Τετάρτη 20|11|2019
ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ Γιατί έφυγαν από το MEGA

Γιατί έφυγαν από το MEGA

Ολο το παρασκήνιο της μετακίνησης Λιάγκα – Σκορδά στον ΑΝΤ1.

H τηλεοπτική «μετακόμιση» της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα από το Mega στον ΑΝΤ1 έχει προκαλέσει δεκάδες ερωτήματα. Ομως αν ανατρέξει κανείς σε παλιότερες δηλώσεις του παρουσιαστή, θα καταλάβει πως μπορεί όλα να έδειχναν μέλι-γάλα, ωστόσο παρασκηνιακά το ζευγάρι δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένο απ’ όσα συνέβαιναν σε σχέση με τους υψηλά ιθύνοντες πίσω από τις κάμερες. Οι απλήρωτοι τεχνικοί, η δυσαρέσκεια των παρουσιαστών τις τελευταίες μέρες της εκπομπής τους και οι καθυστερήσεις από μέρους του σταθμού για την υπογραφή του νέου συμβολαίου ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στο «διαζύγιο». Η «Espresso» αποκαλύπτει τι συνέβη πίσω από τις κάμερες και πώς τελικά η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας αποφάσισαν να ενταχθούν στο δυναμικό του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ο ΑΝΤ1 δεν ήταν το μόνο κανάλι που είχε πλησιάσει το δίδυμο και η απόφαση του ζευγαριού να «μετοικήσει» δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση στον οικονομικό παράγοντα!Η είδηση της μετεγγραφής της χρονιάς έπεσε σαν βόμβα στα δημοσιογραφικά γραφεία χθες το πρωί, με το που έφθασε στα email των συντακτών η εξής λιτή ανακοίνωση: «Ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά από σήμερα, 1η Αυγούστου 2013, ανήκουν στο δυναμικό του καναλιού. Οι δύο παρουσιαστές υπέγραψαν συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με τον ΑΝΤ1».

Μέσα σε αυτές τις λίγες γραμμές περικλειόταν η τηλεοπτική είδηση της χρονιάς, αφού μέχρι και χθες, ακόμη και οι πιο στενοί συνεργάτες του ζευγαριού θεωρούσαν δεδομένο πως η Φαίη και ο Γιώργος θα συνεχίσουν το «Πρωινό mou» στο κανάλι της Μεσογείων.

Οι λόγοι

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο βασικός λόγος που το ζευγάρι αποφάσισε να συνεχίσει κάτω από άλλη τηλεοπτική στέγη ήταν η καθυστέρηση που παρατηρούσε από τη μεριά του καναλιού ως προς την ανανέωση του συμβολαίου του και όχι τόσο για τις οικονομικές απολαβές. Οπως μάλιστα μαθαίνουμε, οι οικονομικοί όροι του νέου τους συμβολαίου είναι ακριβώς ίδιοι με αυτούς του Mega, ενώ όσοι γνωρίζουν καλά τη Φαίη και τον Γιώργο ισχυρίζονται πως το ζευγάρι δεν θα αποχωρούσε από το κανάλι λόγω διαφωνιών στα οικονομικά. Η αλήθεια είναι πως τόσο ο Γιώργος όσο και η Φαίη είχαν αρχίσει να προβληματίζονται τους τελευταίους μήνες της σεζόν, αφού παρατηρούσαν πως οι τεχνικοί του στούντιο της εκπομπής δυσανασχετούσαν επειδή έμεναν απλήρωτοι, ενώ την τελευταία εβδομάδα οι παρουσιαστές αναγκάζονταν να βγαίνουν διαρκώς εκτός στούντιο, λόγω απεργιών. Μάλιστα, οι αιφνιδιαστικές δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα κατά τη διάρκεια της εκπομπής ότι φέτος ήταν η τελευταία του χρονιά δεν ήταν τόσο τυχαίες όσο έδειχναν. Ο παρουσιαστής μάλιστα τον Μάιο είχε πει χαρακτηριστικά: «Φέτος σταματάω το πρωινό. Είναι η τελευταία χρονιά που κάνω πρωινό». Εναν μήνα μετά ήρθε και η δήλωση της Φαίης Σκορδά: «Ο Γιώργος είναι το “Πρωινό mou”, δεν ξέρω όμως τι θα γίνει του χρόνου. Ξέρω ότι αγαπάει τις αλλαγές και την prime time ζώνη» είχε πει η παρουσιάστρια.

Σιγά-σιγά τα προβλήματα με τους απλήρωτους τεχνικούς της εκπομπής άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Το «Πρωινό mou» βγαίνει εκτός πλατό και ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την άλλη εβδομάδα ποιος ξέρει που θα μας ξημερώσει; Δεχόμεθα αιτήσεις, ακόμη και σε σπίτι και μπαλκόνι! Από Τίρανα την άλλη εβδομάδα» και ενώ η εκπομπή βρίσκεται σε παραλιακό club, μία μέρα πριν από το τέλος ξηλώνονται τα σκηνικά. «Η τσιγγανιά στο μεγαλείο της! Ευτυχώς τελειώνουμε αύριο! Αυτό που ζήσαμε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, να μην το ζήσει άνθρωπος» είχε πει φανερά ενοχλημένος ο παρουσιαστής, στέλνοντας έτσι το μήνυμά του στους υψηλά ιστάμενους του σταθμού. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η αναβλητικότητα από την πλευρά του Mega. Είναι χαρακτηριστικό πως το ραντεβού που είχαν με τον Πέτρο Μπούτο την περασμένη εβδομάδα αναβαλλόταν από μέρα σε μέρα, ενώ όταν τελικά έγινε, πραγματοποιήθηκε μεν σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα, ωστόσο δεν τους έγινε καμία συγκεκριμένη πρόταση για το πώς θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Ναι μεν οι προθέσεις ήταν οι καλύτερες εκατέρωθεν, ωστόσο επί του πρακτέου δεν υπήρχε αποτέλεσμα.

Το «διαζύγιο»

Φαίνεται πως το Mega θεωρούσε δεδομένο το δίδυμο, ωστόσο μάλλον λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Η Φαίη και ο Γιώργος από τις αρχές του καλοκαιριού είχαν αρχίσει να δέχονται προτάσεις τόσο από τον ΑΝΤ1 όσο και από τον Alpha, ωστόσο ήθελαν να συζητήσουν πρώτα με το κανάλι της Μεσογείων, προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας μας, ο Γιάννης Λάτσιος είχε ξεκαθαρίσει στο ζευγάρι πως επιθυμούσε τη μεταξύ τους συνεργασία, ενώ επέδειξε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, αφού μόλις το ζευγάρι είπε το «OK», έβγαλε και τα συμβόλαια από το συρτάρι. Συγκεκριμένα, το πρώτο επίσημο ραντεβού του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά με τον κ. Λάτσιο έγινε σε εστιατόριο του «Αστέρα» πριν από 25 ημέρες.

Οσον αφορά το κανάλι της Κάντζας, είχε πλησιάσει το ζευγάρι και μάλιστα με αρκετά δελεαστική πρόταση, ωστόσο τόσο η φιλία του Γιάννη Λάτσιου με τη Φαίη και τον Γιώργο όσο και το ανανεωμένο δυναμικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (με σόου, αλλά και καινούργιες δυνατές σειρές) φαίνεται πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφασή τους, αφού θα έχουν αρκετό υλικό για την εκπομπή τους. «Η Φαίη και ο Γιώργος πήραν την απόφαση να συζητήσουν με άλλους σταθμούς, όταν έβλεπαν πως από το Mega καθυστερούσαν και συνεχώς ανέβαλλαν τη συζήτηση για τη νέα σεζόν» δηλώνει στην «Espresso» άνθρωπος από το στενό φιλικό περιβάλλον των παρουσιαστών και αποκαλύπτει: «Επειδή ακούγονται διάφορα σενάρια, τους έγινε πρόταση και από τον Alpha, ενώ τα χρήματα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην απόφασή τους».

Απορίες

Η απόφαση της μετακίνησης σε νέα τηλεοπτική στέγη ελήφθη τόσο ξαφνικά, που ούτε και οι ίδιοι οι παρουσιαστές το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη καλά-καλά. Πάντως τις επόμενες μέρες θα λυθούν πολλές ακόμη απορίες και μία από αυτές είναι τι πρόκειται να γίνει με τη στήλη της μαγειρικής, αφού το ζευγάρι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ενώ την ίδια ώρα ο Ακης Πετρετζίκης έχει υπογράψει για δική του εκπομπή μαγειρικής στο Mega. Η στήλη της αστρολογίας θα ανήκει σίγουρα στη Λίτσα Πατέρα, η οποία αποτελεί σταθερή αξία για το κανάλι, παρά το γεγονός ότι η Βίκυ Παγιατάκη είχε μέχρι στιγμής άψογη συνεργασία με το ζευγάρι, ενώ ακόμη ένα ερώτημα που έχει προκύψει είναι πού θα μετακινηθεί η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Η φρέσκια μαμά διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις με το ζευγάρι, ωστόσο τώρα φαίνεται να βρίσκεται έξω από το πλάνο του σταθμού, εκτός και αν τη δούμε… ένθετη μέσα στην εκπομπή του ζευγαριού.

