Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Η Ελληνίδα που ντύνει πριγκίπισσες

Η νεαρή σχεδιάστρια Δέσποινα Τούντα έχει «μαγέψει» ακόμη και τη Ράνια της Ιορδανίας

9d5g8n7852Το όνομά της φιγουράρει στη λίστα με τις καλύτερες σχεδιάστριες μόδας στο χλιδάτο Ντουμπάι. Τα φίνα υφάσματα, τα μοντέρνα υλικά που χρησιμοποιεί και η απόφασή της να προσθέσει ελληνικά στοιχεία στα ρούχα που σχεδιάζει την έχουν κατατάξει στις αγαπημένες των γυναικών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που επιθυμούν να φορέσουν αποκλειστικές δημιουργίες «by Debbie Tounta». Σχέδιά της έχει δει μέχρι και η πανέμορφη πριγκίπισσα Ράνια της Ιορδανίας, η οποία ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την Ελληνίδα σχεδιάστρια που είπε χαρακτηριστικά ότι «ξέρει να δίνει στις γυναίκες ύφος αρχαίας Ελληνίδας θεάς». Η Δέσποινα Τούντα ή Debbie, όπως τη γνωρίζουν στη χώρα της λάμψης και του πλούτου, συγκαταλέγεται στην ελίτ των σχεδιαστών του Ντουμπάι. Κι αυτό γιατί ρούχα της έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία μόδας και έχουν παρουσιαστεί στο fashion week του διάσημου τουριστικού θέρετρου αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.

Διάσημη!

Για εκείνη έχουν γράψει τα καλύτερα περιοδικά μόδας, ανάμεσά τους και το διάσημο «Emirates woman», ενώ ως βραβευμένη νέα σχεδιάστρια δημιουργίες της παρουσιάστηκαν και σε lifestyle εκπομπές των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων. Αυτό το διάστημα η όμορφη Debbie βρίσκεται στη χώρα μας για διακοπές αλλά και για δουλειές, καθώς ένας από τους μελλοντικούς στόχους της είναι να ανοίξει στο Ντουμπάι μια μπουτίκ, μέσα στην οποία θα υπάρχουν, εκτός από δικές της δημιουργίες, ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ διάσημων Ελλήνων σχεδιαστών.

Η θρησκεία

«Οι γυναίκες στο Ντουμπάι λατρεύουν τη μόδα. Θέλουν να φορούν ρούχα και να αποσπούν τον θαυμασμό, γι’ αυτό, όσο και αν είναι αυστηρές στο γούστο και στις επιλογές τους, είναι έτοιμες να δεχτούν το καινούργιο, αρκεί να είναι μέσα στα όρια που προκύπτουν από τα πιστεύω τους και τη θρησκεία τους» εξηγεί στην «Espresso» η Δέσποινα Τούντα, που φωτογραφήθηκε στο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

«Με άλλα λόγια, δεν θα φορέσουν ποτέ σορτσάκι, μίνι ή μεγάλα ντεκολτέ, αφού για τον τόπο τους θεωρούνται προσβλητικά και κολάσιμα. Θα φορέσουν, όμως, ρούχα που θα κολακεύουν τη σιλουέτα τους και σημεία του κορμιού που εκείνες θεωρούν πιο δυνατά, όπως μέση, καλλίγραμμα πόδια, μπούστο».9d5g8n7853

Κατάφερε να αλλάξει την αισθητική και στην abaya!

Η Δέσποινα άλλαξε μέχρι και την αισθητική στο κατά πολλούς άχαρο ρούχο που φοράνε οι γυναίκες στην Αραβία, τη γνωστή abaya. «Στα ρούχα που σχεδιάζω μου αρέσει να βγάζω τη θηλυκή πλευρά της γυναίκας, η οποία μπορεί να αναδειχτεί ακόμη και μέσα από μικρά μυστικά. Δεν είναι απαραίτητο μια γυναίκα να προκαλεί για να είναι όμορφη κι αυτό το έμαθα καλά στο Ντουμπάι, όπου υπάρχουν πανέμορφες γυναίκες που μπορεί να είναι ντυμένες από πάνω μέχρι κάτω» εξηγεί η σχεδιάστρια που κατάφερε να δώσει νέα πνοή και στιλ στο ρούχο που δεν αποχωρίζονται ποτέ οι γυναίκες στην Αραβία.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει κάπως τα πράγματα, αφού ακόμη και η abaya που φορούν θέλουν να είναι διαφορετική, να έχει κάτι πάνω, όπως εντυπωσιακά κρύσταλλα ή κεντήματα. Το ίδιο επιθυμούν και για τη μαύρη μαντίλα. Οσο πιο πλουμιστή είναι τόσο περισσότερο τους αρέσει. Βέβαια με τη λογική αυτή κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς και κιτς, γι’ αυτό πάντα προσπαθώ να κρατάω τις ισορροπίες. Ερχονται σε μένα να τους ράψω μια abaya με το δικό μου γούστο, όπως επίσης κελεμπίες και καφτάνια» καταλήγει η όμορφη Ελληνίδα, που απολαμβάνει αυτές τις ημέρες τις διακοπές της στη Νάξο.

