Λήσταρχος «Νταβέλης» γνωστός πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας!

COVER STORY
Oι στόχοι και ο κινηματογραφικός τρόπος δράσης της σπείρας

Λήσταρχος «Νταβέλης» γνωστός πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας!

❱❱ Διπλή ζωή για «εγκέφαλο» ένοπλης συμμορίας που «χτυπούσε» σε όλη την Ελλάδα

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Οσο γρήγορα έτρεχε στις πίστες άλλο τόσο έκανε... ληστείες ένας γνωστός πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας, που συνελήφθη στις Σέρρες όπου είχε πάει για να συμμετάσχει σε αγώνα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος μοτοσικλέτας! Ο 32χρονος πολυνίκης φέρεται ότι έπαιζε κεντρικό ρόλο σε μια συμμορία που δρούσε στα πρότυπα ταινιών του Χόλιγουντ και είχε διαπράξει περισσότερες από 50 ένοπλες ληστείες σε Αττική και περιφέρεια!

Η είδηση της σύλληψης του Ελληνα πρωταθλητή των δυο τροχών Χ. Π. έπεσε σαν βόμβα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς είναι πασίγνωστος για τις διακρίσεις του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπου έχει συμμετάσχει σε μεγάλες διοργανώσεις. Η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, που εξάρθρωσε τη ληστρική οργάνωση, ερευνούσε επί μήνες τις επιδρομές της σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ, σούπερ μάρκετ, υποκαταστήματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μεγάλα καταστήματα και επιχειρήσεις στην Αττική, στην Ηλεία και την Κρήτη, με λεία δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 56 ληστείες, τις οποίες διέπραξε η συμμορία την τελευταία διετία, ενώ εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 200!

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της Ασφάλειας συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων οι δύο αρχηγοί και ο γνωστός πρωταθλητής των αγώνων ταχύτητας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 32χρονος αθλητής με τη διπλή ζωή είχε επιλεγεί από τους εγκεφάλους της συμμορίας ως ιδανικός για να οδηγεί τις μηχανές με τις οποίες διέφευγαν ταχύτατα οι συνεργοί τους από τα σημεία όπου διέπρατταν τις ένοπλες ληστείες.

Αλλωστε, σε όλες τις επιδρομές τους οι κακοποιοί επέλεγαν μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, ενώ σε περιπτώσεις που είχαν επιλέξει να χτυπήσουν σε απομακρυσμένα σημεία τις φόρτωναν σε αυτοκίνητο τύπου βαν, ώστε να μη χρειάζεται να κάνουν πολύωρα ταξίδια στους δύο τροχούς! Ορμητήρια της συμμορίας ήταν ένα κατάστημα πώλησης μοτοσικλετών στον Πειραιά και ένα πάρκινγκ στην ίδια περιοχή. Εκεί έκρυβαν τις μηχανές, τα στρατιωτικού τύπου ρούχα που φορούσαν στις ληστείες και τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε μεταδώσει στη σπείρα την τεχνογνωσία για την κλοπή μοτοσικλετών, ενώ παράλληλα πλαστογραφούσε τις πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε παρόμοια μοντέλα, προκειμένου να αποφεύγουν τυχαίους ελέγχους σε αστυνομικά μπλόκα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη της σπείρας είχαν γνωριστεί στις φυλακές, όπου εξέτιαν ποινές φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα και εκεί αποφάσισαν τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι μοτοσικλέτες και δύο φορτηγά, που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες, 19 μοτοσικλέτες, πολλές εκ των οποίων είναι κλεμμένες, με πλαστές και κλεμμένες πινακίδες, 168 δελτία από ληστείες σε πρακτορεία, 7.325 ευρώ, πλήθος κερμάτων και καμένα χαρτονομίσματα, δύο ασύρματοι επικοινωνίας, κράνη, μπουφάν και ρούχα που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

«ΣΚΙΑ» ΤΟΥ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Οι άνδρες της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα σκιά του 32χρονου πρωταθλητή και «λήσταρχου Νταβέλη» και παρακολουθούσαν κάθε κίνησή του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου μία εβδομάδα ένα κλιμάκιο αστυνομικών παρακολούθησε τους αγώνες ταχύτητας μοτοσικλετών στις Σέρρες, στους οποίους συμμετείχε. Η σύλληψή του έγινε την Κυριακή, πάλι στις Σέρρες, όπου είχε πάει για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, στο οποίο συμμετείχε ως τεχνικός κριτής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί που τον ακολουθούσαν στη διαδρομή από τον Πειραιά προς τις Σέρρες παραλίγο να τον χάσουν, καθώς είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με ένα «πειραγμένο» βαν, κάνοντας τη διαδρομή σε λιγότερο από πέντε ώρες!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