Τι προβλέπει το συμβόλαιο του ΑΝΤ1 και τα σενάρια

Το δελτίο Τύπου δεν ξεκαθαρίζει αν οι παρουσιαστές θα συνεχίσουν ως τηλεοπτικό ζευγάρι, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ΑΝΤ1 σκέφτεται να επενδύσει στη Φαίη και στον Γιώργο προκειμένου να αναστήσει την πρωινή ζώνη του σταθμού, παίρνοντας τη σκυτάλη αμέσως μετά τον Γιώργο Παπαδάκη. Μάλιστα οι παρουσιαστές υπέγραψαν συμβόλαιο για δύο συν ένα χρόνια και ένας ενδεχόμενος τίτλος για τη νέα τους εκπομπή είναι το «Πρωινό ΑΝΤ1 παρέα». Το πλάνο είναι η εκπομπή να διατηρήσει το concept που ήδη έχει, αλλά με περισσότερες ενημερωτικές πινελιές για τις οποίες θα φροντίσει ο Γιώργος Λιάγκας, ενώ σε δεύτερη φάση θα συζητηθεί το concept του βραδινού talk show το οποίο πιθανόν να αναλάβει. Οσον αφορά τους συνεργάτες των παρουσιαστών, το μέλλον είναι αβέβαιο, πάντως το ζευγάρι θα διεκδικήσει σίγουρα τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, που μπορεί να δέχτηκε να αναλάβει δική του εκπομπή στο Mega, αλλά, όπως φαίνεται, μάλλον θα έχουμε και νέα αλλαγή.

Η οργή στη Μεσογείων και τα πλάνα για νέα πρόσωπα

Πυρ και μανία είναι οι ιθύνοντες του Mega μετά την ανακοίνωση πως το ζευγάρι Λιάγκα – Σκορδά ανήκει πλέον στο δυναμικό του ΑΝΤ1. Από το κανάλι της Μεσογείων υποστηρίζουν πως έχουν πέσει από τα σύννεφα, αφού, ενώ περίμεναν μια απάντηση από το τηλεοπτικό δίδυμο, έμαθαν λίγες ώρες προτού εκδοθεί το δελτίο Τύπου πως οι δυο τους αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με το Mega, o Γιώργος Λιάγκας ανακοίνωσε στον Πέτρο Μπούτο την απόφασή τους λίγες μόλις ώρες προτού βγει η επίσημη ανακοίνωση του ΑΝΤ1, φέρνοντάς τον προ εκπλήξεως. Από την ώρα του μαντάτου έχει σημάνει συναγερμός στο κανάλι της Μεσογείων, αφού το νευραλγικό κομμάτι της πρωινής ζώνης έμεινε πλέον «ορφανό». Οπως πληροφορούμαστε. ανακλήθηκε η άδεια της Ελενας Κατραβά, ενώ στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να καταστρωθεί ολόκληρο στρατηγικό σχέδιο με τα ονόματα που θα «παίξουν» δυνατά για την παρουσίαση της εκπομπής.

Ενα πολύ πιθανό σενάριο είναι οι υπεύθυνοι να προσεγγίσουν τη Ναταλία Γερμανού που είναι πλέον ελεύθερη από τον Alpha. Η δημοσιογράφος, αν και έχει εκφράσει την επιθυμία της να παρουσιάσει late night show, θεωρείται από τα πολύ δυνατά χαρτιά στον χώρο, τόσο λόγω εμπειρίας, όσο και λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει «χτίσει» όλα αυτά τα χρόνια με το τηλεοπτικό κοινό. Πολλοί βέβαια κάνουν λόγο και για την επιστροφή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην πρωινή ζώνη, αφού ο παρουσιαστής εξέφρασε -και μάλιστα πολύ πρόσφατα- την επιθυμία του να επιστρέψει στα παλιά του… λημέρια. Το γεγονός μάλιστα ότι θα γίνει σύντομα και πατέρας ενδεχομένως να τον ευνοήσει στα μάτια του κοινού και να του δώσει τη νέα πνοή που χρειάζεται, αφού η αλήθεια είναι πως ο παρουσιαστής θεωρείται πως έχει «καεί» τηλεοπτικά τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός, δε, πως ο «Ομορφος κόσμος» του δεν θα επαναληφθεί τη νέα σεζόν, αφήνει το έδαφος ανοιχτό σε νέες προτάσεις. Προς το παρόν, όσον αφορά το στρατόπεδο του Mega όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά. Το μόνο σίγουρο είναι πως σύντομα θα έχουμε εξελίξεις…

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε μας στο Facebook!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Espresso Girl: Χριστίνα Βούστρου

Δίνει συγχωροχάρτι Δούλεψε ως αεροσυνοδός, πήρε μέρος σε διαγωνισμό ομορφιάς και πλέον έχει αφοσιωθεί στις σπουδές της στη Νοσηλευτική Η 21χρονη Χριστίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην...

Τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ χαρίζουν τη μαγεία των Χριστουγέννων σε παιδιά που έχουν ανάγκη

Όλοι μαζί πραγματοποιούμε εφέτος ακόμη περισσότερες ευχές παιδιών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», τα Παιδικά Χωριά SOS και...

Το Κύπελλο Κένταυρων μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κόσμου στο Markopoulo Park

Νικητής ο ΑΪΡΙΣ ΜΠΡΗΖ που έκανε το «δύο στα δύο» Το Κύπελλο Κένταυρων και ο διετής καθαρόαιμος ΑΪΡΙΣ ΜΠΡΗΖ, που πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού...

«Ατρόμητη» κάτοικος κέντρου η Μιχαήλ

Κάτοικος του κέντρου της Αθήνας είναι η Κωνσταντίνα Μιχαήλ από την εποχή που σπούδαζε. Μάλιστα, όπως εξομολογήθηκε στη «Real Life», δεν θέλει να μετακομίσει,...

Εντιμότατος απατεώνας: Εμφανίστηκε ως εφοριακός στο σπίτι 70χρονης και της απέσπασε 400 ευρώ

Καμπάνα 12 μηνών φυλάκισης έριξε το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε έναν… εντιμότατο απατεώνα που προσποιήθηκε τον υπάλληλο της Εφορίας, κατάφερε να αποσπάσει...

COVER STORY

Σκότωσε στο ξύλο τον εραστή της γυναίκας του

Άγριο έγκλημα πάθους με μήλον της Έριδος μια γυναίκα συγκλονίζει την Ιθάκη! Ένας 40χρονος Βρετανός ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν 54χρονο Έλληνα -διατηρεί σούπερ μάρκετ...

Γενέθλια θανάτου – Νεκρές σε χαράδρα 120 μέτρων μητέρα και κόρη

Με τον πιο τραγικό τρόπο και αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα για τα «παιχνίδια» της μοίρας έπεσε η αυλαία στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης της 17χρονης...

Κόλαση με παντρεμένη νυμφομανή

Το ένα σπίτι πίσω από το άλλο κλείνει με την αχαλίνωτη σεξουαλική δραστηριότητά της μια νυμφομανής 40χρονη λογίστρια που, αν και παντρεμένη, έχει κάνει...

«Με έγδυσαν αστυνομικοί» καταγγέλλει ο ηθοποιός Γιώργος Χατζηγεωργίου

«Οι φρουροί της διμοιρίας των ΜΑΤ μού φέρθηκαν βίαια, με έσπρωξαν, με έγδυσαν στη μέση του δρόμου και μου επιτέθηκαν στη γειτονιά όπου ζω...

Θρίλερ με νεκρό εραστή σατανικής παπαδιάς!

Σε θρίλερ με πολύ σασπένς εξελίσσεται ο εντοπισμός ενός νεκρού άνδρα σε κατάσταση προχωρημένης σήψης στα Κρέστενα Ηλείας, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Και...

Τη βίασαν φίλοι του πρώην της

Για περισσότερο από ενάμιση μήνα κράτησε φυλαγμένο στα τρίσβαθα της ψυχής της τον εφιάλτη που βίωσε μια 19χρονη φοιτήτρια, η οποία έπεσε στην παγίδα...

Μητέρα πήγε την 24χρονη κόρη της στη Sirina για να ξεπεράσει την Αλεξανδράτου

Σε δυσθεώρητα βάθη έχει φτάσει η ηθική κατάπτωση στην οποία έχει κατρακυλήσει η κοινωνία μας, αφού, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», μια μητέρα έφτασε...

Παπάς ασελγούσε σε παιδιά (και) μέσα στην εκκλησία

Γροθιά στο στομάχι φέρνουν οι ανατριχιαστικές περιγραφές των δύο ανήλικων κοριτσιών, που κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα του 60χρονου ιερέα από τη νότια Κέρκυρα, για...