Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Μαρτυρικό τέλος για τη Γαρυφαλλιά: Την ξυλοκόπησε αλύπητα, την έσυρε και την πέταξε στη θάλασσα

Σοκάρουν τα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση στο άψυχο κορμί της φαρμακοποιού

Κόμπο στο στομάχι προκαλούν τα ευρήματα της εξέτασης που διενήργησε στη σορό της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά με επικεφαλής τον Ηλία Μπογιόκα.

Και αυτό, γιατί τα σημάδια στο άψυχο σώμα της άτυχης κοπέλας μαρτυρούν πως ο 30χρονος Δημήτρης Βέργος την ξυλοκόπησε αλύπητα και την έσυρε στα βράχια πριν τη ρίξει, τελικά, στη θάλασσα όπου βρήκε τον θάνατο από πνιγμό! Σύμφωνα με την έκθεση των ιατροδικαστών, που αναμενόταν με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, όταν η σορός της φαρμακοποιού από το Βέλο Κορινθίας ανασύρθηκε από τους λιμενικούς, έφερε μώλωπα από γροθιά στο δεξί μάτι, γδαρσίματα στη δεξιά πλευρά του σώματός της και την πλάτη, καθώς και ένα τραύμα 4-5 εκατοστών στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού της.

Επιπλέον, στην ιατροδικαστική έκθεση επισημαίνεται πως οι βρεγματικές ραφές του κρανίου της 26χρονης άνοιξαν από τα χτυπήματα στα βράχια, αλλά η πιο σοκαριστική διαπίστωση ήταν ότι όλα τα χτυπήματα, όπως και το σύρσιμο στα βράχια, έγιναν ενώ η Γαρυφαλλιά ήταν εν ζωή!

Οι κακώσεις

dolofonos folegandros

Τέλος, η αδικοχαμένη φαρμακοποιός έφερε σημάδια από χτυπήματα στον δεξιό μαστό, ενώ στον λάρυγγα και τους πνεύμονές της βρέθηκε μεγάλη ποσότητα θαλασσινού νερού. Οπως καταλήγει ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας, οι κακώσεις που έφερε η 26χρονη, κυρίως αυτές στο κεφάλι, ήταν ικανές να προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος. Ολα τα παραπάνω δείχνουν ότι ο 30χρονος γρονθοκόπησε τόσο άγρια τη νεαρή κοπέλα, σε σημείο που της άνοιξε το κρανίο! Στη συνέχεια, όπως ήταν πεσμένη στο έδαφος, την άρπαξε, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στον γκρεμό σαν σακί, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή!

Καθώς είχε χάσει τις αισθήσεις της ή ήταν ζαλισμένη από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί, η κοπέλα ήταν ανήμπορη να αντιδράσει για να σώσει τον εαυτό της, με αποτέλεσμα να πνιγεί όταν τελικά βρέθηκε στη θάλασσα!

Τα τραύματα

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η νεκροτομή στη σορό της Γαρυφαλλιάς, ο ιατροδικαστής ήταν πεπεισμένος πως η 26χρονη ξυλοκοπήθηκε. Ωστόσο, περίμενε και τις φωτογραφίες από το σημείο όπου δολοφονήθηκε, προκειμένου να κάνει σύγκριση με τα τραύματα και να καταλήξει σε ένα οριστικό συμπέρασμα για το τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής της 16ης Ιουλίου, αν, δηλαδή, ο δράστης χτύπησε με τα χέρια του τη φαρμακοποιό πριν την «γκρεμίσει» στα απόκρημνα βράχια της Φολεγάνδρου!

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του 30χρονου ότι έριξε στο κενό τη σύντροφό του πάνω σε μια «στιγμιαία έκρηξη νεύρων», την οποία πυροδότησε η διαφωνία που είχαν πιο πριν για ασήμαντο λόγο.

Οπως όλα δείχνουν, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος ήταν αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους για να εξοντώσει την άτυχη κοπέλα!

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο φονιάς της Φολεγάνδρου

garyfalia folegandros 1

Τον δρόμο για τις Φυλακές Κορυδαλλού παίρνει ο 30χρονος φονιάς της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά τη μαραθώνια απολογία του διάρκειας έξι ωρών! Ο δολοφόνος της Φολεγάνδρου, που σόκαρε το πανελλήνιο όταν ομολόγησε ότι έσπρωξε στον γκρεμό την 26χρονη σύντροφό του φαρμακοποιό Γαρυφαλλιά Ψαράκου, εμφανίστηκε καταβεβλημένος στον ανακριτή λόγω της διανυκτέρευσής του στο Νοσοκομείο Νάξου, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το βράδυ της Τετάρτης.

Κατά την παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο, ο 30χρονος δέχθηκε «στενό μαρκάρισμα» από τον δικαστικό λειτουργό με συνέπεια να «λυγίσει» και να ομολογήσει, ενώ ζήτησε συγγνώμη για τη φρικιαστική πράξη του. Ωστόσο, η δήθεν μεταμέλεια που έδειξε και ο ισχυρισμός των δικηγόρων του ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι συμφώνησαν στην προσωρινή κράτησή του. Παράλληλα, διέταξαν και τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στο Ψυχιατρικό Τμήμα των Φυλακών Κορυδαλλού.

