Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ε. Χριστοφιλοπούλου: Ο έρωτας για τον κύριο καθηγητή

❱❱ Η Εύη Χριστοφιλοπούλου μιλά για το love story με τον σύζυγό της
❱❱ Η αγάπη για την μαγειρική, η γυμναστική και ο «ρόλος» της γιαγιάς Μεγάλωσε στη Φωκίωνος Νέγρη, απέκτησε αδελφό στα έντεκά της από τον δεύτερο γάμο του πατέρα της και έζησε έναν συγκλονιστικό έρωτα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικού Δικαίου Δημήτρη Χριστοφιλόπουλο, που υπήρξε συνάμα και δάσκαλος της Φώφης Γεννηματά.

Σήμερα η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου είναι ήδη γιαγιά, λατρεύει την κλασική μουσική και τη μαγειρική, είναι φίλη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν πάει.

untitled 24Βέρα Κυψελιώτισσα;
Γεννήθηκα στην Κυψέλη και μεγάλωσα στην υπέροχη Φωκίωνος Νέγρη. Είχα ανέμελα παιδικά χρόνια, κι ενώ μέχρι τα έντεκα ήμουν μοναχοπαίδι, μετά ήρθε στη ζωή μου ο αδελφός μου ο Γιάννης. Οι γονείς μου είχαν χωρίσει και ο αδελφός μου ήταν από άλλη μητέρα. Δεθήκαμε όμως πολύ. Τον είχα σαν μικρό παιδάκι.

Αρχίσαμε να κάνουμε ωραία παρέα, όταν ο Γιάννης ήταν έφηβος στα 18 και εγώ 29. Πριν από αυτό, ήταν μια σχέση μεγάλης αδελφής και μικρού αδελφού. Μάλιστα, επειδή ήταν και όμορφο μωρό, όλες οι φίλες μου είχαν ξετρελαθεί μαζί του. Τον πήγαινα σινεμά και με κοιτούσαν. Δεν ήξεραν τι να υποθέσουν… «Αποκλείεται να είναι γιος της, τόσο μικρή κοπέλα» φαντάζομαι θα έλεγαν.

Σήμερα μου λείπει πολύ, γιατί ζει με τη γυναίκα του και τις ανιψιές μου στο Λονδίνο. Ανυπομονώ να τους δω, σε λίγο καιρό που θα έρθουν για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο χωρισμός των γονιών πώς ήταν;
Το διαζύγιο των γονιών είναι πάντα μια δύσκολη κατάσταση, αλλά οφείλω και στους δύο γονείς μου το γεγονός ότι διατήρησαν, για χάρη μου, μια καλή σχέση. Δεν άκουσα ποτέ άσχημα πράγματα από τον έναν για τον άλλον. Τη μητέρα μου την έχω χάσει, αλλά τον πατέρα μου τον έχω ακόμη.

Η επιλογή της Νομικής για τις σπουδές είχε οικογενειακό υπόβαθρο;
Οχι, ήταν δική μου επιλογή. Ο πατέρας μου ήταν στέλεχος σε επιχείρηση στη Νίκαια. Η μητέρα μου δεν δούλευε, αν και είχε πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας. Ηταν καλλιτεχνική φύση. Αγαπούσε τη λογοτεχνία, τη μουσική.

Πήρατε κάτι από αυτή την καλλιτεχνική φύση;
Αγαπώ την κλασική μουσική και το θέατρο, αλλά νομίζω ότι της μοιάζει σε αυτό ο γιος μου, ο Παύλος. Εχει καλή φωνή και σπουδάζει λυρικό τραγούδι. Τώρα κάνει και αρμονία στο ωδείο και, εάν του βγει επαγγελματικά, θα προχωρήσει.

tgrth 2Ο έρωτας του καθηγητή για τη φοιτήτρια είναι από τις πιο ρομαντικές ιστορίες. Η δική σας έχει και μεγάλη διάρκεια.
Ηταν ένας έρωτας κεραυνοβόλος. Στην αίθουσα Ανδρέαδη της Νομικής ένας καθηγητής έδινε διάλεξη και είχα πάει να τον ακούσω. Εκεί, στις πρώτες σειρές, καθόταν ο επιμελητής τότε της Νομικής Δημήτρης Χριστοφιλόπουλος, που όπως συνηθίζει να λέει κι ο ίδιος μόλις με εντόπισε στο πλήθος «κεραυνοβολήθηκε». Ανταλλάξαμε τηλέφωνα, γιατί εκείνος μόλις είχε επιστρέψει από τη Γαλλία όπου έκανε τη διατριβή του κι εγώ ήθελα να κάνω μεταπτυχιακά στο Παρίσι και θα μου έδινε πληροφορίες. Ετσι άρχισε αυτός ο έρωτας που κρατάει γερά, ακόμη και σήμερα.

Παντρευτήκαμε σε λιγότερο από έναν χρόνο κι ύστερα αμέσως γεννήθηκαν και τα δύο παιδιά μας. Ημουν λίγο μετά τα είκοσι. Χωρίς τη στήριξή του δεν θα γινόταν τίποτε. Εγώ, επειδή έκανα νωρίς τα παιδιά, θέλησα να φύγω εκ των υστέρων για μεταπτυχιακές σπουδές και, παίρνοντας το πτυχίο, βρέθηκα στο Λονδίνο.

Εκανα master και μετά διδακτορικό στο London School οf Economics. Ο Δημήτρης για χάρη μου πήρε εκπαιδευτική άδεια και μετακομίσαμε όλοι μαζί εκεί. Ο γιος μου, ο Παύλος ήταν μόλις τριών ετών και η Ελιάνα πέντε.

