Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Eνα πτώμα και 2.000.000 € «έκαψαν» τον Λυκουρέζο

❱❱ Ο ποινικολόγος συνελήφθη χθες και πάει σήμερα στον ανακριτή για τη «μαφία του Κορυδαλλού»Το κατώφλι του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου θα περάσει σήμερα κατηγορούμενος για την υπόθεση της «μαφίας του Κορυδαλλού» ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μετά τη σύλληψή του χθες, βάσει εντάλματος που εκδόθηκε εις βάρος του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης εις βάρος του Αριστείδη Φλώρου.

Ενταλμα με τις ίδιες κατηγορίες εκδόθηκε και εις βάρος του δικηγόρου Θεόδωρου Παναγόπουλου, καθώς και οι δύο φέρεται ότι εμπλέκονται στο γαϊτανάκι των εκβιασμών με πρωταγωνιστές Αλβανούς βαρυποινίτες.

Τον ασκό του Αιόλου στην πολύκροτη υπόθεση της «Κόζα Νόστρα των φυλακών», που οδήγησε τον δικαστικό λειτουργό στην έκδοση και νέων ενταλμάτων σύλληψης, φέρεται ότι άνοιξαν οι καταθέσεις μαρτύρων αλλά και οι συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων. Ηδη είναι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, που φέρεται ότι διατηρούσε στενές σχέσεις με τον φερόμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Κλοντιάν Λεκοτσάι, και η δικηγόρος Χρύσα Κουγιουμτζή.

Χθες το μεσημέρι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν εν μέση οδό τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, μόλις βγήκε από γνωστό εστιατόριο στην οδό Πανεπιστημίου, όπου συνέτρωγε με έναν πελάτη του. Ο 85χρονος ποινικολόγος οδηγήθηκε στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου πέρασε τη νύχτα, καθώς επρόκειτο να οδηγηθεί στον ανακριτή στις 10 σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται ότι είχε ζητήσει παρουσία του συγκατηγορουμένου του Θεόδωρου Παναγόπουλου από τον αδικοχαμένο δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να τους μεταφέρει το ποσό των 2.000.000 € από τον τότε εντολέα του Αριστείδη Φλώρο, δήθεν για να μην παραστεί ο συνάδελφός τους Γιώργος Αντωνόπουλος ως πολιτικός ενάγων στη δίκη του κρατουμένου για την υπόθεση της Energa, που κατηγορούνταν ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονική επίθεση εις βάρος του το 2014.

Φέρεται, ακόμα, ότι είχε πει πως το επίμαχο ποσό θα είχε ως αποτέλεσμα να αποσύρουν τις επιβαρυντικές για τον Φλώρο καταθέσεις τους οι δύο Αλβανοί που κατηγορούνταν ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης. Σύμφωνα, μάλιστα, με την κατάθεση του Φλώρου, ο Λυκουρέζος φέρεται ότι είπε στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο «εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

Την ίδια ώρα, στον πρωτοκλασάτο δικηγόρο της Αθήνας αναφέρεται και ο αρχηγός της «μαφίας του Κορυδαλλού», σε τηλεφωνικές συνομιλίες τους τις οποίες κατέγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής.

Αρχηγός μαφίας: Η δικηγορίνα που έχω από τη Λαμία.
Γ. Αντωνόπουλος: Ναι, την κοπέλα.
Αρχηγός μαφίας: Μπράβο, η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700 και… όχι, δεν σ’ το λέω για τα λεφτά, σου λέω ότι μου είπε για την άλλη φορά, τώρα που έρχεται 15 (σ.σ.: του μήνα), μου λέει πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουνε και ο Αλέξανδρος (σ.σ.: Λυκουρέζος) και ο Γιώργος (σ.σ.: Αντωνόπουλος).
Γ. Αντωνόπουλος: Ναι, ναι.
Αρχηγός μαφίας: Απλά θα είναι και ο Φλώρος.
Γ. Αντωνόπουλος: Βέβαια.
Αρχηγός μαφίας: Και εκεί σε κάποιες φάσεις θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες; Οτι, όπως είπες εσύ, θα πω, κατάλαβες; Τώρα, εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα, πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια; Που με δύο εκατομμύρια πάει κάθε πρωί στην τουαλέτα και… ο κύριος Γιώργος (σ.σ.: προφυλακισμένος δικηγόρος) έχει ανάγκη για τρία εκατομμύρια που ούτε για τουαλέτα δεν τους… με καταλαβαίνεις με τι έννοια…

Σε άλλον διάλογο, μάλιστα, ο πρωτεργάτης του κυκλώματος συνομιλώντας με τον Γιώργο Αντωνόπουλο φέρεται ότι του λέει να ζητήσει χρήματα από τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο για τη μεταφορά νεκρού κρατουμένου στην Αλβανία.

Αρχηγός μαφίας: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;
Γ. Αντωνόπουλος: Θα το κοιτάξω.
Αρχηγός μαφίας: Πες το και στον κ. Αλέξανδρο.
Γ. Αντωνόπουλος: Εντάξει.
Αρχηγός μαφίας: Πες ότι είναι δύο οκτακόσια να φύγει το τέτοιο.
Γ. Αντωνόπουλος: Θα του το πω, θα του το πω.
Αρχηγός μαφίας: Η κάσα και να το πάμε κάτω. Να μας βοηθήσει με κανένα φράγκο. Και είναι και 1.000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο, να φύγει και αυτός. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην τέτοια… ξέρεις εσύ.

Σε δηλώσεις του, πάντως, ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου Θρασύβουλος Κονταξής έκανε λόγο για ένα ένταλμα που στερείται αιτιολογίας και υποστήριξε πως ο γνωστός ποινικολόγος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα του αποδίδονται.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...