«Δυσκολία επικοινωνίας»

Οι δικηγόροι του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος και Τρύφωνας Κόλλιας, έκαναν λόγο από την πλευρά τους για «δυσκολία επικοινωνίας» με τον κατηγορούμενο και δήλωσαν υπέρ της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης. Τόνισαν όμως ότι αν αποδειχθεί από την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ότι ο εντολέας τους πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, θα πρέπει να έχει και την ανάλογη αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη.

«Η αρρώστια του είναι δεδομένη» υποστήριξε ο κ. Βλάχος, αφού έχει διαγνωστεί με ψυχική ασθένεια από το 2015 και του είχε συνταγογραφηθεί θεραπευτική αγωγή, την οποία όμως δεν λάμβανε με συνέπεια, με αποτέλεσμα να οξύνεται η πάθησή του. Πάντως, και οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Νάξου φέρεται ότι χορήγησαν ειδική φαρμακευτική αγωγή στον 30χρονο, με τους δύο δικηγόρους να αποφεύγουν να απαντήσουν αν ο εντολέας τους έκανε τελικά απόπειρα αυτοκτονίας. Επίσης, απέφυγαν να σχολιάσουν και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, δήλωσε συντετριμμένος για το κακό που προκάλεσε στο άτυχο θύμα, αλλά και για την οδύνη που προκάλεσε στην οικογένεια. Η αρρώστια του είναι δεδομένη. Από κει και πέρα ο βαθμός που η αρρώστια αυτή, η οποία έχει ήδη διαγνωστεί από το 2015, επηρέασε την κρίση του κατά τη διάπραξη του εγκλήματος μένει να αποδειχθεί από τη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο κ. Βλάχος. Κατά πάσα πιθανότητα, η μεταγωγή του 30χρονου στις Φυλακές Κορυδαλλού θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Οι φήμες για «απόπειρα αυτοκτονίας» και οι… επιληπτικές κρίσεις που τον οδήγησαν στο νοσοκομείο

Οσο περνούν οι ώρες τόσο απομακρύνεται το σενάριο που ήθελε τον 30χρονο δολοφόνο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στο κελί του. Ο νεαρός, που «πάγωσε» την κοινή γνώμη με την αποτρόπαια δολοφονία, μεταφέρθηκε εσπευσμένα προχθές το βράδυ στο νοσοκομείο Νάξου και έλαβε εξιτήριο το άλλο πρωί, πριν οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, νωρίτερα είχε αποπειραθεί να απαγχονιστεί μέσα στα κρατητήρια με σεντόνι, το οποίο έκανε θηλιά και την πέρασε στον λαιμό του!

kopela folegandros4
Η Γαρυφαλλιά σε διακοπές

Πτώση επιπέδου συνείδησης

«Χτες το βράδυ (σ.σ.: προχθές) δεχτήκαμε κλήση από την Αστυνομία, πήγε το ΕΚΑΒ και έφερε τον ασθενή με πτώση επιπέδου συνείδησης. Εξετάστηκε και κρίθηκε ότι πρέπει να εισαχθεί. Εισήχθη στο νοσοκομείο, πήρε φαρμακευτική αγωγή και επανεξετάστηκε σήμερα το πρωί (σ.σ.: χθες). Ο ασθενής είναι τώρα μια χαρά, πήρε εξιτήριο και φεύγει από το νοσοκομείο» ανέφερε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Νάξου Βασίλης Ραπτάκης, χωρίς, όμως, να επιβεβαιώσει ότι ο 30χρονος αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Νεότερες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί δεν «βλέπουν» απόπειρα αυτοκτονίας πίσω από την ξαφνική αδιαθεσία του 30χρονου. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, γύρω στις 8 το βράδυ της Τετάρτης ο αστυνομικός φρουρός των κρατητηρίων εντόπισε τον κρατούμενο πεσμένο στο πάτωμα και τον ρώτησε αν συμβαίνει κάτι, με τον 30χρονο να απαντά πως είναι καλά και ότι δεν θέλει τίποτα. Ωστόσο, είχε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, καθώς τη μια στιγμή γελούσε και την άλλη έκλαιγε, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Εκεί, ο 30χρονος φέρεται ότι έπεσε και άλλη φορά στο δάπεδο με ενδείξεις κρίσης, οι οποίες έμοιαζαν με επιληψία. Από εκείνο το σημείο κι ύστερα έπαψε να είναι συνεργάσιμος ακόμη και με τους γιατρούς που πήγαν να τον εξετάσουν και γι’ αυτό νοσηλεύτηκε φρουρούμενος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα των αστυνομικών στο κελί του δεν έφερε στο φως κάποιο εύρημα που να δείχνει ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, ούτε εντοπίστηκε το σεντόνι που φέρεται ότι χρησιμοποίησε για να θέσει τέρμα στη ζωή του.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...