Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Πήρε στον τάφο τα μυστικά των stars!

❱❱ Εφυγε από τη ζωή ο Λεωνίδας Αποστόλου, που ήταν ο «φύλακας άγγελος» διάσημων καλλιτεχνών

Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Εφυγε από τη ζωή ο «εξ απορρήτων» των καλλιτεχνών, παίρνοντας μαζί του στον τάφο τα μεγάλα μυστικά των σταρ που δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ!

Ο πολύ γνωστός στη νυχτερινή Αθήνα με το υποκοριστικό «Λεό» -κατά κόσμον Λεωνίδας Αποστόλου- άφησε τη τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 χρόνων.

Η Καίτη Γκρέυ, η Μαρινέλλα, η Μαίρη Λίντα, η Αννα Φόνσου, η Ελενα Ναθαναήλ, η Σπεράντζα Βρανά, η Μάγια Μελάγια, η Λίντα Αλμα, η Μάρθα Καραγιάννη, η Μπέμπα Μπλανς, η Ερρικα Μπρόγιερ, αλλά και ο Γιώργος Νταλάρας, ο Κώστας Χατζής, ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο Γιάννης Φλερύ, ο Κώστας Βουτσάς, ο Τάκης Σαγιώρ και ο Κώστας Χατζηχρήστος είναι μερικοί από τους μεγάλους σταρ με τους οποίους είχε κατά καιρούς πολύ στενή επαφή και τους στήριξε σε διάφορα επαγγελματικά και προσωπικά τους θέματα.

«Ο Λεό αγαπούσε πολύ τους καλλιτέχνες και ήταν η μασκότ και η ασφάλεια κυρίως των τραγουδιστριών, γιατί ήταν πάντα παρών στα κέντρα όπου τραγουδούσαν και όταν τον έβλεπαν από την πίστα, αισθάνονταν πως είχαν κάτω έναν δικό τους άνθρωπο» λέει στην «Espresso» η Αννα Φόνσου και προσθέτει: «Ηταν πολύ καλό άτομο, δεν ενοχλούσε κανέναν και όσα μυστικά και να του εκμυστηρεύονταν δεν τα έλεγε πουθενά. Δεν ήταν κουτσομπόλης».

Τα ίδια πίστευε για τον Λεό και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Θεοφίλου, ο ιδιοκτήτης του Μαγεμένου Αυλού, ο οποίος είχε αναλάβει τα έξοδά του τα τελευταία χρόνια της ζωής του, αλλά και αυτά της κηδείας του που έγινε πριν από λίγες μέρες από το κοιμητήριο του Ζωγράφου. Εκεί βρέθηκαν για το τελευταίο «αντίο» ο Μανώλης Μητσιάς, η Ζωή Ρηγοπούλου, κόρη του καλλιτεχνικού ζευγαριού Κώστα Ρηγόπουλου – Κάκιας Αναλυτή, ο Κώστας Βενετσάνος και άλλοι από τον καλλιτεχνικό κι επιχειρηματικό χώρο.

Εδινε χαρά

«Ο Λεωνίδας έζησε όλη του τη ζωή με σκοπό να δώσει χαρά στους γύρω του. Είχε κατορθώσει να έχει μεγάλο αριθμό καρδιακών φίλων -κυρίως από τον καλλιτεχνικό χώρο-, διότι ήξερε να κρατάει τα μυστικά τους. Ολες οι πρωταγωνίστριές μας, όλες οι μεγάλες κυρίες του πενταγράμμου είχαν μες στην καρδιά τους τον Λεωνίδα και του εμπιστεύονταν πάρα πολλά από τα μυστικά τους» μας λέει ο κ. Θεοφίλου, με τον οποίο έκανε στενή παρέα για περισσότερα από πενήντα χρόνια και, όπως τονίζει, εκείνος τον βοήθησε και σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά του κάνοντας δημόσιες σχέσεις.

Ο Λεό, από τον Βύρωνα όπου μεγάλωσε, βρέθηκε σε νεαρή ηλικία να κάνει τον αμπιγιέρ της Κάκιας Αναλυτή. Η μεγάλη αγάπη του για τον καλλιτεχνικό κόσμο τού έδωσε σύντομα το «διαβατήριο» να μπαινοβγαίνει σε όλα σχεδόν τα καμαρίνια αγαπημένων θεατρίνων και τραγουδιστριών. Εγινε ο καλός φίλος τους που γνωρίζει τα μυστικά τους και παράλληλα τις βοηθάει σε ό,τι τις απασχολεί. Ηταν εκείνος που διοργάνωνε τις τιμητικές βραδιές τους αλλά και ο… εξομολόγος τους, αφού έκλαιγαν στον ώμο του για τους κρυφούς έρωτές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήταν εκείνος που, λόγω των γνωριμιών που είχε αποκτήσει στη νυχτερινή Αθήνα, άνοιξε τις πόρτες και βοήθησε στα πρώτα τους βήματα πολύ γνωστούς σήμερα τραγουδιστές, οι οποίοι κάνουν πως δεν τον θυμούνται…

Παράλληλα, έγινε φίλος με γνωστούς επιχειρηματίες που τους συνόδευε στις νυχτερινές εξόδους τους στα μπουζούκια -και όχι μόνο-, ενώ την περίοδο που ήταν πολύ στα πάνω του είχε ανοίξει και νυχτερινό στέκι με το όνομά του στην Πλάκα. Οσο για το μεγάλο ατού του στις σχέσεις του με τις καλλιτέχνιδες, που γι’ αυτό όλες τον ήθελαν στην παρέα τους, δεν ήταν άλλο από το χιούμορ του και τις πανέξυπνες ατάκες του.

Ο Δημήτρης Θεοφίλου θυμάται κάποιες χιουμοριστικές στιγμές του: «Μια φορά είχε πει στη Γιώτα Γιάννα: “Γιώτα, μην κουνηθείς, να μείνεις έτσι σκυμμένη, γιατί έχω πει σε όλες τις παρέες ότι είσαι κουκλί”. Επίσης, σε μια γιορτή του Φλερύ έλεγε σε όλους τους παρευρισκομένους τι θα τους αφήσει όταν πεθάνει. Πετάγεται κι ένας νεαρός χορευτής που δεν τον είχε συμπεριλάβει στην υποτιθέμενη διαθήκη του και τον ρωτάει: “Εμένα δεν θα μου αφήσεις κάτι;” Και του απαντάει ο Λεό: “Εσένα, αγόρι μου, θα σε πάρω μαζί μου”». Πρόσφερε χαρά και γέλιο. Με τα λεγόμενά του σκάγαμε στα γέλια. Ηταν φοβερός ατακαδόρος. Ειδικά όταν συναντιόταν με τη Μάρθα Καραγιάννη, που κι εκείνη έχει πολύ χιούμορ, κάναμε συκώτι για ένα εξάμηνο!»

Για τα φοβερά αστεία του μας μίλησε και ο Τάκης Σαγιώρ: «Τον λέγαμε Μπάστερ Κίτον, επειδή έλεγε αστεία και δεν γέλαγε ποτέ. Μια φορά ήταν στο αυτοκίνητο με τη Σπεράντζα Βρανά και άνοιγαν γράμματα των θαυμαστών της. Ολοι σχεδόν ήταν φαντάροι και νέα παιδιά που της εξομολογούνταν τον έρωτά τους. “Πω πω, βρε παιδί μου, πώς κ@@@νει ο κόσμος με εμένα!” του είπε εκείνη κάποια στιγμή κι εκείνος της απάντησε: “Νέα παιδιά είναι, δεν ξέρουν τι κάνουν”. Αν ο Λεό έγραφε βιβλίο για όσα γνώριζε για όλες και για όλους, θα γινόταν χαμός. Ομως ήταν εχέμυθος και πήρε όλα τα μυστικά τους στον τάφο του. Ηταν τόσα πολλά, άλλωστε, που πώς να χωρέσουν σε έναν τάφο!» μας λέει.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...