Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Στον συγγραφικό «Κόσμο» ενός οδοντιάτρου!

Ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστου «αποστομώνει» με την πένα του και τις πρωτότυπες ιδέες του

Ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστου «αποστομώνει» με την πένα του και τις πρωτότυπες ιδέες του

Ανάμεσα στους ανιχνευτήρες, στα κάτοπτρα, τα κοχλιάρια οδοντίνης και κάθε λογής εργαλείο που χρησιμοποιεί καθημερινά στο οδοντιατρείο του ο γιατρός – συγγραφέας Κωνσταντίνος Παπαχρήστου ξεπροβάλλουν και οι ιστορίες κάθε νέου συγγραφικού εγχειρήματός του.

Οι πρωταγωνιστές του είναι πάντα έτοιμοι να κατακτήσουν με τις περιπέτειές τους ακόμα και το πιο απαιτητικό αναγνωστικό κοινό και αυτό γιατί, εκτός από τα μυστικά του… στόματος, γνωρίζει καλά και αυτά της πετυχημένης συγγραφής!

Παρά την αμέριστη αγάπη στην επιστήμη που από παιδί ονειρευόταν πως θα ακολουθήσει, ο 36χρονος οδοντίατρος βρίσκει πάντα χρόνο να αποτυπώνει τις ιδέες και τις σκέψεις του στο χαρτί ή στον υπολογιστή του. Οπως εξηγεί στην «Espresso», έτσι γεννήθηκαν τα τρία βιβλία του που έχει δημοσιεύσει ως τώρα, όπως και οι ιδέες του για θεατρικά κείμενα και σενάρια ταινιών μικρού μήκους που έχει γράψει και είναι ακόμα κλειδωμένα στο συρτάρι του.

«Βρίσκω χρόνο για γράψιμο, κυρίως τα βράδια που τα πάντα κοιμούνται γύρω μου. Είναι οι στιγμές που, μαζί με τους ήρωές μου, γράφουμε τη συνέχεια του εκάστοτε μυθιστορήματος. Μια διαδικασία ευχάριστη και λυτρωτική ταυτόχρονα, μέσα από την οποία καταφέρνω πάντα να εξωτερικεύω αυτά που με προβληματίζουν και με αγχώνουν στις κοινωνίες του κόσμου σήμερα» αποκαλύπτει.

«Ο φύλακας του χρόνου» από τις εκδόσεις Λιβάνη το 2008 και «Η παγίδα των τριών» από τις εκδόσεις Εξάντας το 2012 ήταν τα πρώτα βιβλία που έφεραν την υπογραφή του Κωνσταντίνου Παπαχρήστου, ο οποίος εδώ και λίγες εβδομάδες έχει επιστρέψει συγγραφικά με το βιβλίο «Kosmos», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πληθώρα.

«Πρόκειται για ένα κοινωνικό, πολιτικό θρίλερ, που διαδραματίζεται σε μια δυστοπική κοινωνία, όπου ο κόσμος είναι χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα. Στον έναν κόσμο ζουν οι άντρες και στον άλλον οι γυναίκες, χωρίς να γνωρίζει ο ένας την ύπαρξη του άλλου! Ο έρωτας φαίνεται να λειτουργεί ως κινητήρια δύναμη για να ενώσει ξανά τους δύο κόσμους. Είναι, όμως, αρκετός από μόνος του;» λέει ο συγγραφέας και προσθέτει: «Το βιβλίο ξετυλίγεται με κινηματογραφική αφήγηση και, παρόλο που εκτυλίσσεται στο μέλλον, πραγματεύεται ζητήματα του σήμερα, όπως ο μετα-άνθρωπος, η εργαστηριακή δημιουργία τροφής, ο έλεγχος του ανθρώπου μέσω της θρησκείας και η σταδιακή έλλειψη συναισθημάτων».

Ατμόσφαιρα

Ενα από τα πλεονεκτήματα του βιβλίου είναι και η δυνατότητα που δίνεται στους αναγνώστες να διαβάζουν με συνοδεία μουσικής.

Σε κάθε κεφάλαιο υπάρχει ένα QR Code, που όποιος θέλει μπορεί να το σκανάρει με το κινητό του και να ανοίξει το αντίστοιχο link! Η μουσική είναι επιλεγμένη από τον Κωνσταντίνο Παπαχρήστου, ώστε να ενισχύεται με αυτόν τον τρόπο η ατμόσφαιρα του κειμένου, δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη αίσθηση ανάγνωσης.

«Ολοι οι δημιουργοί των 50 μουσικών κομματιών έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για το εγχείρημα και μάλιστα το στηρίζουν από την πρώτη στιγμή. Πρόκειται για τους Σοφία Σαρρή, No-xygen (Μάνος Φασουλάκης, Θάνος Μαμάκης), Nokalypse (Θεμιστοκλής Παντελόπουλος), God in a Cone, Lüüp, Subheim, Gravity Says_I, Mike Radice, Mobthrow. Δημιουργοί τους οποίους άκουγα και κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου. Τους ευχαριστώ όλους που πίστεψαν στην ιδέα αυτή» προσθέτει ο γιατρός.

Πρωτοποριακό είχε χαρακτηριστεί και το βιβλίο του «Η παγίδα των τριών» που εκδόθηκε το 2012 και υπογράφουν, εκτός από τον Κωνσταντίνο Παπαχρήστου, οι φίλοι του Γιάννης Πλιώτας και Σάββας Γρηγοριάδης.
«Τρεις φίλοι, που ζούσαμε σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, γράψαμε ένα βιβλίο με κοινό τίτλο. Καθένας είχε αναλάβει τον ήρωά του στην ιστορία αυτή! Ηταν μια συγκλονιστική εμπειρία, που θα ήθελα να ζήσω ξανά…» λέει.

Και Αστυνομική κωμωδία με άρωμα film noir στο σανίδι

Μεγάλη εντύπωση είχε προκαλέσει και το θεατρικό έργο που είχε γράψει το 2011 ο πετυχημένος οδοντίατρος Κ. Παπαχρήστου με τίτλο «8 θανάσιμα αμαρτήματα», το οποίο παρουσιάστηκε για δύο συνεχόμενες σεζόν στο θέατρο Ηλιος από την ομάδα Real – Lies. «Μια αστυνομική κωμωδία με άρωμα film noir. Η υπόθεση ξετυλίγεται σε μία ήσυχη επαρχιακή πόλη της Αγγλίας. Τόσο ήσυχη, που ο θρύλος έλεγε ότι μπορούσες να ακούσεις το φτερούγισμα μιας… μύγας τις ώρες αιχμής! Οταν, όμως, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα πτώματα, σήμανε η ώρα για να αναλάβει δράση ένας επιθεωρητής της Scotland Yard. Μια σατανική συνωμοσία ή ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ήταν το ερώτημα προς το κοινό…» καταλήγει ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστος, που δηλώνει έτοιμος για νέες συγγραφικές περιπέτειες.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...