γίνει μια σωστή αξιοποίηση της περιουσίας. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα» συνέχισε ο μάρτυρας, αποδίδοντας ευθύνες στην πρωτότοκη κόρη της Ζωής Λάσκαρη.

«Σε αυτή τη μεζονέτα μένει η Μάρθα χωρίς να μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί της. Ανήκει και στα δύο παιδιά το σπίτι» τόνισε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, υποστηρίζοντας πως η Μάρθα Κουτουμάνου δεν δέχεται μεσίτες, ενώ «παρουσία Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι έχουν αλλάξει κλειδαριές», με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτήν.

«Η συμφωνία ήταν στην αρχή να μένει εκεί προσωρινά η Μάρθα, ώσπου να πουληθεί. Οσες προσπάθειες έκανε η Μαρία Ελένη για να πάει μεσίτης τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπορούσε να τη βρει. Οι δικηγόροι της μου έλεγαν ότι δεν απαντάει στα τηλέφωνα» πρόσθεσε, εξηγώντας πως το άλλοτε αγαπημένο ησυχαστήριο της Ζωής Λάσκαρη θα περάσει στα χέρια των τραπεζών «αν δεν πληρωθούν τα χρέη της μητέρας τους, τα οποία κληρονόμησαν».

Αναφερόμενος στην τραπεζική θυρίδα της ηθοποιού, που αποτελεί και αυτή «μήλον της Εριδος», τόνισε πως «έχει γίνει προσπάθεια να συναντηθούν για να μοιράσουν τα πράγματα, και η Μάρθα, απ’ ό,τι λέει η Μαρία Ελένη, δεν εμφανίζεται ποτέ».
Σε ερώτηση για τη σημερινή σχέση του με τη Μάρθα Κουτουμάνου ο κ. Λυκουρέζος τόνισε πως «κάποιον καιρό μετά τον θάνατο της Ζωίτσας σταμάτησε η επικοινωνία μας», ενώ αναφερόμενος στην κόρη της Μάρθας, Ζένια Μπονάτσου, είπε πως η Μαρία Ελένη τής παραχώρησε άλλο ακίνητο, στο Κολωνάκι, όπου διαμένει.

«Εγώ θέλω να πουληθεί πρώτη απ’ όλους το σπίτι»

Μολονότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος υποστήριξε πως οι δύο αδελφές δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα πριν από τον θάνατο της μητέρας τους, πλην των «παραδοσιακών», η κατάθεση της Μάρθας Κουτουμάνου αποκάλυψε πως η έχθρα ανάμεσά τους προϋπήρχε.
«Η αδελφή μου είχε στείλει πριν από τον θάνατο της μητέρας μου μήνυμα στην κόρη μου και της έγραφε ”όταν πεθάνουν οι γονείς μου, θα δεις τι θα πάθεις”» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως, μόλις έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός, η Μαρία Ελένη τής έστειλε μήνυμα ότι θα μιλάει πλέον με τον δικηγόρο της!

«Το έχω αποθηκεύσει αυτό το μήνυμα, μπορώ να σας το προσκομίσω» πρόσθεσε η Μάρθα Κουτουμάνου, υποστηρίζοντας ότι τους μήνες που ακολούθησαν η αδελφή της πήρε εν αγνοία της αντικείμενα της μητέρας τους.

«Είχα δώσει κλειδιά από τις αποθήκες και πήγε και πήρε όλα τα πράγματα. Ρούχα, έπιπλα, κοστούμια! Δεν είχα εμπιστοσύνη μετά από αυτό!» ανέφερε και εξήγησε πως η ίδια έμενε στο σπίτι στο Πόρτο Ράφτη από τον θάνατο του συζύγου της και μετά.

