Κυριακή 26|01|2020
ΑΡΧΙΚΗ CELEBRITY NEWS Απειλές της Μαρίας Ελένης στην κόρη της Μάρθας: «Όταν πεθάνουν οι γονείς...

Απειλές της Μαρίας Ελένης στην κόρη της Μάρθας: «Όταν πεθάνουν οι γονείς μου, θα δεις τι θα πάθεις»

«Βόμβα» στα θεμέλια της οικογένειας, που πάσχιζε να κρατήσει ενωμένη η Ζωή Λάσκαρη, έβαλαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας οι δύο κόρες της, Μάρθα Κουτουμάνου και Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, ανταλλάσσοντας βαριές κατηγορίες με επίδικο την περιουσία που τους άφησε η μητέρα τους, με αποκορύφωμα το sms που φέρεται ότι έστειλε η Μαρία Ελένη στην κόρη της Μάρθας, προειδοποιώντας την «θα δεις τι θα πάθεις όταν πεθάνουν οι γονείς μου».

  • Από την
    Ντέμη Ντάβαρη

Δεν λέει να κοπάσει η άσβεστη έχθρα ανάμεσα στα δύο παιδιά της αξέχαστης ηθοποιού, που υπέβοσκε και πριν από τον θάνατό της, αλλά γιγαντώθηκε όταν εκείνη έφυγε από τη ζωή, όπως αποκαλύφθηκε χθες στο δικαστήριο.

Παρά την παραίνεση της προέδρου του δικαστηρίου, και ενώ ο κλοιός των δυσβάσταχτων χρεών σφίγγει ασφυκτικά γύρω τους, θέτοντας σε κίνδυνο όλα όσα κληρονόμησαν από τη μητέρα τους, οι δύο αδελφές δεν φάνηκαν διατεθειμένες να βρουν συμβιβαστική λύση. Καταθέτοντας ως μάρτυρας στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει υποβάλει η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου σε βάρος της αδελφής της, ο πατέρας της Αλέξανδρος Λυκουρέζος υποστήριξε πως η πλευρά Κουτουμάνου αρνείται κάθε επικοινωνία, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες να βρεθεί αγοραστής για τη μεζονέτα στο Πόρτο Ράφτη, όπου διέμενε η οικογένεια μέχρι τον χαμό της ηθοποιού.

Το ακίνητο και η θυρίδα

«Υπάρχει μια περιουσία από τη μητέρα τους. Υπάρχει ένα σπίτι στο Πόρτο Ράφτη, μια μεζονέτα όπου μέναμε εκεί μαζί. Το αντικείμενο της αίτησης είναι το οίκημα και μια θυρίδα στην Τράπεζα Πειραιώς» εξήγησε ο γνωστός ποινικολόγος, επισημαίνοντας πως «αν δεν αξιοποιηθεί η περιουσία, μιλάμε για οικονομική καταστροφή και για τα δύο παιδιά».

«Υπάρχουν μεγάλες πιέσεις από χρέη – έπρεπε να γίνει μια σωστή αξιοποίηση της περιουσίας. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα» συνέχισε ο μάρτυρας, αποδίδοντας ευθύνες στην πρωτότοκη κόρη της Ζωής Λάσκαρη.

«Σε αυτή τη μεζονέτα μένει η Μάρθα χωρίς να μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί της. Ανήκει και στα δύο παιδιά το σπίτι» τόνισε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, υποστηρίζοντας πως η Μάρθα Κουτουμάνου δεν δέχεται μεσίτες, ενώ «παρουσία Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι έχουν αλλάξει κλειδαριές», με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτήν.

«Η συμφωνία ήταν στην αρχή να μένει εκεί προσωρινά η Μάρθα, ώσπου να πουληθεί. Οσες προσπάθειες έκανε η Μαρία Ελένη για να πάει μεσίτης τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπορούσε να τη βρει. Οι δικηγόροι της μου έλεγαν ότι δεν απαντάει στα τηλέφωνα» πρόσθεσε, εξηγώντας πως το άλλοτε αγαπημένο ησυχαστήριο της Ζωής Λάσκαρη θα περάσει στα χέρια των τραπεζών «αν δεν πληρωθούν τα χρέη της μητέρας τους, τα οποία κληρονόμησαν».

Αναφερόμενος στην τραπεζική θυρίδα της ηθοποιού, που αποτελεί και αυτή «μήλον της Εριδος», τόνισε πως «έχει γίνει προσπάθεια να συναντηθούν για να μοιράσουν τα πράγματα, και η Μάρθα, απ’ ό,τι λέει η Μαρία Ελένη, δεν εμφανίζεται ποτέ».
Σε ερώτηση για τη σημερινή σχέση του με τη Μάρθα Κουτουμάνου ο κ. Λυκουρέζος τόνισε πως «κάποιον καιρό μετά τον θάνατο της Ζωίτσας σταμάτησε η επικοινωνία μας», ενώ αναφερόμενος στην κόρη της Μάρθας, Ζένια Μπονάτσου, είπε πως η Μαρία Ελένη τής παραχώρησε άλλο ακίνητο, στο Κολωνάκι, όπου διαμένει.

