Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ληστές-τέρατα με συνταγή του ISIS

Σοκ προκαλούν οι περιγραφές των θυμάτων των δεκάδων ληστειών που διέπραξε στο κέντρο της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων η σπείρα των 35 αλλοδαπών από Μαρόκο, Αλγερία, Λιβύη και Πακιστάν, τα στοιχεία των οποίων δημοσιοποιήθηκαν με εισαγγελική διάταξη, καθώς όλοι περιγράφουν τους δράστες σε υπερδιέγερση, με κόκκινα μάτια και υπέρμετρη βιαιότητα.

Από τη Νάντια Αλεξίου

Η βίαιη συμπεριφορά τους και τα κενά μνήμης που επικαλέστηκαν οι δράστες την επομένη της σύλληψης αποτελούν συνηθισμένες παρενέργειες από τη χρήση του ναρκωτικού captagon, γνωστού ως «χαπιού των τζιχαντιστών»!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, χαρακτηριστική παρενέργεια της συγκεκριμένης ουσίας, που η επίδρασή της διαρκεί έως και τρεις ημέρες, είναι το «πάγωμα» κάθε συναισθήματος και αναστολής, με αποτέλεσμα να ασκούν υπερβολική βία.

Το captagon -ή, για την ακρίβεια, αντίγραφό του που παράγουν οι τζιχαντιστές έχοντας εξασφαλίσει τη συνταγή συνθετικής αμφεταμίνης με χημικές προσμείξεις- κυκλοφορεί παράνομα και στην Ελλάδα.

f11

Τρία φορτία

Άλλωστε, τον περασμένο Ιούλιο είχαν εντοπιστεί 33.078.150 χάπια του «ναρκωτικού των τζιχαντιστών» κρυμμένα σε τρία εμπορευματοκιβώτια, προερχόμενα από τη Συρία.

Όταν δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία των 35 αλλοδαπών που διέπρατταν κλοπές και ληστείες στο κέντρο της Αθήνας, η 23χρονη Ευγενία Γ. «πάγωσε», καθώς αναγνώρισε έναν από τους δράστες της ληστείας εις βάρος της, τον 22χρονο καταζητούμενο Αλγερινό Charaf, όπως συστήνεται, καθώς έχει δηλώσει… πλήθος ονοματεπώνυμα, όπως Mohammad ή Abbas Ahmed ή Meisia ή Abdelahouf!

«Ήταν 21.15 το βράδυ στις 2 Νοεμβρίου. Είχα τελειώσει από τη δουλειά μου και είχα ραντεβού με τον φίλο μου στα Εξάρχεια, όταν μου επιτέθηκαν δύο Αλγερινοί. Ο ένας -τον αναγνώρισα- ήταν στο “28” στις φωτογραφίες της Αστυνομίας… Με έπιασαν από τα μαλλιά, ζήταγαν τα χρήματα και το κινητό μου, άρχισαν να με χτυπούν, έπεσα στον δρόμο και δεν σταμάτησε να με χτυπάει, αν και υπήρχε κόσμος. Μου πήραν ό,τι είχα πάνω μου και έφυγαν τρέχοντας. Ζήτησα βοήθεια από τη διμοιρία ΜΑΤ στη Χ. Τρικούπη και μου είπαν “αυτά συμβαίνουν”! Μαζί με τον φίλο μου πήγα απογοητευμένη στο τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων. Ο αξιωματικός που μου πήρε κατάθεση μου έδειξε φωτογραφίες και με βοήθησε να θυμηθώ λεπτομέρειες από την επίθεση. Ενδιαφέρθηκε για μένα σαν να ήμουν κόρη του και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά. Αν και ήταν μόνος του στο τμήμα, δεν θεώρησε την περίπτωσή μου ακόμα μία ληστεία. Μου είχε πει ότι θα τους πιάσουν και να μη φοβάμαι, αλλά από τη μέρα που είδα τη φωτογραφία του δράστη νιώθω φόβο όταν κινούμαι στην περιοχή» εξιστορεί η 23χρονη στην «Espresso».

1 14

Μια 21χρονη κάτοικος των Εξαρχείων περιγράφει στην «Espresso» την αγριότητα του Αλγερινού που έχει καταχωριστεί στο «8» της ανακοίνωσης δημοσιοποίησης στοιχείων, όταν παραβίασε το απόγευμα της 30ής Σεπτεμβρίου ένα όχημα σταθμευμένο μπροστά από ανοιχτά καταστήματα.

«Στις 17.10 περπατούσα στην Εμμ. Μπενάκη και Αραχώβης, όταν ένας Αλγερινός έσπασε το πίσω φινιστρίνι παρκαρισμένου αυτοκινήτου, μπήκε στο πορτμπαγκάζ, κατέβασε τα καθίσματα και άρχισε να ψάχνει. Στεκόμουν μπροστά του και φώναζα, και είναι σοκαριστικό ότι μου απαντούσε με βρισιές στη γλώσσα του. Ήρθαν και άλλοι περαστικοί και τότε έβγαλε μαχαίρι, φώναξε στα αραβικά, άνοιξε το παντελόνι του και μου επέδειξε τα γεννητικά του όργανα! Εμφανίστηκαν άλλοι πέντε έξι αλλοδαποί και έφυγε με όσα πράγματα είχε πάρει από το αυτοκίνητο. Όταν ήρθε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, μας είπε ότι δεν θα το καταγγείλει, γιατί δεν θέλει μπλεξίματα» υποστηρίζει η νεαρή γυναίκα.

Μαχαιριές

Το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου τραυματίστηκαν με μαχαίρι δύο Πορτογάλοι που έπεσαν θύματα ληστείας στη συμβολή της Θεμιστοκλέους με την Πανεπιστημίου, ο ένας στο δεξί πόδι και ο άλλος στην πλάτη. Στις καταθέσεις τους στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων αναγνώρισαν τον Αλγερινό Charaf και έναν επίσης βίαιο ομοεθνή του με το όνομα Alis, που είχε συλληφθεί για άλλη ληστεία στο ύψος του μουσείου, εις βάρος Ιρανού ο οποίος τον συγκράτησε και τον παρέδωσε στην Ομάδα ΔΙΑΣ. Το πρωί της 18ης Νοεμβρίου ο εισαγγελέας τού όρισε ρητή δικάσιμο και αφέθηκε ελεύθερος!

Η ληστεία των Πορτογάλων ήταν η δεύτερη του «διδύμου» την ίδια ημέρα. Τα ξημερώματα είχαν ληστέψει στην οδό Σολωμού έναν Γερμανό τουρίστα, μόλις αποβιβάστηκε από ταξί, μετά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος». Όπως κατήγγειλε το θύμα στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων, οι αλλοδαποί τον ξυλοκόπησαν άγρια και άρπαξαν το πορτοφόλι του με 300 ευρώ, κάρτα VISA, ταξιδιωτικά έγγραφα και δύο βαλίτσες με προσωπικά αντικείμενα αξίας 10.000 ευρώ.

ESR 2811 011 CMYK

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...