«Εγώ θέλω να πουληθεί πρώτη απ’ όλους το σπίτι, αλλά δεν υπάρχει συνεννόηση. Είναι ένα σπίτι 500 τ.μ. και έχω επωμιστεί όλα τα βάρη μόνη μου. Κανείς δεν βοηθάει» τόνισε η Μάρθα Κουτουμάνου, ενώ, όταν ρωτήθηκε για τις κλειδαριές, υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να αλλάξει αυτές της εισόδου και της κουζίνας γιατί τους έκλεψαν. Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Μια οικογένεια χωρισμένη στα δύο

Το χρονικό της κόντρας που χώρισε στα δύο την οικογένεια ξέσπασε λίγους μήνες μετά τον θάνατο της ηθοποιού, με τις δύο πλευρές να διακόπτουν κάθε επικοινωνία το φθινόπωρο του 2017. Εναν χρόνο αργότερα, με εξώδικο προς την αδελφή της, η Μαρία Ελένη τής ζητούσε να της παραδώσει αντίγραφα των κλειδιών της πολυτελούς κατοικίας για να τη δείξει σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Σε απάντηση, η Μάρθα Κουτουμάνου έστειλε με τη σειρά της εξώδικο, στο οποίο υποστήριζε πως η αδελφή της δεν είχε βάλει ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση της μεζονέτας και την καλούσε να προσδιορίσει ποια θα είναι η συμμετοχή της στα έξοδα του σπιτιού. Με νέο εξώδικο, η Μαρία Ελένη τόνιζε πως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κάλυπτε κάθε ανάγκη της Μάρθας επί 40 χρόνια, ενώ τον περασμένο Ιούνιο προχώρησε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της αδελφής της.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

COVER STORY

Αθώος ο Tus για την… αγκαλιά σε χασισόδεντρο

Αίσιο τέλος είχε η δικαστική περιπέτεια του γνωστού ράπερ Tus, που κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας εξαιτίας μιας φωτογραφίας που είχε...

Άγριο θρίλερ με σκελετό στην Αλόννησο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αλόννησο μετά την ανεύρεση ανθρώπινου σκελετού, που ανασύρει από το ντουλάπι ανεξιχνίαστες υποθέσεις εξαφάνισης, όπως εκείνες του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη...

Σκάνδαλο: Κορίτσι συστήθηκε ως αγόρι στο τηλεοπτικό κοινό και στους κριτές talent show

Κορίτσι με ιδιαίτερο ταλέντο «έσκασε» μπροστά στην κριτική επιτροπή φετινού talent show πρώτης γραμμής αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του show με άλλο...

Έκαψε ζωντανή την ερωμένη του

Το χρονικό της φρικτής δολοφονίας της 26χρονης Μαριάννας Μυγδανάλευρου, που είχε καεί ζωντανή μέσα στην ισόγεια μονοκατοικία όπου κατοικούσε στα Φάρσαλα, τον Φεβρουάριο του...

Ποιοι πήγαν να κάψουν καλλονές «φωτιά»

Το όνομα του ελληνικού συγκροτήματος Μωρά στη Φωτιά θα μπορούσε να ταιριάζει στις υποθέσεις εμπρησμού στο πολυτελές «Athenaeum Palace» της λεωφόρου Συγγρού το μεσημέρι...

Τίτλοι τέλους για Κεφαλογιάννη – Μιχαηλίδου

Χωρισμός «βόμβα» στην κυβέρνηση για το ζευγάρι υφυπουργών για τους οποίους όσοι ήξεραν πρόσωπα και πράγματα έκαναν λόγο για έναν μεγάλο έρωτα, που είχε...

Πάσαρε στον εραστή της την 12χρονη κόρη της!

Δεν έχουν τελειωμό οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση του κατ' εξακολούθηση βιασμού μιας ορφανής από πατέρα 12χρονης από έναν 45χρονο μανάβη από...

Η ξανθιά παρουσιάστρια και ο ερωτύλος του Μαξίμου

Τίτλοι τέλους έπεσαν στη θυελλώδη σχέση ξανθιάς παρουσιάστριας, που στο πέρασμά της κάνει τα αρσενικά να παραμιλάνε, με ισχυρό άνδρα του Μεγάρου Μαξίμου! Εκείνη είναι...