«Εγώ θέλω να πουληθεί πρώτη απ’ όλους το σπίτι»

Μολονότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος υποστήριξε πως οι δύο αδελφές δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα πριν από τον θάνατο της μητέρας τους, πλην των «παραδοσιακών», η κατάθεση της Μάρθας Κουτουμάνου αποκάλυψε πως η έχθρα ανάμεσά τους προϋπήρχε.
«Η αδελφή μου είχε στείλει πριν από τον θάνατο της μητέρας μου μήνυμα στην κόρη μου και της έγραφε ”όταν πεθάνουν οι γονείς μου, θα δεις τι θα πάθεις”» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως, μόλις έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός, η Μαρία Ελένη τής έστειλε μήνυμα ότι θα μιλάει πλέον με τον δικηγόρο της!

«Το έχω αποθηκεύσει αυτό το μήνυμα, μπορώ να σας το προσκομίσω» πρόσθεσε η Μάρθα Κουτουμάνου, υποστηρίζοντας ότι τους μήνες που ακολούθησαν η αδελφή της πήρε εν αγνοία της αντικείμενα της μητέρας τους.

«Είχα δώσει κλειδιά από τις αποθήκες και πήγε και πήρε όλα τα πράγματα. Ρούχα, έπιπλα, κοστούμια! Δεν είχα εμπιστοσύνη μετά από αυτό!» ανέφερε και εξήγησε πως η ίδια έμενε στο σπίτι στο Πόρτο Ράφτη από τον θάνατο του συζύγου της και μετά.

«Εγώ θέλω να πουληθεί πρώτη απ’ όλους το σπίτι, αλλά δεν υπάρχει συνεννόηση. Είναι ένα σπίτι 500 τ.μ. και έχω επωμιστεί όλα τα βάρη μόνη μου. Κανείς δεν βοηθάει» τόνισε η Μάρθα Κουτουμάνου, ενώ, όταν ρωτήθηκε για τις κλειδαριές, υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να αλλάξει αυτές της εισόδου και της κουζίνας γιατί τους έκλεψαν. Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Μια οικογένεια χωρισμένη στα δύο

Το χρονικό της κόντρας που χώρισε στα δύο την οικογένεια ξέσπασε λίγους μήνες μετά τον θάνατο της ηθοποιού, με τις δύο πλευρές να διακόπτουν κάθε επικοινωνία το φθινόπωρο του 2017. Εναν χρόνο αργότερα, με εξώδικο προς την αδελφή της, η Μαρία Ελένη τής ζητούσε να της παραδώσει αντίγραφα των κλειδιών της πολυτελούς κατοικίας για να τη δείξει σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Σε απάντηση, η Μάρθα Κουτουμάνου έστειλε με τη σειρά της εξώδικο, στο οποίο υποστήριζε πως η αδελφή της δεν είχε βάλει ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση της μεζονέτας και την καλούσε να προσδιορίσει ποια θα είναι η συμμετοχή της στα έξοδα του σπιτιού. Με νέο εξώδικο, η Μαρία Ελένη τόνιζε πως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κάλυπτε κάθε ανάγκη της Μάρθας επί 40 χρόνια, ενώ τον περασμένο Ιούνιο προχώρησε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της αδελφής της.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

COVER STORY

«Έφαγε» με περίστροφο τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε!

Λουτρό αίματος αντίκρισαν οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν από γείτονες μέσα σε ένα σπίτι στη Μακρακώμη Φθιώτιδας. Ένα ζευγάρι κειτόταν νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος:...

Στα δικαστήρια Κανάκης & Σκάι

Μόνο βελούδινο δεν θα είναι το «διαζύγιο» του Αντώνη Κανάκη με τον Σκάι. Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο δημοφιλής σατιρικός δημιουργός θα πάει στα...

Αγωνία για τον θρύλο της ιστιοπλοΐας Τάσο Μπουντούρη

Την πιο σκληρή και αβέβαιη μάχη της ζωής του δίνει ο θρύλος της ιστιοπλοΐας και του ελληνικού αθλητισμού Τάσος Μπουντούρης, και αυτή τη φορά...

Ο «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» και τα 135 κιλά άσπρης σκόνης στη Βάρκιζα

Ηγετικά στελέχη μαφιόζικων οργανώσεων με έδρα την πόλη του Κότορ στο Μαυροβούνιο ήταν τα δύο θύματα του μακελειού στην κοσμική ταβέρνα της Βάρης, που...

Μυστηριώδης εξέλιξη με τον θάνατο της Λίνας Κοεμτζή

Το ενδεχόμενο πίσω από τις απειλές που δέχτηκε η αδελφή της αδικοχαμένης φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή και τα απειλητικά μηνύματα κατά του βουλευτή Σπύρου Δανέλλη...

Βίλα με μασάζ & κύκλωμα ναρκωτικών

Ένα αστυνομικό θρίλερ με απρόβλεπτη κατάληξη βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πέμπτη, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν «ντου» σε βίλα πασίγνωστου μεγαλοεργολάβου στα...

Ο Ραούλ Μπράβο έβαλε να «φάνε» τον Κοβάσεβιτς!

Σαν βόμβα μεγατόνων «έσκασαν» ξένα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Σέρβου άσου των γηπέδων Ντάρκο Κοβάσεβιτς μπορεί να...

«Μίλησε» ο νεκρός Κωστής!

Με την ανατριχιαστική κατάθεση του κυνηγού που βρήκε το πτώμα του 23χρονου Κωστή Πολύζου μισοφαγωμένο από τα αγρίμια συνεχίστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο...