Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Σωφρονιστικός υπάλληλος με «βιογραφικό» ντιλάριζε ουσίες στις Φυλακές Κορυδαλλού!

Μια πληροφορία ότι σωφρονιστικός υπάλληλος βάζει ναρκωτικά μέσα στις...

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Τους μάγεψε το… βαμπίρ

Διθυραμβικές κριτικές στην πρεμιέρα της ταινίας του Πάρη Κασιδόκωστα

Διθυραμβικές κριτικές στην πρεμιέρα της ταινίας του Πάρη Κασιδόκωστα

ΑΠO ΤΗΝ
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

«Good time» στις Κάννες για τον Ρόμπερτ Πάτινσον και τον Πάρη Κασιδόκωστα. Η ταινία του Ελληνα παραγωγού, με πρωταγωνιστή τον σταρ δράκουλα του «Twilight Saga», απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στη χθεσινή πρώτη προβολή και δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο ακόμη και για διάκριση.

Η επίσημη πρεμιέρα του φιλμ, το οποίο σκηνοθετούν τα αδέλφια Μπένι και Τζόσουα Σάφντι, έγινε χθες το βράδυ, με τους κριτικούς να συμφωνούν πως πρόκειται για τη σπουδαιότερη μέχρι στιγμής ερμηνεία του Πάτινσον.

f2 236

Πίσω από την παραγωγή του «Good time» βρίσκονται ο γιος της Μαριάννας Λάτση και το Hercules Film Fund, στο οποίο επικεφαλής είναι εκείνος και ο συνεργάτης του Τέρι Ντούγκα. Τα τελευταία χρόνια οι δυο τους έχουν στηρίξει και υλοποιήσει πολλές αξιόλογες ταινίες, ενώ η φετινή υποψηφιότητα για Χρυσό Φοίνικα αποτελεί ήδη τεράστια διάκριση. Μάλιστα, το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο στο φιλμ, αφού πρωταγωνιστές είναι δυο αδέλφια με ρίζες από την Ελλάδα, ο Νικ και ο Κόνι Νίκας, με τη γιαγιά τους να είναι μετανάστρια στις ΗΠΑ!

Περιθωριακός

Το στόρι αρχίζει με τον Κόνι (Ρόμπερτ Πάτινσον) να προσπαθεί να ελευθερώσει από τη φυλακή τον μειωμένης αντίληψης αδελφό του Νικ (Μπένι Σάφντι), ύστερα από μια αποτυχημένη προσπάθεια για ληστεία. Η συναισθηματική έκρηξη, η ένταση και η συγκίνηση χαρακτηρίζουν την ταινία καθ’ όλη τη διάρκειά της, ενώ ο Πάτινσον ενσαρκώνει με αρτιότητα έναν περιθωριακό άνδρα, μεγαλωμένο στο πεζοδρόμιο, που προσπαθεί, από τη μια, να προστατεύσει τον αδερφό του και, από την άλλη, να πιάσει την καλή ληστεύοντας μια τράπεζα.

spl1507689 034

Η αλλαγή στην εμφάνιση του πρωταγωνιστή είναι εντυπωσιακή και μάλιστα, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, είχε ζητήσει να μην αναγνωρίζεται ιδιαίτερα -τα περισσότερα γυρίσματα έγιναν με την τεχνική… guerilla, δηλαδή χωρίς οργάνωση στους δρόμους- προκειμένου να αποφεύγει τις «επιθέσεις» από fans και παπαράτσι. Εκτός από το πρωταγωνιστικό δίδυμο παίζουν ακόμη οι Τζένιφερ Τζέισον Λι, Μπαρκχάντ Αμπντί.

Ο Πάρης Κασιδόκωστας βρίσκεται, φυσικά, στις Κάννες με στενούς συνεργάτες του, δίνοντας διακριτικά το «παρών» στα event της διοργάνωσης. Αναμένεται να παρευρεθεί στη μεγάλη βραδιά, την Κυριακή, όταν και θα ανακοινωθούν οι μεγάλοι νικητές του φετινού κινηματογραφικού φεστιβάλ. Ετσι, εκτός από τον Γιώργο Λάνθιμο και τον «Φόνο του ιερού ελαφιού» του, το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται τώρα και στο «Good time».

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...