Η υποστήριξη της μητέρας μου και του συζύγου μου ήταν καταλυτική αυτά τα δύσκολα χρόνια. Δεν ήθελα να κάνω εδώ διδακτορικό, γιατί όταν είσαι γυναίκα πανεπιστημιακού θα σου πουν ή θα υπονοήσουν ότι το πήρες κάπως.Ηταν στη δημόσια πολιτική και στις πολιτικές επιστήμες με εμβάθυνση στα πολιτικά
κόμματα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

Εχετε διαφορά ηλικίας. Αυτό δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση;
Αν υπάρχει διαφορά ηλικίας στο ζευγάρι, πρέπει να υπάρξει και η επιπλέον προσαρμογή σε σχέση με τη φάση ζωής που περνάει ο ένας κι ο άλλος. Αυτό είναι μια πρόσθετη δυσκολία. Αλλά όταν έχεις μια καλή σχέση δεν παίζει σπουδαίο ρόλο. Δεν υπάρχει κανόνας σε αυτά, αλλά εμείς δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ πρόβλημα.

Κρίση στη σχέση μας δεν υπήρξε ποτέ, αν και υπάρχουν καβγάδες, όπως σε όλους. Οι καβγάδες όμως μπορεί να είναι και πολύ δημιουργικοί. Να σε οδηγούν κάπου. Να σκεφτείς τι πήγε στραβά και μαλώσαμε. Να είναι η αφετηρία για μια νέα συμφωνία.

Μάλλον είναι άγνωστο ότι είστε γιαγιά. Αποφεύγετε τον… τίτλο;
Οχι βέβαια. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένη για αυτό. Εχω από την κόρη μου, την Ελιάνα, έναν εγγονό δύο ετών σήμερα, τον Βασίλη, και περιμένω και την Παρασκευούλα κοντά στις 26 Ιουλίου, που είναι η γιορτή μου, της αγίας Παρασκευής. Είμαι γιαγιά με τα όλα της, όταν έχω ελεύθερο χρόνο, κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Πηγαίνω βόλτα τον Βασίλη, του διαβάζω παραμύθια και παίζουμε μαζί. Οταν με βλέπει στην τηλεόραση, φωνάζει «γιαγιά, γιαγιά».

tgrth 4

Τι άλλο σας ευχαριστεί να κάνετε ως γυναίκα;
Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα γυμνάζομαι και όταν μπορώ μαγειρεύω. Η μαγειρική είναι η αγάπη μου.

Φτιάχνω πίτες, όλων των ειδών τα ζυμαρικά και περίεργες σαλάτες. Επίσης πηγαίνω σε συναυλίες κλασικής μουσικής. Μου αρέσει να την ακούω.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

Η ΦΩΦΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Oταν η κουβέντα στρέφεται στην πολιτική και στα του ΠΑΣΟΚ, μου αποκαλύπτει ότι η Φώφη Γεννηματά και η αδερφή της ήταν φοιτήτριες του άντρα της, ενώ δεν διστάζει να μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

tgrth 3

Από την εποχή του μεταπτυχιακού στη δημόσια πολιτική, υπήρχε στο μυαλό σας η Βουλή;
Δεν υπήρχε καν στο μυαλό μου η πολιτική. Ηρθε μέσα από τη γνωριμία μου με τον Γιώργο Γεννηματά. Η Φώφη και η αδελφή της ήταν φοιτήτριες του συζύγου μου. Η γνωριμία μας πηγαίνει πίσω, στη δεκαετία του ’80. Εκτιμούσα και σεβόμουν τον πατέρα της. Του ζήτησα συνέντευξη για το διδακτορικό που έκανα τότε και έτσι γνωριστήκαμε. Το 1993, λοιπόν, ο Γιώργος Γεννηματάς ανέλαβε το Οικονομίας και Οικονομικών, όπως ήταν τότε συνενωμένο, και μου ζήτησε να πάω να βοηθήσω. Εγώ ήδη είχα πάρει το διδακτορικό μου και έκανα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Για ένα εξάμηνο όσο έζησε μετά από αυτό, είχα την εξαιρετική τιμή να θητεύσω κοντά του. Υστερα ήρθε η κυβέρνηση Σημίτη και μου προτάθηκε η θέση της γενικής γραμματείας του υπουργείου Εργασίας. Παρ’ όλα αυτά, το 2000 που μου πρότεινε το ΠΑΣΟΚ να κατέβω είπα το πρώτο «όχι». Είπα, όμως, το «ναι» το 2002.

Είναι γνωστό ότι συνυπήρξατε στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης με τον σημερινό πρόεδρο της Ν.Δ. Ηταν πολιτικός σας προϊστάμενος. Ποια είναι η γνώμη σας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Τον εκτιμώ βαθιά ως άνθρωπο. Εκτιμώ την εργατικότητά του, παρά τις πολιτικές μας διαφωνίες. Πιστεύω ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι μπορεί να είναι και φίλοι.

Τώρα που η Δημοκρατική Συμπαράταξη πάει σε συνέδριο και εκλογή νέου αρχηγού, θα βάζατε υποψηφιότητα;
Θα το έκανα μόνο αν πίστευα ότι θα βοηθούσα την παράταξη. Ο καθένας μας μπορεί να έχει φιλοδοξίες, αλλά αυτή τη στιγμή το κόμμα δεν χρειάζεται έναν ακόμη υποψήφιο αρχηγό. Πολλοί θέλουν να είναι αρχηγοί, εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς. Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της ζωής μου.

Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...