Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το φάντασμα του «ληστή με τις γλαδιόλες»

Ο εικαστικός Κώστας Ευαγγελάτος μιλά για το σπίτι του Βερνάρδου που αγόρασε και το έχει κάνει καλλιτεχνικό εργαστήρι

Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Τα άλλοτε ερειπωμένο διαμέρισμα της οδού Πρατίνου στο Παγκράτι, εκεί όπου τη δεκαετία του ’70 ζούσε ο θρυλικός ληστής Θοδωρής Βερνάρδος, σήμερα αποτελεί το καλλιτεχνικό εργαστήρι και τη μόνιμη κατοικία του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου.

rfsdrg 1Ο διάσημος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ζωγράφος είναι από το 1994 ο ιδιοκτήτης του υπερυψωμένου ισογείου πολυκατοικίας που βρίσκεται πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη και, όπως αποκαλύπτει στην «Espresso», το αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας, τέτοια που δεν άρμοζε σε μια τόσο ακριβή περιοχή. Ωστόσο, εκείνο που δεν γνώριζε ήταν η ιστορία του διαμερίσματος.

«Ηταν ακατοίκητο για χρόνια, βρόμικο και διαλυμένο. Είχε μεγάλες φθορές στο εσωτερικό του, σπασμένες πόρτες και ντουλάπες, λες και είχε γίνει βίαιη εισβολή από κάποιους. Μήνες μετά οι γείτονες μου αποκάλυψαν το μυστικό που έκρυβαν αυτοί οι τοίχοι, περιγράφοντάς μου καρέ καρέ την έφοδο της Αστυνομίας εδώ μέσα και τη σύλληψη του κακοποιού» λέει ο Κεφαλλονίτης Κώστας Ευαγγελάτος, ο οποίος έχει διακοσμήσει υπέροχα το διαμέρισμα με έργα του και αναπαυτικούς καναπέδες.

Με την Μπελίντα

Η πληροφορία πως εκεί ζούσε ο, κατά τα άλλα γοητευτικός, ληστής τραπεζών, γνωστός και ως «ο ληστής με τις γλαδιόλες», μαζί με την τρανσέξουαλ αγαπημένη του Μπελίντα
fq3etr 2κλόνισε τότε την ηρεμία του. «Κάπου είχα διαβάσει πως ο Βερνάρδος είχε αυτοκτονήσει κι αυτό με έτρωγε, μόλις ξάπλωνα να κοιμηθώ Στο πρώτο «τσικ» πεταγόμουν έντρομος από το κρεβάτι. Φοβόμουν μήπως μπουκάρει η Αστυνομία! Η φαντασία μου όμως έτρεχε και σκεφτόμουν μήπως το φάντασμα του Βερνάρδου τριγυρνούσε εδώ μέσα! Τώρα, ύστερα από τόσα χρόνια, το βρίσκω αστείο όλο αυτό που έζησα τότε και αποτελεί ανέκδοτο για την παρέα μου. Αλλά ο πρώτος καιρός ήταν δύσκολος. Είχα επηρεαστεί πολύ» εξομολογείται γελώντας με την καρδιά του.

Ο Θηδωρής Βερνάρδος, που άφησε ιστορία στα αστυνομικά χρονικά όταν χτύπησε τράπεζα κρατώντας ένα πιστόλι κρυμμένο σε μπουκέτο με λουλούδια (!) κι έτσι κατέκτησε τον τίτλο «ο ληστής με τις γλαδιόλες», είχε fq3etr 1ορμητήριο το διαμέρισμα της οδού Πρατίνου για τις ληστείες του. Μάλιστα, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, που λήστεψε στις 16 Νοεμβρίου του 1973 στην περιοχή του «Χίλτον» μεταμφιεσμένος σε καθολικό ιερέα, ήταν μόλις 70 μέτρα από το σπίτι.

Μυστήριο

Στην ερώτηση ποιος ήταν ο προκάτοχος του ισόγειου διαμερίσματος, ο Κώστας Ευαγγελάτος, έργα του οποίου φιλοξενούνται μεταξύ άλλων στο Ινστιτούτο Τεχνών της Τραπέζης της Ελλάδος, στο Ιδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στη Λευκωσία, στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στην ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία, μοιάζει σκεφτικός. «Παραμένει και για μένα απορία. Η αγοραπωλησία έγινε μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, αφού, όπως με ενημέρωσαν, ο πρώην ιδιοκτήτης ζει μόνιμα στο Παρίσι. Αλλο ένα στοιχείο μυστηρίου στην ιστορία!» λέει και χαμογελάει.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...