Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Οδοφράγματα για τις μπουλντόζες από τον Mr Elouda

Τα έβαλε με τους «Ράμπο» ο Κωνσταντίνος Μαντωνανάκης όταν πήγαν να κατεδαφίσουν τμήμα από το ξενοδοχείο του.

Στα… χαρακώματα ο Mr Helios! Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στα Μάλια Ηρακλείου Κρήτης, κατά τη διάρκεια κατεδάφισης τμήματος ξενοδοχείου του Κωνσταντίνου Μαντωνανάκη του ομίλου Ηλιος, στον οποίο περιλαμβάνονται καταλύματα υψηλών προδιαγραφών, όπως τα «Grand Resort Lagonissi», «Elounda Beach» και «Elounda Bay Palace». Από νωρίς το πρωί οι «Ράμπο» του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μετέβησαν στο ξενοδοχείο «Κέρνος» όπου άρχισαν να μετρούν πόσα στρέμματα από το ξενοδοχείο «έβγαιναν» στον αιγιαλό. Σύμφωνα με τα στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, η καταπάτηση φθάνει τα 3.000 τ.μ. Από την πλευρά του όμως, ο 86χρονος μεγαλοξενοδόχος έγινε έξαλλος, λέγοντας ότι είχε αγοράσει νόμιμα την έκταση που περιλαμβάνει αυλές και υπαίθριες κατασκευές και πως δεν έπρεπε να γίνει η κατεδάφιση. «Ποιος δίνει εντολές για κατεδαφίσεις εν όψει της τουριστικής σεζόν;» φώναζε και σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την είσοδο της μπουλντόζας στο σημείο, έκλεισε τον δρόμο με ένα φορτηγό, για την απομάκρυνση του οποίου ειδοποιήθηκε γερανός από το Ηράκλειο.

Η διαμαρτυρία του ισχυρού άνδρα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων οδήγησε στη σύλληψή του από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, με την κατηγορία της παρακώλυσης εκτέλεσης δικαστικής απόφασης. Ο κ. Μαντωνανάκης αρνήθηκε να μπει στο περιπολικό και μετέβη στο αστυνομικό τμήμα με δικό του όχημα, συνοδευόμενος από αστυνομικό. Να σημειωθεί ότι ο ξενοδόχος είχε καταθέσει προσφυγή αναστολής της εκτέλεσης τον περασμένο Ιούνιο, η οποία εκδικάστηκε και απορρίφθηκε, ενώ προχθές κατατέθηκε και νέα προσφυγή. Σύμφωνα πάντως με τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηρακλείου Κρήτης Γιώργο Δεικτάκη, η επιβολή του νόμου θα συνεχιστεί και θα πραγματοποιηθεί η αφαίρεση των υπαίθριων κατασκευών που υπάρχουν στον αιγιαλό ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή των Μαλίων, αφού πρόκειται για υπόθεση που έχει τελεσιδικήσει και μάλιστα σε επίπεδο Αρείου Πάγου. Η αρχή των κατεδαφίσεων αυθαίρετων κτισμάτων που καταπατούν τον αιγιαλό έγινε προχθές με την κατεδάφιση αυθαιρέτου στην περιοχή Τομπρούκ.

Το διεθνές τζετ σετ και οι βραβεύσεις

Ο Κωνσταντίνος Μαντωνανάκης είναι πατέρας του Παντελή Μαντωνανάκη, πρώην σύζυγος της Ελλης Γλυκοφρύδη, ο οποίος συνέδεσε το όνομα της επιχείρησης Ηλιος με τα καταλύματα υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα, προσελκύοντας στη χώρα μας κάποιες από τις πλέον λαμπερές προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ. Το «Grand Resort Lagonissi», τα «Elounda Beach» και «Elounda Bay Palace», το «Nafplia Palace» και το «Kalimera Kriti Hotel Village Resort» είναι ονόματα-εγγύηση στιγμών πολυτέλειας, τα οποία σήμερα διευθύνουν ο Παντελής και η Αννα Μαντωνανάκη, παιδιά του 86χρονου. Το 1997, στη διεθνή συνάντηση των εκπροσώπων της παγκόσμιας ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Κωνσταντινούπολη, το ξενοδοχείο «Elounda Beach» βραβεύεται ως το καλύτερο στον κόσμο. Βράβευση που αποκτά επιπλέον σημασία για τον ελληνικό όμιλο στον οποίο ανήκει το «Elounda Beach», αφού η απόκτηση του τίτλου συνέπεσε με τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του θεσμού των «300 καλύτερων ξενοδοχείων του κόσμου».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...