Το ελληνικό στοιχείο που την «απογείωσε» και η… βασιλική αναγνώριση!

«Ολα άλλαξαν από την εποχή που αποφάσισα να προσθέσω στα ρούχα μου στοιχεία εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα» λέει η Δέσποινα. «Για μένα, η κίνηση αυτή ήταν που με έκανε να ξεχωρίσω ανάμεσα στους σχεδιαστές που συνηθίζεται να εργάζονται κατά τον ίδιο τρόπο. Τότε δούλευα σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες, τη Meher & Riddhima. Εκείνο το διάστημα οι δύο εργοδότριές μου θεωρούσαν πως είχαν βαλτώσει σχεδιαστικά, με αποτέλεσμα να ψάχνουν για κάτι νέο. Ετσι πήγα σε ένα ραντεβού μαζί τους, είπα τις ιδέες μου και κλείσαμε τη δουλειά. Ξεκίνησα να δουλεύω για την εταιρεία, με αποτέλεσμα μέσα σε δύο χρόνια -και για την ακρίβεια το 2012- η ομάδα μας να αποσπάσει το καλύτερο βραβείο της χρονιάς που είχε να κάνει με τα σχέδια και το άψογο ράψιμο. Οσο ήμουν εκεί σχεδίασα ρούχα για τις πιο διάσημες σταρ του Ντουμπάι, όπως τις Sabrina, Shreya Ghosal, Minissha Lamba, ενώ ρούχα μας έβαλε και η Alexa Vega. Τότε αρχίσαμε και συνεργασία με την Αμερική. Σχέδιά μου είδε και η πιο όμορφη πριγκίπισσα του κόσμου, η Ράνια της Ιορδανίας, που ήταν έτοιμη να φορέσει ρούχο μου σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά, αλλά, λόγω κακής συνεννόησης με τον στιλίστα της, την τελευταία στιγμή χάσαμε την ευκαιρία. Από εκείνη δέχτηκα όμως ένα ωραίο κομπλιμέντο, καθώς είπε ότι τα ρούχα μου κάνουν τις γυναίκες να μοιάζουν με αρχαίες θεές» αναφέρει η Δέσποινα Τούντα, θαυμαστής της οποίας είναι ο διάσημος Simon Lock που, εκτός από κριτής του «Germany’s Next Top Model» με παρουσιάστρια τη Χάιντι Κλουμ, θεωρείται και ο μετρ των fashion weeks παγκοσμίως.

«Τώρα πια ο Simon είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Οταν πριν από δύο χρόνια είδε τα ρούχα που φτιάχνω, αμέσως ζήτησε από την εταιρεία που συνεργαζόμουν να πάρουμε μέρος στο fashion week του Ντουμπάι. Πήγαμε και πραγματικά ζήσαμε όλοι μαζί σπουδαίες στιγμές. Συνεντεύξεις, περιοδικά μόδας, τηλεοράσεις, όλα τα φώτα είχαν πέσει πάνω μας. Από τότε αισθάνομαι τυχερή, γιατί ο Simon Lock είναι κοντά μου και παρακολουθεί την κάθε μου επαγγελματική κίνηση, με αποτέλεσμα να με συμβουλεύει κάθε φορά που τον χρειάζομαι».

«Δασκάλα» η γιαγιά της!

Η 28χρονη Δέσποινα Τούντα ασχολείται με τη μόδα από πολύ μικρή ηλικία. Πρώτη της «δασκάλα» υπήρξε η γιαγιά της, η οποία στην εποχή της ήταν μία από τις καλύτερες μοδίστρες. Μεγαλώνοντας ασχολήθηκε πιο επαγγελματικά, ενώ για χάρη της μόδας εγκατέλειψε το Ντουμπάι, όπου ζει εδώ και δεκαπέντε χρόνια μόνιμα με τους γονείς της και τον μικρότερο αδελφό της, προκειμένου να βρεθεί στην πιο διάσημη σχολή μόδας του κόσμου, την Esmod French Fashion University. «Στη σχολή γνωρίστηκα και με την πριγκίπισσα Αλία Αμπντουλαράχμαν της Σαουδικής Αραβίας, η οποία σπούδασε και εκείνη σχέδιο μόδας. Μάλιστα από τότε ήρθαμε κοντά η μία στην άλλη, με αποτέλεσμα να διατηρούμε ακόμη άριστες σχέσεις, ενώ, όποτε χρειαστεί, ανταλλάσσουμε απόψεις πάνω στη μόδα. Είναι εξαιρετική κοπέλα, αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι, αν και πριγκίπισσα, αποφάσισε να πάρει τη ζωή στα χέρια της και να μάθει κάτι που αγαπάει πάρα πολύ και την εμπνέει» αναφέρει η 28χρονη Δέσποινα, που είδε την καριέρα της και το όνομά της να απογειώνονται από την εποχή που έβαλε το ελληνικό στοιχείο στα σικάτα σχέδιά της.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ  – ΦΩΤ.:ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΝΑΣ

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....