Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Joker, Σκάρλετ και… Θωμάς Χανκς οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ

Όλα είναι «Tζόκερ» στις φετινές υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ, καθώς η ταινία που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη και προκάλεσε αστυνομικές κινητοποιήσεις σε πολλά μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, φιγουράρει σε 11 κατηγορίες.

Ακολουθούν η ταινία του Netflix «The Irishman», το «Once Upon a Time… in Hollywood» και το «1917», που έχουν να επιδείξουν από δέκα υποψηφιότητες. Κατά τα λοιπά, η Σκάρλετ Γιόχανσον κατάφερε από τις μηδέν υποψηφιότητες για Όσκαρ να πάει ξαφνικά στις δύο και συγκεκριμένα στην κατηγορία Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Marriage story» και Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Jojo Rabbit».

jojo rabbit
Η Σκάρλετ Γιόχανσον στην ταινία «Jojo Rabbit»

Αντιθέτως, η Τζένιφερ Λόπεζ δεν είδε καμία υποψηφιότητα για τον ρόλο της στην ταινία «Hustlers», αν και το είχε για σιγουράκι. Αίσθηση προκάλεσε και το απόλυτο σνομπάρισμα στο πρόσωπο του Ρόμπερτ ντε Νίρο. Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δεν είδε το όνομά του να φιγουράρει για την ερμηνεία του στην παραγωγή του Netflix «The Irishman».

1ba5c65467f30d327b3ae2e7fed2f9d7c5763484
Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο στην ταινία «Ο Ιρλανδός»

Αντιθέτως, ο πολιτογραφημένος Έλληνας Τομ Χανκς, ύστερα από 19 χρόνια, είδε και πάλι το όνομά του στις υποψηφιότητες για τον Β΄ Ανδρικό Ρόλο, για την ερμηνεία του ως κ. Ρότζερς στην ταινία «A beautiful day in the neighborhood». Στα αξιοσημείωτα επίσης είναι ότι το «American Factory», η πρώτη δουλειά της εταιρίας παραγωγής του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα, φιγουράρει στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ, αλλά και ότι το Netflix έχει συνολικά 24 υποψηφιότητες.

Α’ Ανδρικός Ρόλος

Πιο αναλυτικά, στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας διαγωνίζονται οι «Κόντρα σε όλα» («Ford v Ferrari, Le Mans 66»), «Ο Ιρλανδός», «Jojo Rabbit», «Τζόκερ», «Μικρές κυρίες», «Ιστορία γάμου», «1917», «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» και «Παράσιτα». Για Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, οι Αντόνιο Μπαντέρας («Πόνος και δόξα»), Λεονάρντο ντι Κάπριο («Κάποτε στο… Χόλιγουντ»), Ανταμ Ντράιβερ («Ιστορία γάμου»), Χοακίν Φίνιξ, («Joker»), Τζόναθαν Πράις («Οι δύο Πάπες»). Στην Κατηγορία Α΄ Γυναικείου Ρόλου, οι Σίνθια Ερίβο («Harriet»), Σίρσα Ρόναν («Μικρές κυρίες»), Σκάρλετ Γιόχανσον («Ιστορία γάμου»), Σαρλίζ Θερόν («Βόμβα»), Ρενέ Ζελβέγκερ («Judy») και, τέλος, στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας, οι Μπονγκ Τζουν-Χο («Παράσιτα»), Τοντ Φίλιπς («Τζόκερ»), Σαμ Μέντες («1917»), Μάρτιν Σκορσέζε («Ο Ιρλανδός») και Κουέντιν Ταραντίνο («Κάποτε στο… Χόλιγουντ»).

Από τις υποψηφιότητες στην κατηγορία Πρωτότυπης Μουσικής δεν λείπει ούτε αυτή τη φορά ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντρ Ντεσπλά («Μικρές κυρίες»). Η τελετή απονομής στις 9 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες θα γίνει για ακόμα μία φορά χωρίς παρουσιαστή.

σκινοθετησ Μαριεν Χελερ
Ο Τομ Χανκς με τη Μαριένλ Χέλερ, σκηνοθέτιδα της ταινίας «A beautiful day in the neighborhood»

Critics’ Choice Awards με χαμόγελα για Netflix και ΗΒΟ

«Once upon a time… in Hollywood», Μπραντ Πιτ, Χοακίν Φίνιξ και Ρενέ Ζελβέγκερ συνεχίζουν με φόρα την πορεία τους προς τα Όσκαρ, αφού πρωτοστάτησαν στα βραβεία Critics’ Choice Awards που απονέμει η Ένωση Κριτικών.

Η 25η τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Σάντα Μόνικα αποδείχθηκε καλή βραδιά για το Netflix και το HBO, σε αντίθεση με τις Χρυσές Σφαίρες, καθώς βραβεία πήραν αυτήν τη φορά οι σειρές «When they see us» (Netflix) και οι τηλεοπτικές σειρές «Watchmen» και «Succession» (ΗΒΟ).

Με διάκριση έφυγε, ωστόσο, και η ταινία «The Irishman», με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο να δηλώνει ότι δεν πίστευε πως η ταινία κέρδισε επιτέλους βραβείο! Το «Once upon a time… in Hollywood» κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Β’ Ανδρικού (Μπραντ Πιτ), Καλύτερου Σεναρίου (Κουέντιν Ταραντίνο) και Καλύτερης Σκηνογραφίας.

Από τις τηλεοπτικές σειρές τα περισσότερα βραβεία απέσπασε η σειρά «Fleabag», κερδίζοντας στις κατηγορίες Καλύτερη Κωμική Σειρά, Καλύτερη Ηθοποιός σε Κωμική Σειρά (Φίμπι Γουόλερ Μπριτζ) και Καλύτερος Β’ Ρόλος σε Κωμική Σειρά (Άντριου Σκοτ). Ο Τζέρεμι Σκοτ κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού σε τηλεοπτική δραματική σειρά («Succession»).

Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας πήρε ο Σαμ Μέντες για το «1917» και ο Μπονγκ Τζουν-Χο για το «Parasite», στην Κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου βραβεύθηκε ο Χοακίν Φίνιξ («Joker») και στην Κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου η Ρενέ Ζελβέγκερ («Judy»).

H Πίου έμαθε τα ευχάριστα γυμνή στο κρεβάτι

Γυμνή στο κρεβάτι της έμαθε την υποψηφιότητα για το Όσκαρ B’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στις «Μικρές κυρίες» η Φλόρενς Πίου! Μας το αποκάλυψε η ίδια με ανάρτησή της στο Instagram, φροντίζοντας να καλύψει το στήθος της με δύο αβοκάντο… Ευτυχώς που δεν είναι υποψήφια στην κατηγορία των visual effects…

80092951 172720673834054 762537113445859959 n

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...